-
Hrniec s kohútikom a vekom o kapacite 50,3 l | STALGAST, 11410
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec nízky s pokrievkou 18,3 l | STALGAST, 013362
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec stredný s pokrievkou 62,8 l | STALGAST, 012502
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec stredný s pokrievkou 37,7 l | STALGAST, 012402
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec stredný s pokrievkou 11,1 l | STALGAST, 012282
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec vysoký s pokrievkou 2,5 l | STALGAST, 011162
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec nízky s pokrievkou 5 l | STALGAST, 013242
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec vysoký s pokrievkou 9 l | STALGAST, 011242
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec stredný s pokrievkou 22,4 l | STALGAST, 012362
bez DPH: s DPH:
Gastro hrnce
(63)Všetky kategórie v sekcii Gastro hrnce
Hrnce Stalgast sú určené pre prevádzky, ktoré vyžadujú, aby ich kuchynské vybavenie bolo vyrobené z najkvalitnejších materiálov, s využitím moderných technických riešení. V tejto kategórii nájdete hrnce rôznych veľkostí a objemov od tohto uznávaného poľského výrobcu, ktorý vyrába aj ďalšie gastronomické vybavenie. Všetky sa vyznačujú použitím vynikajúcej nerezovej ocele a hliníka, sú odolné, ergonomické a možno ich použiť na akomkoľvek type sporáka.
Cateringové hrnce od spoločnosti Stalgast
Hlavným rysom každého hrnca Stalgast je kvalita spracovania a vynikajúca nerezová oceľ. Riad sa dodáva v mnohých rôznych variantoch, ktoré umožnia prispôsobiť používané gastro hrnce každej kuchyni alebo podniku. Výrobca rozdelil hrnce Stalgast do troch radov. Tu je uvedené, čím sa jednotlivé rady vyznačujú:
- Rad Gredil - hrnce vybavené viacvrstvovým sendvičovým dnom, viacbodovým upevnením a zosilnenými, nitovanými úchytmi, ktoré sa nezahrievajú. Hrnce tohto radu sú dodávané s pokrievkou;
- Premium Line - hrnce s kapsulovým viacvrstvovým dnom, zosilnenými nitovanými ušami a pokrievkami, ktoré je možné zakúpiť samostatne;
- Comfort Line - nerezové gastro hrnce s viacvrstvovým sendvičovým dnom a možnosťou dokúpenia pokrievky.
Náš sortiment hrncov značky Stalgast dopĺňajú výrobky so špecifickým určením a funkciami - ponúkame hrnce s kohútikom na cedenie veľkého množstva zeleniny, hrnce na dusenie a vložky na varenie cestovín.
Hrnce Stalgast sú k dispozícii v celom rade veľkostí, takže ich možno ľahko prispôsobiť potrebám konkrétnej kuchyne. S ohľadom na výšku rozlišujeme hrnce:
- nízke - vďaka väčšej šírke a tým aj povrchu, na ktorom sa jedlo ohrieva, sú ideálne na dusenie a pomalé varenie. Sú vhodné na varenie gulášov, dusenie mäsa a zeleniny. V prípade, že potrebujete pripraviť menšie porcie pokrmu - použitie veľkého hrnca potom nie je praktické, okrem iného preto, že je potom ťažšie ho umývať;
- stredné - jedná sa o najuniverzálnejšie a najužitočnejšie hrnce, ktoré možno použiť takmer na všetko. Polievky, omáčky, dusené mäso - to všetko je možné pripraviť efektívne av množstve zodpovedajúcom aspoň niekoľkým porciám;
- vysoké - sú najlepšou voľbou pre veľké gastronomické prevádzky. Veľká kapacita umožňuje pripraviť takmer akýkoľvek pokrm vo veľkom množstve. Užšie prevedenie zaisťuje, že omáčka alebo iné tekutiny vytvorené počas varenia preniknú rovnomerne do celého pokrmu a dodajú mu plnú chuť.
Riad Stalgast - pre plynové, sklokeramické a indukčné sporáky
Nerezová oceľ používaná na výrobu riadu Stalgast sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti poškriabaniu a jednoduchou údržbou. Osobitnú pozornosť si zaslúži špecifická viacvrstvová konštrukcia dna hrncov Stalgast. Dno sendvičového typu sa rovnako ako dno kapsulové skladá z dvoch vrstiev nerezovej ocele, medzi ktorými je hliníkové jadro.
Vďaka kvalitnej nerezovej ocele sú hrnce odolné proti poškodeniu, ľahko sa čistí a sú vhodné na použitie na indukčných sporákoch. Hliník zase zaisťuje vynikajúce rozloženie tepla po celom povrchu dna. To znamená rýchlejšie varenie, nižšiu spotrebu energie a menšie riziko pripálenia potravín. Všetky hrnce gastro stalgast tejto kategórie je možné bez problémov používať na sklokeramických, plynových alebo indukčných sporákoch.
Čistenie a údržba riadu z nerezovej ocele
Jednoduché čistenie je jednou z predností riadu značky Stalgast. Vďaka materiálu, z ktorého je vyrobené, je vysoko odolné voči zmene farby spôsobenej stykom s potravinami. Napriek tomu sa oplatí poznať podrobnosti o údržbe, aby Stalgast hrnce vydržali v dobrom stave ešte dlhšie. Všetky hrnce Stalgast je možné umývať v profesionálnej umývačke riadu pre gastronómiu a to aj bežne dostupnými čistiacimi prostriedkami.
Bez ohľadu na kvalitu materiálov a spracovania však môže pri dlhodobom kontakte s kyselinou citrónovou, octom, soľou alebo tvrdou vodou hrniec stalgast zmeniť farbu. To nemá negatívny vplyv na prípravu pokrmov, ale rozhodne nie je esteticky príjemné. Za zmienku stojí rada, že soľ by sa nemala sypať do hrnca pred tým, než sa voda uvarí a nemala by sa sypať ani do hrnca prázdneho.
Ak však už došlo k zmene farby, je možné na čistenie použiť špeciálne čistiace prostriedky obsahujúce ľahké kyseliny. Vyhnite sa drôteným kefám a silným čistiacim prostriedkom, najmä ak sú určené na čistenie iných kovov ako nerezovej ocele. Pri varení používajte drevené a silikónové miešadlá, ktoré ochránia dno hrncov pred poškriabaním. Je dôležité tiež spomenúť jednu bezpečnostnú zásadu, ktorá môže ochrániť hrniec stalgast pred pádom na zem a poškodením a kuchára pred popálením. Hrnce Stalgast, najmä tie najväčšie, by sa mali vždy prenášať tak, že sa oboma rukami držia za obe ucha. Dodržiavaním týchto rád budete môcť udržať hrnce Stalgast vo výbornom stave po dlhú dobu.
Ako vybrať správny riad z nerezovej ocele?
Aj keď sú si gastro hrnce Stalgast veľmi podobné, každý je určený na rôzne potreby gastronomických prevádzok. Ponuka tohto výrobcu je navyše široká, takže výber sady vhodných hrncov nie je vždy jednoduchá.
Veľkosť hrnca by mala byť jednou z kľúčových kritérií výberu. Mala by sa zohľadniť možnosť potreby pripraviť veľké množstvo potravín naraz. V takom prípade by ste sa rozhodne mali rozhodnúť pre hrnce Stalgast s veľkou kapacitou. Medzi hrncami nájdete modely s objemom až 95 litrov. V opačnom prípade vám postačí malý a stredne veľký hrniec Stalgast. Napriek tomu je lepšie mať po ruke pestrý výber hrncov, už len kvôli pohodliu pri príprave rôznych pokrmov. Ďalším aspektom, ktorý súvisí s veľkosťou hrnca, je nutnosť prispôsobiť ho veľkosti priestor. V menších kuchyniach budú veľké hrnce pôsobiť rušivo a manipulácia s nimi bude obtiažna, alebo dokonca nebezpečná.
Je tiež dobré venovať pozornosť príslušenstvo - hrnce Stalgast s kohútikom, vložky na prípravu cestovín, voliteľné pokrievky - stojí za to zvážiť nákup niektorých z nich v závislosti od potrieb kuchyne. Pokrievky sa budú hodiť napríklad pri potrebe dusenia potravín.
Prečo je správny hrniec pre gastronómiu dôležitou investíciou?
Mnohé hrnce z nerezovej ocele sa od seba na prvý pohľad nelíšia. Sú ale veci, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné, ako je konštrukcia dna alebo iné vlastnosti, ktoré ovplyvňujú, ako bude riad fungovať v gastronomickom zariadení. Práve tieto detaily pri každodennom intenzívnom používaní niekoľko mesiacov a rokov robia z riadu úspešnú investíciu.
Značka hrncov Stalgast venuje pozornosť všetkým otázkam ergonómie a produktivity, ktoré sú v tomto odvetví také dôležité. Pohodlné, nezahrievajúce sa, bezpečnostné úchyty na prenášanie hrncov budú neoceniteľné, najmä u väčších modelov. Tepelná vodivosť hliníka a odolnosť nerezovej ocele boli skombinované tak, aby bolo dosiahnuté rýchlejšie a úspornejšie prípravy pokrmov s jednoduchou údržbou a možnosťou použitia na akomkoľvek type sporáka. K dispozícii sú rôzne rady veľkostí riadu, ktoré vám umožnia vybrať si hrnce Stalgast zodpovedajúce rozmerom vašej kuchyne a potrebám vášho podniku. Vďaka všetkým týmto vlastnostiam sa rozhodne oplatí zvážiť nákup hrncov pre gastronómiu z danej kategórie.
Pokiaľ stále váhate, či si kúpiť tie správne hrnce Stalgast pre svoju firmu, neváhajte nás kontaktovať. Radi Vám poskytneme všetky potrebné informácie.