Kuchyňa – srdce reštaurácie

Srdcom každej dobrej reštaurácie, školskej a závodnej jedálne, kaviarne, cukrárne, pekárne a taktiež každej cateringovej firmy je kuchyňa. Mať vybavenú kuchyňu kvalitným a finčkným kuchynským náradím je jeden zo základných pilierov úspechu v profesionálnej gastronómii. Musí byť vždy funkčne prepojená s ostatnými miestnosťami v reštaurácii či zariadení, a najmä so skladom a sálou, kde sa jedlo vydáva. Vybavenie kuchyne je značná položka v rozpočte celej reštaurácie. Nanešťastie je zariadenie kuchyne pomerne drahá záležitosť, pred jeho zakúpením je teda potrebné si ho dobre premyslieť a vybrať ten najviac optimalizovaný požiadavkám Vašej gastro prevádzky. Je však škoda na ňom zbytočne šetriť, pretože kvalitné stroje a zariadenie pre gastronómiu budú slúžiť reštaurácii roky. Lacnejšie zariadenia môžu rýchlo doslúžiť, potom potrebujú neustále opravy na udržanie v prevádzky schopnom stave alebo si dokonca vyžadujú výmenu. Treba si pamätať, že zariadenia v profesionálnej kuchyni sa budú používať neustále, a nielen občasne (tak, ako v domácnosti). Kvalita a výdrž profesionálnych kuchynských spotrebičov musí teda byť pomerne vysoká, a s tým je pomerovo spojená aj vyššia cena.

Čítať viac >