-
Teflónový nôž do krájača 210048 | HENDI, 975732
bez DPH: s DPH: -
Krájač Profi Line 250, červený | HENDI, 210086
bez DPH: s DPH: -
Stroj na cestoviny | HENDI, 226407
bez DPH: s DPH: -
Elektrická rezačka klobás | HENDI, 265109
bez DPH: s DPH: -
Teflónový nôž do krájača 210017 | HENDI, 975756
bez DPH: s DPH: -
Ručný krájač klobás | HENDI, 222805
bez DPH: s DPH: -
Nárezový stroj, pr. 220 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Teflónový nôž do krájača 210000 | HENDI, 975749
bez DPH: s DPH: -
Nárezový stroj, pr. 300 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Krájač Ø 250 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Teflónový nôž do krájača 210031 | HENDI, 975800
bez DPH: s DPH: -
Koncovka MPF2,5/4 - PASTA SFOGLIA | HENDI, 229392
bez DPH: s DPH: -
Stroj na krájanie hranoliek | HENDI, 630402
bez DPH: s DPH: -
Krájač Ø 195 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Krájač Ø 300 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Náhradné ostrie na krájanie hranoliek 11 mm | HENDI, 630419
bez DPH: s DPH: -
Ručný krájač na zemiaky CF-5 | SAMMIC, 1020061
bez DPH: s DPH: -
Ručný strojček na cestoviny, 44x38,2x34 cm | HENDI, 224830
bez DPH: s DPH:
Nárezové stroje
(252)Všetky kategórie v sekcii Nárezové stroje
Gastronomické krájače sú špecializované kuchynské stroje, ktoré sú nevyhnutným vybavením obchodov s potravinami, supermarketov, stravovacích zariadení alebo cateringových firiem. Nájdete ich aj v reštauráciách, hoteloch alebo jedálňach. V našom internetovom obchode nájdete širokú ponuku krájačov na údeniny a syry, chlieb, zeleninu a ďalšie druhy potravín. Tieto profesionálne krájače zaisťujú bezpečné používanie, ľahko sa obsluhujú a rýchlo čistia.
Umožňujú efektívne krájanie výrobkov na rovnomerné plátky nastavenej hrúbky. Umožňujú zachovať si vysokú úroveň estetiky podávaných výrobkov. Skutočnosť, že krájajú efektívne a esteticky, má aj ďalšiu kľúčovú výhodu: neplytvajú potravinami, čo je obzvlášť dôležité nielen v gastronómii. Pozrite sa na širokú ponuku vysoko kvalitných krájačov, ktoré sú k dispozícii v Gastromanii!
Prečo investovať do profesionálnych krájačov?
Investícia do profesionálnych gastronomických strojov je skvelá voľba, pokiaľ je pre konanie akcie dôležitá rýchlosť, presnosť a hygiena spracovávaných potravín. Nárezové stroje minimalizujú riziko plytvania v dôsledku nesprávneho krájania a výrazne urýchľujú prácu. Ich nákup sa rýchlo vráti, pretože ušetrený čas je možné venovať úlohám v kuchyni, ktoré nemožno automatizovať. Navyše sú mimoriadne odolné a môžu spoľahlivo slúžiť dlhé roky. Spríjemňujú prácu v kuchyni alebo pri pultoch v obchode s potravinami!
Krájače pre gastronómiu – typy
V našom obchode je k dispozícii široká škála krájačov, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou vybavenia gastronomických zariadení. Patrí medzi ne:
- nárezové stroje na údeniny - sú konštruované tak, aby sa neprehrievali ani pri intenzívnom a dlhodobom používaní. Najčastejšie sú vybavené hladkým ostrím a sú určené na krájanie údenín, vrátane klobás, salám, šunky a ďalších druhov mäsa;
- krájače chleba a knedlí – dobre sa hodí ako na krehké pečivo, tak na mäkký alebo tvrdý chlieb plný zŕn. Nakrájajú ich na rovnomerné a estetické kúsky, ktoré sú pripravené na servírovanie zákazníkom. Chleba nedrví ani nešklbou, čím zaisťujú rovnomerný rez;
- nárezové stroje na syry – obvykle sú vybavené ľahko čistiteľným teflónovým nožom s nepriľnavým povrchom. Sú vhodné na krájanie mäkkých aj tvrdých syrov. Umožňujú krájanie bez rozpadania alebo trhania a umožňujú upraviť rez, takže môžete krájať syr na sendviče, syrové dosky aj do šalátov;
- krájače na zeleninu - rýchlo a presne nakrájajú tvrdú aj mäkkú zeleninu, ako sú paradajky, uhorky, papriky alebo cibuľa. Môžete s nimi pripraviť krásne sendviče a šaláty, ktoré potešia esteticky nakrájanými plátkami. Niektoré prístroje umožňujú aj strúhanie alebo dokonca strúhanie zeleniny do šalátov.
Poloautomatický, automatický alebo snáď ručný krájač?
Ručné krájače sú najzákladnejšie a tiež najlacnejší variant. Vyžadujú síce ručnú obsluhu, ale výrazne uľahčujú a urýchľujú zamestnancom prácu. Sú ideálne na použitie v domácich kuchyniach, malých stravovacích zariadeniach alebo obchodoch, kde je na prvom mieste kvalita rezu, nie jeho rýchlosť.
Poloautomatický gastronomický krájač kombinuje vlastnosti manuálnych a automatických modelov. Krája rýchlo a efektívne s minimálnou pomocou zamestnanca. Používajú sa najmä v jedálňach alebo predajniach údenín a syrov. Automatický variant je základom tam, kde je efektivita krájania rozhodujúca. Obvykle je vybavený mechanizmom, ktorý sám pohybuje výrobky, krája ich a dopravuje na špeciálnu dosku alebo do zásobníka, čo uľahčuje následné balenie potravín.
Na čo si dať pozor pri výbere profesionálnych krájačov?
Pri výbere krájača na údeniny, syry alebo zeleninu je dôležité venovať osobitnú pozornosť parametrom, ako sú:
- priemer noža, ktorý ovplyvňuje cenu krájača, ale aj jeho výkon;
- vyhotovenie z nerezovej ocele, ktorá sa ľahko čistí a je hygienická;
- hmotnosť a rozmery, aby sa čo najlepšie prispôsobili dostupnému priestoru;
- nastaviteľná hrúbka plátkov pre ešte väčšiu všestrannosť krájača;
- ochranný kryt noža, ktorý zaisťuje vyššiu úroveň bezpečnosti;
- veľkosť podávacieho stola a maximálne rozmery krájaného produktu.
Veľkou výhodou každého krájača je vstavaný brúsič, ktorý znižuje potrebu vlastnej údržby.
Pozrite sa na širokú ponuku produktov v Gastromanii! V prípade akýchkoľvek ďalších otázok sa neváhajte obrátiť na našich špecialistov, ktorí Vám radi pomôžu vybrať ten správny gastronomický krájač podľa Vašich potrieb!