Krájače chleba sú užitočným zariadením, ktoré využívajú najmä obchody, reštaurácie, cateringové spoločnosti, pekárne alebo zariadenia hromadného stravovania, ako sú školské a zamestnanecké jedálne. Gastro krájače chleba umožňujú pohodlné krájanie tvrdého chleba, celozrnného chleba aj mäkkého toastového chleba. Umožňujú rozdeliť chlieb na rovnomerné plátky a taktiež nastaviť hrúbku plátkov podľa druhu podávaného jedla.

Sortiment spoločnosti Gastromania zahŕňa ako malé krájače chleba na domáce použitie, tak aj mnoho veľkých automatických krájačov chleba. Okrem krájačov sme sa postarali o to, aby bolo k dispozícii aj príslušenstvo, ako sú vyvýšené nožičky pre voľne stojace stroje alebo police, na ktoré je možné umiestniť krájané výrobky.

Čítať viac >

Krájače chleba – typy

Hlavným parametrom, ktorý rozhoduje o kúpe krájača, je obvykle jeho veľkosť.

V ponuke máme tieto nárezové stroje:

  • malé ručné kráječe chleba - ľahko a príjemne sa používajú. Sú ideálne pre malé raňajkové bary alebo reštaurácie;
  • elektrické stolné kráječe - zaberajú o niečo viac miesta ako ich predchodcovia. Sú obvykle vyrobené z nerezovej ocele a ponúkajú efektívne a presné krájanie;
  • veľké volne stojaté krájače - jedná sa o pokročilé kuchynské stroje, ktoré ponúkajú najvyššiu kapacitu a množstvo ďalších funkcií.

Náš sortiment zahŕňa aj horizontálny krájač chleba pre pekárne. Tento gastro krájač chleba je ideálny aj pre cukrárne, pretože ho možno použiť napríklad na porciovanie tort.

Na čo si dať pozor pri výbere krájačov chleba pre gastronómiu?

Gastronomické stroje, ako je napríklad krájače chleba, sa líšia podľa jednotlivých parametrov. Pri výbere výrobku stojí za to venovať pozornosť faktorom, ako sú napr.:

  • maximálna dĺžka a výška bochníka, ktorý možno krájať;
  • vonkajšie rozmery zariadenia, aby sa dokonale zmestilo do dostupného priestoru;
  • kapacita a doba krájania chleba - udávaná v sekundách potrebných na krájanie chleba a počtu bochníkov, ktoré možno nakrájať za hodinu;
  • výkon stroja - ten ovplyvňuje cenu zariadenia, ale môže tiež určovať schopnosť krájať rýchlejšie a efektívnejšie, vrátane tvrdších cukrárskych výrobkov;
  • nastavenie hrúbky krájania alebo rozstupu rezných nožov, ktoré udávajú, aký môže byť rozsah krájania alebo hrúbka plátkov.

Stroj na krájanie chleba – doplňujúce funkcie

Krájače pre gastronómiu môžu mať množstvo ďalších funkcií alebo vybavenia, ktoré majú zefektívniť prácu. Často tiež umožňujú lepšiu ochranu stroja, krájaného produktu aj osoby obsluhujúce zariadenie. Patrí medzi ne napr:

  • protišmykové nožičky, na ktorých krájač stojí, alebo v prípade malých modelov prísavky;
  • vstavané kolieska, vďaka ktorým je kovový stroj na krájanie chleba mobilný;
  • ochrana proti náhodnému spusteniu alebo automatickému vypnutiu po ukončení prevádzky - zaisťuje bezpečnosť osôb pracujúcich v kuchyni aj ochranu zariadenia;
  • možnosť vstavby - krájač chleba môže byť vstavaný, je však potrebné dbať na zabezpečenie dostatočného vetrania. Je tiež možné použiť vozík, na ktorom sa chlebový stroj prepravuje.

Krájač chleba pre gastronómiu - premyslený nákup elektrického krájača chleba

Materiál puzdra by mal byť odolný. Na druhú stranu časti, ktoré prichádzajú do styku s potravinami, ako sú nože, by mali byť najlepšie vyrobené z nerezovej ocele. Príjemným doplnkom sú kefy, ktoré čistia pás od omrviniek, alebo páky, ktoré nevyžadujú ďalšie olejovanie. Niektoré modely majú aj zásuvku na omrvinky.

Či už potrebujete profesionálny krájač chleba na obchod, alebo potrebuje Vaša malá predajňa krájač chleba, z našej ponuky si určite vyberiete. Odporúčame Vám pozrieť si náš sortiment!