-
Elektrická panvica, sklápacia, 37 l, 6 kW | EGAZ, PE-1
bez DPH: s DPH: -
Multipanvica 400 mm | HENDI, 239506
bez DPH: s DPH: -
Elektrická panvica, sklápacia, 74 l, 12 kW | EGAZ, PE-2
bez DPH: s DPH: -
Plynová panvica, 650x540x300 mm | HENDI, 154618
bez DPH: s DPH: -
Multipanvica 550 mm | HENDI, 239605
bez DPH: s DPH: -
Elektrická panvica 37 l | KROMET, 000.PE-025P
bez DPH: s DPH: -
Plynová panvica sklápacia, 900x960x850 mm, 14 kW | EGAZ, GP-2
bez DPH: s DPH: -
Elektrická multifunkčná panvica 41 cm | BARTSCHER, A150114G
bez DPH: s DPH: -
Sklopná panvica na podstavci 40 l | STALGAST, 778002
bez DPH: s DPH: -
Multifunkčná panvica 490x310x195 mm | BARTSCHER, 150340
bez DPH: s DPH: -
Plynová panvica, 340x540x300 mm | HENDI, 154601
bez DPH: s DPH: -
Elektrická multifunkčná panvica 55 cm | BARTSCHER, A150155
bez DPH: s DPH: -
Panvica TB1100, 700x540x70 mm | BARTSCHER, 106204
bez DPH: s DPH: -
Elektrická smažiaca panvica 80 l | KROMET, 900.PE-05Ex
bez DPH: s DPH: -
Plynová smažiaca panvica 80 l | KROMET, 900.PTG-05Ex
bez DPH: s DPH: -
Plynová panvica sklápacia 700x760x850 mm, 7 kW | EGAZ, GP-1
bez DPH: s DPH: -
Elektrická smažiaca panvica 37 l | KROMET, 000.PE-025N
bez DPH: s DPH:
Panvice sklopné
(220)Všetky kategórie v sekcii Panvice sklopné
Panvice sklopné patria do sortimentu zariadení určeného pre smaženie v nízkej hladine tuku. Panvice používané v profesionálnych kuchyniach, reštauráciách, školských a závodných jedálňach, hoteloch a všade tam, kde je potrebný väčší výkon v súvislosti s väčším počtom porcií určených na smaženie napr. zemiakové placky, miešané vajce, vyprážané zemiaky, mäso, klobása a tiež na varenie tekutých potráv ako je napr. guláš atď. Veľkokapacitné panvice v závislosti na modelu majú plytké alebo hlboké smažiace misy s veľkým povrchom dna, ktorú sú ohrievané elektrickým prúdom alebo plynom. Vyprážacie panvice sú vybavené obvykle zhora uzatvárateľným sklopným vekom, ktoré uľahčuje proces varenia a ich tvar umožňuje zber kondenzátu.
Vo všetkých výklopných panviciach je vyprážacia misa sklopná, vďaka páke, ručnému slimačiemu prevodu alebo elektrickému slimáku, vďaka čomu vylievanie a umývanie zariadenia je jednoduchšie a pri práci pohodlnejšie. Konštrukcia profesionálnej gastronomickej panvice má ergonomicky lepšie riešené detaily a celkové prevedenie z nerezovej ocele zaistí veľmi ľahkú údržbu.
Konštrukcia profesionálnej gastronomickej panvice
Ako je uvedené vyššie multifunkčné panvice sú štandardne vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele najčastejšie typu AISI 304. Vyprážacia misa, u väčšiny panvíc v tomto sortimente je vyrobená z nerezovej ocele, ale na trhu sú tiež také vyprážacie misy, ktoré sú vyrobené z liatiny alebo kvalitnej kovovej zliatiny umožňujúcej jednoduché rozloženie tepla. V starších modeloch vykurovacie špirály boli umiestnené tesne pod dnom misy – v dôsledku čoho dochádzalo k nesprávnemu rozkladaniu tepelnej energie, čo malo za následok pomerne časté pripálenie pokrmu na dne misy. V novších modeloch pod dnom misy z nerezovej ocele, liatiny alebo kovovej zliatiny sa umiestňuje hliníková doska, ktorá pomáha odoberať teplotu a zároveň rovnomerne rozkladať teplo po celej ploche. Predávame taktiež modely panvíc pre vyprážanie bez tuku, alebo pri veľmi malom množstve tuku. Vyprážacie misy týchto druhov panvíc majú veľmi hladký povrch a sú vyrobené z veľmi hrubej kovovej vrstvy, aby nedošlo k poškodeniu povrchu misy pri teplote dosahujúcej až 300 °C. Velkokuchynské panvice môžu byť dodávané k montáži tzv. varným blokom alebo varných ostrovoch (rada 700 alebo rada 900). Existujú tiež verzie voľne stojace pripevnené ku stene alebo umiestnené centrálne. Najpredávanejšie sú panvice s objemom od 37 do 80 litrov, ale nie zriedka sa dodávajú aj menšie panvice (používané vo vonkajších priestoroch alebo na rautoch) a väčšie panvice sú používané v priemyslových závodoch.
Ergonómia práce na panvici určenej do veľkokapacitných kuchýň
Proces vyprážania v multifunkčných panviciach prebieha štandardne v teplote od 160 do 220 °C. Vzhľadom k vysokej teplote, objemu horúceho tuku ale tiež ergonómii práce, musí zariadenie spĺňať nasledujúce podmienky:
- musí byť vyrobené z bezpečných materiálov, ktoré odpovedajú konkrétnym atestáciám a podmienkam pre priamy kontakt s potravinami,
- doba ohriatia tuku na 180 °C nesmie byť dlhšia ako 30 minút,
- zariadenie musí mať možnosť presnej regulácie teploty,
- možnosť umiestnenia do varného bloku,
- ľahké sklápanie vyprážacej misy a vyústenie pre výlev,
- rovný povrch vyprážacej misy – nerovný povrch je príčinou stekania oleja do hlbších miest panvice,
- rovnomernosť teploty na celom povrchu dna panvice. Doporučuje sa, aby rozdiel medzi ktorýmkoľvek bodom v panvici nebol vyšší než 25 °C,
- hĺbka misy by mala mať 100-150 mm čo umožňuje ľahký prístup k vyprážanej potrave.
Meranie a vyhodnotenie výkonu elektrickej panvice a plynovej panvice
Ak by ste chceli skontrolovať správnosť rozloženia teploty panvice a jej výkon, môžete previesť jednoduchý test s vyprážaním bramboráka. Potrebujete si pripraviť cesto na zemiakové placky: 1 kg zemiakov nastrúhaných na pyré, 0,1 kg múky, 1 vajce a soľ. Rovnomerne vyprážať 12 kusov zemiakových placiek, ktoré súčasne dajte na dno vyprážacej misy. Poznamenajte si čas vyprážania v jednotlivých bodoch panvice a na základe toho si nastavte priemerný výkon panvice v kusoch na hodinu. Rozdiel medzi časom každého z 12 bramborákov mesmie byť väčší ako 10 %.