-
Ručný lis na pomaranče 23,2 cm | HENDI, 592069
bez DPH: s DPH: -
Ručný lis na citróny 22,3 cm | HENDI, 592052
bez DPH: s DPH: -
Ručný lis na limetky 20,3 cm | HENDI, 592045
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač 700, 300x240x430 mm | BARTSCHER, 150184
bez DPH: s DPH: -
Lis na citrusové plody 225x180x510 mm | HENDI, 695906
bez DPH: s DPH: -
Elektrický lis na citrusy 0,23 kW | HENDI, 221099
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač na citróny Ø 55 mm | STALGAST, 474000
bez DPH: s DPH: -
Ručný lis na citrusové plody | HAMILTON BEACH, 932
bez DPH: s DPH: -
Nízkootáčkový odšťavňovač, 0,65 kW, 60 l/h | SANTOS, Cold Press
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač citrusového ovocia | STALGAST, 473012
bez DPH: s DPH: -
Automatický lis na citrusy, 30 l/h | SANTOS, 482630
bez DPH: s DPH: -
Lis na šťavu 0,8 kW, 100 l/h, 480x450x260 mm | BARTSCHER, 50
bez DPH: s DPH: -
Elektrický lis na citrusy, 30 l/h | SANTOS, Classic
bez DPH: s DPH: -
Lis na plátky citróna 80x70 mm | APS, 71430
bez DPH: s DPH: -
Lis na citrusy, čierno-červený 210x70x50 mm | APS, 93214
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač na citrusové plody, 0,23kW | STALGAST, 480021
bez DPH: s DPH: -
Lis na citrusy 365 mm | CONTACTO, 1011/360
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač na citróny 600 mm | CONTACTO, 1099/520
bez DPH: s DPH: -
Odšťavovač plátkov citrónov, 120x50 mm | CONTACTO, 6754/120
bez DPH: s DPH: -
Lis na ovocie - nerezová oceľ, 5 l | BROWIN, 810505
bez DPH: s DPH: -
Lis na citróny 170x80 mm | CONTACTO, 817/170
bez DPH: s DPH:
Lisy na citrusy
(61)Všetky kategórie v sekcii Lisy na citrusy
Profesionálny lis na ovocie je nevyhnutným vybavením pre každý bar, kaviareň, reštauráciu alebo iné stravovacie zariadenie, ktoré sa zaoberá prípravou rôznych nápojov. Ručné lisy na citrusy sa osvedčia ako neoceniteľné, pokiaľ je potrebné malé množstvo citrusovej šťavy do nápojov, zatiaľ čo s elektrickými odšťavovačmi nebude príprava lahodnej čerstvej šťavy trvať príliš dlho. V Gastromanii ponúkame ručné aj elektrické odšťavovače - všetky od renomovaných výrobcov (Hamilton Beach, Contacto, Stalgast a ďalších) a vyrobené z najkvalitnejších materiálov. Odporúčame vám prezrieť si celú našu ponuku a vybrať si to správne zariadenie!
Aké sú typy odšťavovačov ovocia?
Lis na ovocie môžeme rozdeliť na ručné a elektrické. Medzi týmito dvoma skupinami však môžeme rozlíšiť rad ich podtypov plniacich mierne odlišné funkcie.
Ručný lis ovocia
Ručný gastro lis na ovocie (predovšetkým citrusov) je vhodný na použitie tam, kde nie je potrebné pripravovať šťavu vo veľkom množstve, napr. v baroch, kde sa podávajú nápoje ako mojito, cuba libres alebo margarita. Existujú nasledujúce typy ručných odšťavovačov:
- jednoručné lisy na citrusy - umožňujú získať aj len niekoľko kvapiek citrónovej alebo limetkovej šťavy, ktoré sú užitočné na dodanie charakteru nápoja alebo kokteilu. Ľahko sa používajú jednou rukou a ich špeciálna konštrukcia zabraňuje vniknutiu kôstok do pripravovaného nápoja;
- Stojanový lis na citrusy - užitočné, keď potrebujete väčšie množstvo šťavy. Taký lis na ovocie má stabilnú konštrukciu a vhodne tvarovanú rukoväť, ktorá umožňuje vytlačiť šťavu z ovocia do poslednej kvapky;
- lis plátkov citróna - na to, aby ste nápoj alebo pokrm pokvapkali malým množstvom citrónovej šťavy, stačí použiť malý, praktický žmýkač, ktorý pojme jeden plátok ovocia;
- odšťavovače na polovicu citrusov - taký lis na džús je vybavený praktickou nádobou na pripravenú šťavu, takže sa nemusíte obávať jej rozliatia.
Každý ručný lis na ovocie, ktorý je k dispozícii v našom obchode, je vyrobený z najkvalitnejších materiálov (nerezová oceľ alebo odolný plast) a je vhodný na styk s potravinami. Vďaka použitiu vhodne tvarovaných rukovätí je používanie týchto prístrojov pohodlné a nevyžaduje príliš veľkú námahu. Malý ručný odšťavovač sa elegantne zmestí do každého šuplíka, a pokiaľ si vyberiete výraznú farbu (napr. jasne zelenú alebo žltú), ľahko ho medzi ostatnými odšťavovačmi nájdete. Naproti tomu stojanový odšťavovač nezaberie na pracovnej doske príliš veľa miesta a je možné ho tiež ľahko premiestniť na iné miesto.
Elektrické odšťavovače
Vo väčších stravovacích zariadeniach, napr. v baroch alebo kaviarňach, ako aj v cateringových firmách bude prítomnosť vysokorýchlostného odšťavovača už nevyhnutná. Pomocou elektrického prístroja môžete získať šťavu nielen z mäkkých citrusových plodov, ale aj zo zeleniny, čo vám umožní vytvárať jedinečné chuťové kombinácie. V našom obchode sú k dispozícii nasledujúce elektrické odšťavovače:
- vertikálne odšťavovače - jedná sa o modely, do ktorých obvykle vkladáte každé ovocie zvlášť. Ich obsluha je jednoduchá - na spustenie prístroja stačí stlačiť tlačidlo alebo stlačiť páčku na nich. Takýto odšťavovač sa navyše často predáva so sadou kužeľových podložiek rôznych veľkostí, čo vám umožní prispôsobiť ich lisovanému ovociu a plne ich využiť;
- automatický gastronomický lis na ovocie - tento typ odšťavovačov je vybavený automatickým podávačom, takže nie je potrebné každú chvíľu pridávať ďalšie ovocie. Týmto spôsobom je možné získať veľké množstvo čerstvo vylisovanej šťavy v priebehu niekoľkých sekúnd. Navyše je taký priemyselný odšťavovač zaujímavým doplnkom interiéru prevádzky, pretože zákazníci môžu sledovať výrobu štiav v reálnom čase;
- odšťavovače s pomalým chodom - tieto zariadenia sa vyznačujú pomalším chodom ako ich tradičné náprotivky. Nízkootáčkové odšťavovače preto umožňujú zachovať v pripravovanej šťave viac živín. Zákazníci so zdravým životným štýlom takéto nápoje určite ocenia – aj keď si na pohár džúsu budú musieť počkať o niečo dlhšie. Pomalý odšťavovač tiež obvykle vydáva menej hluku ako jeho štandardný náprotivok.
Najlepší cateringový odšťavovač ovocia - ktorý vybrať?
Výber správneho odšťavovača závisí predovšetkým od charakteru prevádzky. Pre bary, krčmy a kluby, kde sa podávajú iba nápoje s malým množstvom citrusovej šťavy, sú správnou voľbou manuálne odšťavovače - nezaberajú v prevádzke veľa miesta a taktiež s nimi nevznikajú zbytočné náklady kvôli vyššej spotrebe energie. Pokiaľ však ide o prevádzky, ako sú kaviarne, džúsové bary alebo hotely, oplatí sa zvážiť náš profesionálny lis na ovocie, ktoré vám umožní pripraviť čerstvé šťavy v priebehu okamihu.
Priemyselný lis na ovocie - ako vybrať elektrický model?
Pri rozhodovaní o kúpe elektrického odšťavovača je nevyhnutné venovať pozornosť jeho výkonu, presnejšie počtu otáčok za minútu. Najlepší lis na ovocie môže mať až 3000 otáčok za minútu, čo vám umožní obslúžiť mnoho zákazníkov v krátkom čase. Za zváženie stojí tiež zaobstaranie pomalého odšťavovača, ktorý vám umožní pripravovať zdravé, chutné šťavy z ovocia i zeleniny.
Niektoré prístroje sú navyše vybavené ďalšími funkciami, ako je regulácia hustoty šťavy alebo možnosť určiť, koľko ovocia bude použitých na výrobu jednej šťavy - oplatí sa im venovať pozornosť, aby ste zlepšili prevádzku svojej prevádzky. Nezabudnite ani na materiál konštrukcie - dobrý ručný odšťavovač by mal byť vyrobený z nerezovej ocele alebo odolného plastu. U elektrických odšťavovačov sa naopak oplatí skontrolovať, či je nádoba na šťavu vyrobená z nerezovej ocele.
Nevyhnutné vybavenie na prípravu štiav
V Gastromanii sa môžete kúpu profesionálnu barové vybavenie, ktoré potrebujete na získanie čerstvej šťavy z ovocia a zeleniny - stačí vám elektrický prístroj alebo ručné zariadenie. Pokiaľ si neviete rady s výberom vhodného odšťavovača, neváhajte sa na nás obrátiť - poradíme vám, či bude vo vašom prípade vhodnejší pomalobežný alebo automatický odšťavovač. V našej ponuke nájdete aj ďalšie barové zariadenie, napr. drviče ovocia a barmanské mixéry. Odporúčame vám, aby ste sa zoznámili s celou našou ponukou a vybrali si to správne vybavenie, ktoré ohromí vašich zákazníkov podávanými nápojmi.