Ručné lisy na ovocie sú drobným príslušenstvom, ktoré by nemalo chýbať v žiadnom bare, hoteli, vinárni alebo reštaurácii. Vyznačujú sa rýchlosťou použitia a najnižšou cenou medzi všetkými typmi odšťavovačov . Vďaka pohodlnému pákovému systému sa nemusíte pri vytláčaní šťavy namáhať. Sú to výrobky po ktorých siahnete, keď potrebujete malé množstvo šťavy.

Ručné odšťavovače sa dobre hodí ako na domáce použitie, tak na profesionálnu gastronómiu. Bezproblémové používanie je zaistené absenciou zložitých mechanizmov. V našej ponuke nájdete výrobky renomovaných výrobcov, ako sú Stalgast, Hendi, Bar up, Contacto alebo APS.

Čítať viac >

Ručné lisy na citrusy – výhody

Ručný lis na citrusy je jednoduchá, ale často používaná pomôcka, ktorá vďaka svojej praktickosti umožňuje rýchlo vytlačiť malé množstvo šťavy. Medzi jej výhody patrí:

  • rýchlo sa používa, ľahko sa čistí a má pevnú konštrukciu,
  • zaberá málo miesta a je lacný,
  • nevyžaduje elektrickú energiu a preto je úsporný,
  • je možné ich zakúpiť v širokej škále farieb.

Lisy na citrusy ručné je možné vo väčšine prípadov bez obáv umývať v umývačke riadu. Pri výbere výrobku pre seba je najlepšie venovať pozornosť jeho rozmerom, materiálu, cene aj designu. Niektoré modely sú navyše vybavené nádobami na šťavu alebo kyselinovzdornými nátermi.

Ručný lis na citrusy - hliníkový alebo plastový?

Vyberať môžete z kovového alebo plastového prevedenia. K dispozícii sú modely v prírodnej farbe hliníka, alebo verzia s farbeným povrchom v odtieňoch žltej, oranžovej alebo zelenej. Ručný lis na ovocie v intenzívnej farbe ľahko nájdete v mieste, kde máte uložené barové zariadenie. Hliníková konštrukcia zaručuje dlhú životnosť. Lis na citrusy ručné je nevyhnutnou súčasťou barmanského vybavenia, nepostrádateľnú v miestach, kde sa podáva mohito alebo piňa colada!

Ručné lisy na ovoce – typy

Dostupné odšťavovače môžu mať rôzne konštrukcie. Medzi ne patrí:

  • klasický lis na citrusy – ponúka bezproblémové použitie a ľahké čistenie, pretože sa skladá z jednej alebo dvoch častí. Na jeho použitie je potrebné napichnúť citrusy na kužeľ na to určený. Často je ručný odstavovač citrusu vybavený výsuvným sitkom, ktoré zbiera semená
  • ručný lis na citrusy – skladá sa z rukoväte a lisu. Ovocie sa do neho musia vložiť a potom stlačiť.
  • Pákový lis na citrusy – má pružinový mechanizmus, lis a páku. Po použití sa ručný pákový lis na citrusy samostatne vracia do pôvodnej polohy. Má stabilnú konštrukciu a je možné ho skladovať na pracovnej doske. Umožňuje získať veľké množstvo šťavy v porovnaní s inými ručnými odšťavovačmi.

Ručné lisy na ovocie sú tiež lisy na plátky citrusových plodov . Ich použitie je jednoduché, pretože do mechanizmu jednoducho vložíte plátok (napr. citrónu) a potom ho zovrite - a je hotovo!

Nájdete si barové vybavenie v sortimente Gastromania. Radi Vám zodpovieme akékoľvek otázky týkajúce sa produktov a pomôžeme Vám vybrať ten správny model - kontaktujte nás!