Nárezové stroje na syry sú nenahraditeľné v obchodoch s potravinami, veľkých gastronomických zariadeniach aj malých cateringových firmách. Sú určené na efektívne a presné krájanie rôznych druhov syrov - s rôznym stupňom tvrdosti alebo krehkosti.

Nárezové stroje na syry zaisťujú bezpečné používanie a ľahko sa obsluhujú a čistia. Výber vhodného krájača by sa mal riadiť jeho parametrami a potrebami konkrétnej prevádzky. Odporúčame vám preskúmať širokú ponuku zariadení v Gastromanii.

Čítať viac >

Na čo sa zamerať pri výbere krájača syra?

V Gastromanii je k dispozícii široká škála krájačov syra od známych výrobcov, ako sú MA-GA, Bizerba alebo Asber. Najdôležitejším faktorom, ktorý rozhoduje o tom, aký krájač syra si vybrať, je jeho použitie. Nižšie sme pre vás pripravili niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu nájsť nárezový stroj na syr spĺňajúci vaše špecifické požiadavky.

Typ krájača

V ponuke nášho internetového obchodu sú:

  1. ručné kráječe syra- malé a kompaktné, ideálne na použitie v malých gastronomických zariadeniach alebo v domácnostiach;
  2. poloautomatické kráječe - s vyššou úrovňou účinnosti v porovnaní s ručnými krájačmi as asistovaným ručným režimom. Sú ideálne pre obchody s potravinami;
  3. automatické kráječe- ideálny pre supermarkety, stravovacie zariadenia, pretože sú funkčné, rýchle a účinné.

Okrem toho ponúkame aj príslušenstvo, ako sú plátkovacie drôty a strúhacie stroje na mäkké syry, napr. mozzarellu a iné syry na pizzu. Okrem toho je k dispozícii príslušenstvo na krájanie syrov alebo spracovanie zeleniny.

Parametre kráječa

Pri výbere cateringových strojov na krájanie sa oplatí venovať pozornosť parametrom, ako sú:

  • priemer noža - v malých obchodoch sú najobľúbenejšie krájače syra s priemerom noža do 250 mm, zatiaľ čo v supermarketoch je to nad 250, obvykle okolo 300 mm.
  • Hrúbka plátkov - u syrov je dôležité, aký silný má byť plátok; jednotlivé krájače syrov ponúkajú možnosť krájania v určitom rozmedzí, napr. 0-24 mm; 0-16 mm alebo 0-8 mm;
  • sklon podávacieho stola voči nožu - môže byť napríklad 25 alebo 45 stupňov;
  • rozmery podávacieho stola - tie závisia najmä od typu krájaných výrobkov; v prípade krájačov syrov sú najčastejšie rozmery 200 x 200 mm; 220 x 200 mm alebo 300 x 250 mm.
  • rozmery strojov - tie sú dôležité v každej menšej predajni a reštaurácii, aby sa zariadenie dokonale zmestilo do dostupného priestoru.

Doplňujúce funkcie krájača

Krájače pre gastronómiu môžu byť vybavené ďalšími funkciami, ktoré uľahčujú každodenné používanie stroja. Medzi ne môžu patriť:

  • vstavaný brusič – nárezový stroj na syr, ktorý je ním vybavený, vyžaduje menej pozornosti, pokiaľ ide o údržbu, a zostáva dlhšie ostrý;
  • ovládací panel – umožňuje rýchlu voľbu rôznych rýchlostí pojazdového stola, alebo nastavenie dĺžky zdvihu počas prevádzky;
  • počítanie plátkov - možné v automatickom aj ručnom režime. Uľahčuje krájanie presne také porcie syra, akú potrebujete;
  • doplňujúce bezpečnostné funkcie - napr. detekcia nedostatku krájaného materiálu alebo automatické spínače, ktoré v prípade potreby krájač zastaví.

Aký by mal byť dobrý krájač syra?

Najlepšie nárezové stroje syra pre gastronómiu by mali byť vyrobené prevažne z nerezovej ocele. Tento materiál zaručuje rýchle čistenie, je odolný voči korózii alebo čistiacim prostriedkom a nereaguje s potravinami. Vďaka tomu je v kuchyni alebo v cateringu nepostrádateľný.

Kuchynské stroje teflónovým povrchom sa tiež skvele hodia do priestorov na prípravu potravín. Teflónové povrchy zaisťujú, že sa zariadenie ľahšie udržuje v čistote. Potraviny sa na ne nelepia, takže poskytujú pohodlné a estetické krájanie, navyše sú hygienické a odolné.

Gastro nárezový stroj na syr by mal pracovať dostatočne ticho, aby nerušil ostatných zamestnancov kuchyne alebo obchodu. Ponúkame aj tiché modely, ktoré je možné pohodlne používať po dlhú dobu.

Či už potrebujete poloautomatický alebo automatický krájač, odporúčame Vám vybrať si výrobok z našej ponuky Gastromania. Dbáme na sortiment od osvedčených výrobcov a ponúkame iba profesionálne krájače pre gastronómiu.