-
Hrniec vysoký s pokrievkou, 21 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 240 mm 10 l | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 400 mm 50 l | HENDI, Budget
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou, 17 l | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 400 mm 50 l | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 450 mm 71 l | HENDI, Budget
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 240 mm 9 l | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 280 mm 16 l | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 320 mm 24 l | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 280 mm 13,5 l | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 200 mm 6 l | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 160 mm 2,8 l | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Nerezový hrniec s pokrívkou, vysoký 24 cm, 9 l | GREDIL, 011245
bez DPH: s DPH: -
Hrniec hliníkový 100 l | CONTACTO, Seria 6100
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou, 95 l, 500x500 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Nerezový veľký hrniec, saténový 25 l | CONTACTO, Seria 2100
bez DPH: s DPH: -
Hrniec vysoký s pokrievkou Ø 500 mm 98 l | HENDI, Budget
bez DPH: s DPH: -
Vysoký nerezový hrniec - leštený 100 l | CONTACTO, Seria 2000
bez DPH: s DPH:
Hrnce nerezové vysoké
(102)Vysoké hrnce sú nenahraditeľné v každom stravovacom zariadení, kde sa pripravuje veľké množstvo jedla. Vďaka ich veľkému objemu až cez 100 litrov je možné variť veľké množstvo zeleniny naraz. Naopak úzky vysoký nerezový hrniec s menším objemom je možné použiť na varenie malého množstva cestovín.
Pri výbere úzkych a vysokých hrncov je vhodné skontrolovať, z akého materiálu sú vyrobené – to, či je vysoký hrniec z nerezovej ocele alebo hliníka, ovplyvní, na akom type sporáka ho možno použiť. Zásadné je tiež vybrať nerezový hrniec vysoký so správnym objemom - dodávajú sa vo verziách od 2,5 až do 155 litrov, čo bude mať okrem iného vplyv na dobu varenia.
Na čo si dať pozor pri výbere vysokých hrncov?
Napriek tomu, že vysoké hrnce môžu na prvý pohľad vyzerať podobne (najmä na obrázkoch v internetovom obchode), môžu sa výrazne líšiť. Nižšie uvádzame najdôležitejšie body, ktorými sa naše hrnce pre gastronómiu líšia.
Materiál konštrukcie
Veľké cateringové hrnce sa najčastejšie vyrábajú z nasledujúcich dvoch materiálov:
- Nerezová oceľ - je zliatina kovov (vrátane ocele, chrómu a uhlíka), ktorá je medzi reštaurátormi vysoko cenená pre svoje ľahké čistenie (prísady sa počas varenia menej lepia na povrch hrnca) a odolnosť proti mechanickému poškodeniu. Vďaka použitiu trojvrstvového kapsulového dna (tvoreného nerezovou oceľou oddelenou hliníkom) zaisťuje tento materiál rovnomerné rozloženie tepla.
- Hliník - hliníkové gastro hrnce sa dobre uplatnia v každej kuchyni, kde je potrebný nerezový a dobre teplovodivý hrniec. Hliníkové vysoké hrnce sa často vyznačujú nižšou cenou ako nerezové vysoké hrnce, ale táto výhoda so sebou nesie aj určité nevýhody. Tento typ hrnca by sa nemal používať na varenie kyslých potravín, pretože hliník môže s kyselinami reagovať, a tiež sú také hrnce vhodné iba na varenie na plynovom sporáku.
Možnosti použitia vysokého nerezového hrnca
Dostupné modely vysokých hrncov sú vyrobené z rôznych materiálov, takže ich možno použiť na rôznych typoch sporákov. Je dôležité vedieť, ktorý typ hrnca bude vhodný pre ten váš:
- Nerezové vysoké hrnce- možno ich použiť na akomkoľvek type sporáka - sklokeramickom, elektrickom, plynovom a tiež indukčnom.
- Hliníkové vysoké hrnce - možno použiť iba na plynovom sporáku. Nebudú dobre fungovať v kuchyniach, kde sa používajú elektrické alebo indukčné variče.
Nerezové vysoké hrnce pre profesionálny catering
Pokiaľ kupujete nerezový hrniec vysoký gastro pre cateringové zariadenie je potrebné najprv zvážiť, aké veľké množstvo surovín sa v ňom bude variť. To vám umožní vybrať hrniec so správnou kapacitou - vďaka tomu budete môcť rýchlo uvariť požadované množstvo potravín bez toho, aby ste museli použiť niekoľko menších hrncov. Vysoký veľký hrniec navyše zaistí, že tekutiny lepšie preniknú do zvyšných ingrediencií, čo povedie k plnej chuti a vôni pripravovaného jedla.