• Najdôležitejšie zásady zdravého vyprážania

    Najdôležitejšie zásady zdravého vyprážania

    Začnime najprv s definíciou. Proces vyprážania je jedným z druhov tepelnej úpravy s použitím rozohriateho tuku. Vyprážanie môže mať v závislosti na technike rôzny priebeh a prebiehať pri rôznej teplote, ktorá sa obvykle pohybuje v rozmedzí medzi 130 až 220 °C, av prípade nemastného vyprážania je to približne okolo 250 °C. Vyprážanie spôsobuje, že v jedle dochádza k nenávratným zmenám, ktoré priaznivo ovplyvňujú jeho chuť, arómu a vzhľad, napriek tomu stoja za to poznať jednoduché pravidlá, vďaka ktorým budú usmažené výrobky nielen dobre chutiť, ale predovšetkým zdravšie - menej kalorické a bez škodlivých zlúčenín.

    Pokračuj v čítaní >