Profesionálne hrnce na prípravu omáčok majú dvojité steny a dno, ktoré sa naplnia vodou. Vďaka tejto konštrukcii sa pripravovaná alebo ohrievaná omáčka nepripaľuje a zachováva si svoju pôvodnú, vynikajúcu chuť. Na Gastromania.sk sme pre vás vybrali osvedčené gastro hrnce na omáčku, okrem iného nemecké značky Contacto - sú vyrobené z leštenej nerezovej ocele 18/10 a sú k dispozícii o rôznych objemoch. Sú vhodné pre všetky typy sporákov, vrátane indukčných. Tieto špeciálne hrnce na prípravu omáčok sa skvele hodia aj na varenie mliečnych výrobkov, výrobu čokolády a poliev. Sady obvykle obsahujú pokrievku a lievik, ukazovateľ hladiny omáčky je potrebné dokúpiť zvlášť.

Čítať viac >

Hrnce na omáčku - zabudnite na pripekanie a pripaľovanie!

Investícia do profesionálnych hrncov pre gastronómiu sa oplatí, pretože uľahčí každodennú prácu v kuchyni. Oproti bežným kastrólom majú špeciálne hrnce na omáčku tú výhodu, že vďaka svojej konštrukcii skutočne zabraňujú pripekaniu a pripaľovaniu. Ich dno a steny sú zdvojené a tento priestor je vyplnený vodou. To umožňuje rovnomerný ohrev a udržanie vysokej teploty bez rizika pripálenia omáčky na dne hrnca. Kuchár nemusí neustále strážiť a miešať pokrm, čím zaistí, že sa nezmení jeho chuť ani konzistencia. Počas tejto doby sa môže plne venovať iným činnostiam a urýchliť tým servírovanie pokrmov.

Tieto špeciálne hrnce na omáčky sa hodia aj na ohrievanie mliečnych výrobkov, pri príprave čokolády a poliev a to ako v profesionálnej, tak aj v domácej kuchyni.

Nerezové hrnce na omáčku - odolné a praktické

  • Leštená nerezová oceľ (18/10). Vďaka obsahu 18% chrómu a 10% niklu sú oceľové hrnce na prípravu omáčok odolné voči korózii, kyselinám a vysokým teplotám. Sú úplne bezpečné pre styk s potravinami. Vďaka lešteniu získavajú hladkosť a vysoký lesk. Sú praktické a aj elegantne vyzerajú. Vďaka správnej starostlivosti ich možno používať nielen na varenie, ale aj na prezentáciu a servírovanie pokrmov. Sú robustné a odolné, takže aj pri intenzívnom používaní vydržia mnoho rokov.
  • Hrniec lisovaný z jedného kusu plechu. Hrniec lisovaný z jedného plechu je tesný, nikde netečie, zatiaľ čo pri zváraných hrncoch už toto riziko hrozí. Keď ešte pridáte vysoko kvalitný pevný materiál, investujete do mnohoročnej spoľahlivosti a trvanlivosti. Taký hrniec vás nezradí vo chvíli, keď to najmenej očakávate av dlhodobom horizonte znížia finančné náklady na vybavenie kuchyne.
  • Vrátane rôznych kapacít a doplnkov. Sady obsahujú všetko, čo potrebujete: špeciálne nádoby na omáčky, zodpovedajúce pokrievky a lieviky, takže nemusíte strácať čas a nervy výberom doplnkov. Z pomôcok by sme možno odporučili náhradný ukazovateľ hladiny omáčky v hrnci, ktorý veľmi uľahčuje riadenie kuchyne a servírovanie jedla. Rovnaký výrobok sa obvykle dodáva v rôznych objemoch.
  • Efektivna a bezproblémová starostlivosť. Gastro hrnce na prípravu omáčok z leštenej nerezovej ocele sú bezproblémové: potraviny sa nepripaľujú, takže nie je nutné ich drhnúť. Postačí teplá voda, prostriedok na umývanie riadu a hubka. Pokiaľ zvyšky zaschnú, niekoľko minút namáčanie. Rýchle osušenie hrnca mäkkou handričkou zabráni vzniku škvŕn. Farebné škvrny od minerálnych usadenín je možné ľahko odstrániť napr. kyselinou citrónovou alebo octom.