Pákové kávovary

Až donedávna sa profesionálne pákové kávovary objavovali len v lepších kaviarňach, elegantných reštauráciách a hotelových baroch. Dnes môžete stále častejšie vynikajúcu kávu objednať v mnohých cukrárňach, baroch, krčmách, kluboch a dokonca i na niektorých čerpacích staniciach. Spolu so zvyšovaním povedomia spotrebiteľov rastie tiež dopyt po rôznych druhoch vysoko kvalitných káv pripravených a podávaných spôsobom, ktorý zaručuje plnú chuť a arómu. 

Čítať viac >

Jednopákový kávovar

Pri výbere správneho kávovaru zvážte potreby a počet obsluhovaných hostí. V cukrárňach, útulných baroch a ďalších malých gastronomických priestoroch, kde je podávaná káva len doplnkom hlavnej ponuky. Do týchto priestorov sa najlepšie hodia menšie jednopákové kávovary. Tieto zariadenia majú radu prvkov a užitočných funkcií. Niektoré modely poskytujú odmerkové dávkovanie a inovatívny systém SIS, ktorý pomáha uvoľňovať všetky arómy a silu chutí. Sú vybavené účinným systémom na napenenie, rotačnými čerpadlami a užitočným servisným modulom informujúcim o akýchkoľvek chybách. 

Dvojpákový kávovar

Dvojpákové kávovary budú potrebné vo väčšine kaviarní a reštauráciách, rovnako ako vo stravovacích zariadeniach s veľkým počtom zákazníkov. Majú dvojitý dávkovací systém a umožňujú vám pripraviť až štyri šálky kávy súčasne, takže barista môže efektívnejšie spracovávať viac objednávok. Rovnako ako u jednopákových zariadení i najmodernejších modeloch dvojpákových kávovarov poskytujú odmerkové dávkovanie. Majú tiež systém SIS zodpovedný za uvoľňovanie najdôležitejších zložiek pripravovanej kávy.

Výhody a ceny kávovarov

Najväčšou výhodou, ktorú ponúkajú pákové kávovary, je možnosť získať espresso s konštantnými parametrami, čo je vynikajúci základ pre kávu v akomkoľvek štýle: americano, cappuccino, macchiato, latte a flat white.