Ako zariadiť bar v reštaurácii? Pozrite si kompletný zoznam vybavenia!

Začínajúci majitelia reštaurácií majú často skvelý podnikateľský nápad, ale nevedia, ako sa sami postarať o dizajn interiéru a vybavenia. Napriek tomu sa oplatí osvojiť si základné znalosti na to, aby ste mohli efektívne plánovať a vyberať vybavenie, prilákať zákazníkov a zvýšiť ich komfort. Záleží na každom kútiku prevádzky. V tomto článku sa zameriame na to, ako zariadiť bar v reštaurácii. Dobre navrhnutý a vybavený bar sa môže stať vizitkou vašej reštaurácie a zvýšiť kvalitu služieb. Preto si nezabudnite prečítať nižšie uvedené tipy!

Prečo je bar v reštaurácii tak dôležitý?

Vybavenie baru v reštaurácii zohráva významnú úlohu pri zvyšovaní kvality služieb a vytváraní atmosféry. Správne navrhnutý interiér poskytuje pohodlie a uľahčuje efektívnu prácu. Stojí za zváženie, pretože bar:

Umocňuje charakter reštaurácie

Bar je často prvým miestom, s ktorým hostia prichádzajú do styku. Preto by mal ladiť s konceptom reštaurácie – reprezentovať celý podnik. Plne vybavený, atraktívny design baru a usmievavý barman sú prvým krokom k úspechu!

Zvyšuje vaše tržby

Premyslené usporiadanie a štýl baru podporuje predaj nápojov, ktoré majú často vyššiu maržu ako jedlo. Čím lepšie je usporiadanie a lákavejšia výzdoba, tým väčšia je pravdepodobnosť, že si zákazníci objednajú ďalšie nápoje alebo koktaily.

Buduje vzťah so zákazníkmi

Pokiaľ bar umožňuje priamy kontakt medzi hosťami a barmanmi, zvyšuje sa dôvera a zákazníci môžu očakávať rýchlejšiu a príjemnejšiu obsluhu..

Prvvé kroky: štýl a usporiadanie

Pri rozhodovaní o konkrétnom štýle je dôležité mať na pamäti, že bar musí byť neoddeliteľnou súčasťou celej reštaurácie. Zariadenie sa od nej nesmie príliš odchyľovať a dizajn musí byť spojený s maximálnou funkčnosťou a ergonómiou.

Vhodný design pivného baru

Bar by mal odrážať celý interiér alebo byť jeho „bodkou nad i“. V prvom prípade by mal kopírovať štýl av druhom prípade sa rozhodnite pre niečo mierne odlišné, ale súvisiace so zvyškom priestorov. Môžete využiť opakovanie farieb, surových materiálov a textúr.

Pokiaľ chcete, aby bar vynikal a hľadáte inšpiráciu - tu je nápoveda! V súčasnej dobe sú populárne doplnky v industriálnom štýle - investujte do tmavšieho dreva, tehál alebo kovových prvkov. Dizajn baru môže trochu pripomínať americkú elegantnú krčmu - doplnený pohodlnými stoličkami a dotykom zelene. Takéto usporiadanie určite prispeje k príjemnému posedeniu pri poháriku!

Pokiaľ plánujete moderný bar - stavte na minimalistické formy, sklo a kov. Nezabudnite však na funkčnosť baru – majte na pamäti odtlačky prstov na skle a bezpečnosť svojich hostí.

Zlaďte menu s charakterom miesta konania akcie

Vybavenie by malo zodpovedať tomu, čo podávate. Pokiaľ sa vaše miesto špecializuje na remeselné pivo - vneste doň jemné industriálne alebo rustikálne prvky. Ak sa vaše menu zameriava na koktaily, zvážte luxusnejší interiér. V takomto usporiadaní budú dobre fungovať napríklad osvetlené police na alkohol a dizajnové stoly.

Pohodlnosť usporiadanie

Barové zariadenie neznamená len postaviť pult a barové stoličky. Je potrebné zohľadniť pohodlie hostí a personálu. Veľmi dôležité je aj usporiadanie prevádzky. Barmani by si nemali navzájom prekážať a hostia by mali mať možnosť voľne pristupovať k baru, aby si objednali. Stoličky by mali byť v primeranej vzdialenosti od seba aj od dosky stola. Medzi stoličkou a pultom, pri ktorom je umiestnená, by mala byť vzdialenosť 25-30 cm. Medzi stoličkami - aspoň 20 cm.

Úloha svetla

Jasné a bodové osvetlenie pri barovom pulte umožňuje precíznu prácu. Zároveň je dobré v priestore pre hostí použiť teplejšie svetlo, aby sa cítili príjemne.. Hra so svetlom môže účinne zvýrazniť dekorácie a kľúčové dizajnové prvky a podčiarknuť jedinečnú atmosféru baru.

Vybavenie baru v reštaurácii: základné vybavenie a doplnky

Pri diskusii o tom, ako vybaviť bar v reštaurácii, nemožno zabudnúť na nákup profesionálneho vybavenia. Práve vybavenie rozhoduje o rýchlosti a kvalite obsluhy av konečnom dôsledku o spokojnosti zákazníkov.

Barové pulty a nábytok

  • Rozhodnite sa pre nábytok, ktorý je odolný voči intenzívnemu používaniu, ľahko sa čistí a je ergonomický, napríklad z nerezovej ocele.
  • Správne navrhnutý barový pult by mal poskytovať dostatočný priestor na prípravu nápojov a ukladanie základných produktov a vybavenia..

Kľúčové vybavenie pre prácu za barom

  • Barové mixéry – pre prácu v bare sú nevyhnutné, umožnia vám pohodlne pripraviť akýkoľvek koktail, dokonca aj zo zmrazeného ovocia.
  • Kávovar – pokiaľ sa vo vašej reštaurácii podávajú aj raňajky alebo je to súčasť ponuky kaviarne, bude kvalitný kávovar nevyhnutný.
  • Výčapné zariadenie - nielen krčma, ale každá prevádzkareň predávajúci pivo vyžaduje nákup slušných výčapných zariadení.
  • Blendery - užitočné na prípravu nápojov, koktailov alebo mliečnych koktailov.
  • Ľadovače – poskytujú ľad v klasickom tvare kocky, ktorý je nevyhnutný pre každý bar.
  • Výrobníky šupinového ľaduvyrábajú ľad v tvare šupín.

Neprehliadnuteľné barmanské príslušenstvo.

Nezabudnite, že okrem veľkých spotrebičov je rovnako dôležité aj malé barmanské vybavenie. Profesionálne vybavený bar by mal obsahovať:

  • barmanské príslušenstvo (odmerky, barmanské lyžice, muddlery, sitká, lisy na citrusy).
  • shakery na miešané nápoje rôznych veľkostí - nenahraditeľné na prípravu koktailov.
  • Sady pre presné odmeriavanie ingrediencií - dávkovacie fľaše, lieviky.

Poháre, pánakové poháre a ďalší riad.

Riad je vizitkou baru. Jeho vhodný výber by sa nemal odvíjať iba od druhu podávaných nápojov - ovplyvňuje ho aj samotný dizajn.

Usporiadanie pracovného priestoru a priestoru pre hostí

Usporiadanie baru znamená aj rozdelenie priestoru na jednotlivé zóny. Na jednej strane je pracovné miesto pre zamestnancov, kde je dôležitá ergonómia a uľahčenie každodenných povinností. Na strane druhej stoly a stoličky pre hostí.

1. Premyslený priestor za barom

  • Umiestnite najdôležitejšie produkty a vybavenie tak, aby k nim barmani mali okamžitý prístup.
  • Usporiadajte police na liehoviny, sirupy, príslušenstvo a sklo, aby ste predišli chaosu a zlepšili obsluhu zákazníkov.

2. Priestor pre návštevníkov

  • Pohodlné barové stoličky alebo kreslá sú nutnosťou - dbajte na mäkkosť a oporu.
  • Pre tých, ktorí nechcú sedieť pri bare, pripravte oddelený priestor so stolíkmi.
  • Nezabudnite na kvetinové alebo grafické dekorácie, ktoré zútulnia a zateplia interiér.

3. Pozornosť venujte pohodliu zákazníkov

  • Hudba a osvetlenie by nemali hostí obťažovať.
  • Je dobré zaistiť dostatočné vetranie, najmä ak sa v mieste podávajú horúce nápoje alebo pokrmy.

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

1 - Aké sú kľúčové prvky vybavenia baru v reštaurácii?

Na bare sa bude hodiť profesionálne vybavenie – najmä pípa na nalievanie piva, mixéry, blendery a výrobníky ľadu. Ďalej potom barmanské príslušenstvo, (odmerky, šejkre, barmanské lyžice) vhodný nábytok a barové pulty, ktoré vám zaistia pohodlnú prácu.

2 - Prečo bar v reštaurácii zvyšuje tržby podniku?

Bar často generuje ďalšie objednávky nápojov s vysokou maržou. Vhodne usporiadaný priestor a príjemná obsluha povzbudzujú hostí, aby sa v reštaurácii zdržali dlhšie a objednali si viac nápojov, kávy alebo občerstvenia. To sa následne priamo premieta do vyšších tržieb.

Pridaj komentár

Údaje označené (*) sú povinné Vaše údaje budeme spracovávať v súlade s našimi Zásadami ochrany osobných údajov.