Bakteriálne kultúry pre grécky typ syra 3 g | BROWIN, 411241
Cena bez DPH:
4,27€
Cena s DPH:
5,12€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
váha: | 0.003 kg |
EAN kód: | 5908277717773 |
Bakteriálne kultúry pre grécky typ syra 3 g | BROWIN, 411241 - Popis:
Dokonale vybraná zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia na výrobu lahodného gréckeho syra feta, ktorý je skvelým základom zdravej výživy a neobsahuje lepok.• Zmes je vhodná pre domácu výrobu gréckeho syra feta - prídavok baktérií celý proces urýchľuje a stabilizuje.
• Jednoduché použitie - použitie zmesi lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia pri domácej výrobe syrov nevyžaduje špecializované znalosti ani zručnosti.
• Dlhá trvanlivosť - pretože baktérie sú lyofilizované, tj sušené pri nízkej teplote za vysokého tlaku, je možné ich skladovať po dlhú dobu bez toho, aby stratili svoju účinnosť.
• Mimoriadna účinnosť - zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia je navrhnutá tak, aby skvasila až 50 litrov mlieka.
• Jeden mix, veľa pôžitku - je možné ho jesť surový alebo použiť ako prílohu k šalátom, predkrmom a tiež ako prísadu do rôznych hlavných jedál. Navštívte našu knihu receptov.
Zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia je vhodným zákysom a prísadou na výrobu domáceho gréckeho syra feta. Vďaka týmto vybraným baktériám je proces fermentácie rýchlejší a stabilnejší, výsledkom je výrobok s jednotnou štruktúrou a chuťou.
Spôsob použitia:
Pri čerstvom kravskom mlieku sa odporúča pasterácia pri teplote asi 65 °C počas 30 minút.
Nalejte 6 l mlieka do hrnca a ohrejte na 33 °C. Vypnite ohrev. Odmerajte približne 0,4 g baktérií a rozpustite ich v pohári v malom množstve vlažnej vody. Zmes pridajte do mlieka a dôkladne premiešajte. Po tejto dobe, ak ste použili nízko pasterizované kupované mlieko, pridajte cca 1 g chloridu vápenatého (ak používate čerstvé kravské mlieko, chlorid vápenatý pridávať nemusíte), zohrejte mlieko na 38 °C a pridajte cca 0,6 g sušeného syridla rozpusteného vody. Niekoľkými prudkými pohybmi premiešajte. Vypnite ohrev. Približne po 50 minútach nakrájajte tvaroh na 1-2 cm veľké kocky. Okrem toho je možné syreninu ešte krájať pod uhlom. Nechajte 10-15 minút pôsobiť, aby sa srvátka začala oddeľovať. Po uplynutí tejto doby syreninu sitkom vytlačte a naberačkou odstráňte srvátku, ktorá do nej vteká. Keď sa väčšina srvátky oddelí, preložte syreninu na plátno a vložte do lisu na syr. Postupne zvyšujte zaťaženie lisu. Keď zaťaženie dosiahne približne 5 kg, nechajte syr najmenej 12 hodín pri izbovej teplote. Syr prelejte na 6 hodín do slaného nálevu (1 l vody + 180 g soli) a potom do druhého slaného nálevu (1 l vody + 70 g soli) na ďalšie skladovanie a uchovávajte v chladničke.
Zloženie: Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóza.
Čas použiteľnosti zohľadňuje možnosť prepravy výrobku pri teplotách nižších ako 30 °C po dobu až 7 dní.
Bakteriálne kultúry pre grécky typ syra 3 g | BROWIN, 411241 - Recenzie:
Bakteriálne kultúry pre grécky typ syra 3 g | BROWIN, 411241 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.