Bakteriálne kultúry na výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243
Cena bez DPH:
4,27€
Cena s DPH:
5,12€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
váha: | 0.003 kg |
EAN kód: | 5904816000313 |
Bakteriálne kultúry na výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Popis:
Dokonale zladená zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia, s ktorou pripravíte lahodný domáci tvaroh alebo zrazené mlieko.• Zmes ideálna pre domácu výrobu tvarohu alebo zrazeného mlieka - prídavok baktérií celý proces urýchľuje a stabilizuje.
• Jednoduché použitie - použitie zmesi lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia pri domácej výrobe syrov nevyžaduje špecializované znalosti ani zručnosti.
• Dlhá trvanlivosť - pretože baktérie sú lyofilizované, tj sušené pri nízkej teplote za vysokého tlaku, je možné ich skladovať po dlhú dobu bez toho, aby stratili svoju účinnosť.
• Mimoriadna účinnosť - zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia je vytvorená tak, aby skvasila až 50 litrov mlieka.
• Jedna zmes, mnoho spôsobov výroby lahodného tvarohu - zmes lyofilizovaných mliečne kvasených baktérií je možné použiť na výrobu rôznych druhov tvarohu i zrazeného mlieka, čo vám umožní experimentovať a vytvárať rôzne chute a textúry. Navštívte našu knihu receptov.
Zmes lyofilizovaných mezo- a termofilných baktérií mliečneho kvasenia je vhodným zákysom a prísadou na výrobu domáceho tvarohu alebo zrazeného mlieka. Vďaka týmto vybraným baktériám je proces fermentácie rýchlejší a stabilnejší, výsledkom je výrobok s jednotnou štruktúrou a chuťou.
Recept na tvaroh:
Nalejte 5 litrov nízko pasterizovaného (do 74 °C) alebo čerstvého mlieka do hrnca a zohrejte na 40 °C. Pridajte približne 0,3 g (približne 1/5 čajovej lyžičky) baktérií rozpustených v približne 30 ml studenej vody alebo mlieka. Celú zmes nechajte 24 hodín stáť pri izbovej teplote (pri tomto procese vzniká zrazené mlieko). Potom, aby ste získali tvaroh, postupne* zahrievajte získané zrazené mlieko na 38-45 °C a udržujte nastavenú teplotu, kým sa neoddelí srvátka (najmenej 30 minút). Syreninu vložte do sieťky, aby sa scedila, a uložte ju na približne 8 hodín do chladničky. Tvaroh odporúčame konzumovať so smotanou a pažítkou alebo na sladko s ovocím.
*Čím nižšia teplota, tým mäkší bude tvaroh. Účinnosť výrobku: 1 U. Hmotnosť bakteriálnych kultúr sa môže líšiť v závislosti na ich aktivite. Čerstvé mlieko - priamo od kravy, sa odporúča pasterovať pri teplote približne 65°C počas 30 minút.
Nezabudnite starostlivo dodržiavať pokyny týkajúce sa množstva a doby fermentácie, pretože príliš dlhá fermentácia môže viesť k rozkladu mlieka a nepríjemnému zápachu.
Čas použiteľnosti zohľadňuje, že výrobok môže byť prepravovaný pri teplotách nižších ako 30 °C po dobu až 7 dní.
Zloženie: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóza.
Bakteriálne kultúry na výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Recenzie:
Bakteriálne kultúry na výrobu tvarohu 3 g | BROWIN, 411243 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.