Bakteriálne kultúry na zrenie údenín - 2 g | BROWIN, 410016
Cena bez DPH:
1,98€
Cena s DPH:
2,38€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
dĺžka | 100 mm |
šírka | 5 mm |
výška | 100 mm |
váha: | 0.002 kg |
EAN kód: | 5904816000979 |
Bakteriálne kultúry na zrenie údenín - 2 g | BROWIN, 410016 - Popis:
• Zrenie mäsových výrobkov na dosah ruky - odteraz si môžete pochutnávať na vlastnoručne vyrobených zrejúcich klobásach. Bakteriálne kultúry vám umožnia pripraviť okrem iného chorizo, salámu, prsty.• Zrenie údenín už za 10-14 dní - ideálne vybrané bakteriálne kultúry umožňujú rýchle a hlavne bezpečné zrenie údenín a salámov v domácich podmienkach!
• Mimoriadna bezpečnosť - pri použití našich bakteriálnych kultúr na zrenie údenín máte istotu, že vaše domáce výrobky sú chránené a zabezpečené proti rastu škodlivých baktérií.
• Výrazná chuť a vôňa - výrobok nielen urýchľuje zrenie mäsa, ale tiež mu dodáva zvláštnu a jedinečnú vôňu a chuť, ktorá poteší všetkých vašich blízkych.
• Na 10 kg mäsa - fľaštička bakteriálnych kultúr na zrenie údenín vám umožní pripraviť približne 7 kg vašich obľúbených hotových zrejúcich výrobkov!
Dokonale vybrané bakteriálne kultúry pre rýchle a bezpečné zrenie domácich údenín, napr. choriza alebo salámu. Bakteriálne kultúry tiež chránia pripravované výrobky pred vznikom škodlivých baktérií a dodávajú im charakteristickú chuť a vôňu zrejúcich klobás. Jedna fľaštička vystačí na 10 kg mäsa.
Recept na 5 kg klobásy chorizo.
Zloženie: 1:
0,5 kg hovädzieho mäsa, 0,5 kg tučnej slaniny, 200 ml studenej vody, 75 g nejodovanej soli (3,5 lyžice), 15 g mletej pálivej papriky (5 lyžičiek), 10 g mletého čierneho korenia (3,5 lyžičky ), 7,5 g mletej červenej papriky (2,5 lyžičky), 7,5 g mletého bieleho korenia (2,5 lyžičky), 5 g údenej sladkej červenej papriky (2,5 lyžičky), 6 g cukru (1 vrchovatá lyžička ), 5 g mletého bieleho korenia (1,5 lyžičky), 5 g granulovaného cesnaku (1,5 lyžičky), 2 g oregana (2 lyžičky), 200 ml suchého červeného vína, bravčové črevá, 1 g bakteriálnych kultúr (0,5 fľaštičky).
Recept: Pliecko a stehno pomeľte na hrubo, na veľkosti 10-12 mm alebo pomocou trhača. Slaninu rozomelieme na site o veľkosti 2 mm. Hovädzie mäso dvakrát pomelieme na site o veľkosti 2 mm a rozmiešame s 200 ml studenej vody, až získame bielu hmotu. Všetko mäso zmiešajte dohromady, pridajte korenie a dobre prehneťte, pridajte 200 ml vína. Dajte na 2 hodiny do chladničky. Potom polovicu obsahu fľaštičky nalejte do 10 ml studenej vody, dobre premiešajte, pridajte k mäsu a dobre prehneťte. Pomocou plnky naplňte črevá pomerne pevne plnkou. Klobásu nechajte asi 2 dni zrieť pri teplote do 22 °C, najlepšie v zavesenej polohe, napr. na stojane na klobásy. To umožní aktiváciu pridaných baktérií. Po vysušení preložte klobásu do udiarne a udíte ju pri teplote 30-35 °C po dobu 3 hodín. Na údenie používajte ovocné drevené štiepky (čerešne alebo slivky). Potom nechajte klobásu na stojane pri teplote do 22 °C ďalšie 2 dni. Po uplynutí tejto doby klobásu na dosiahnutie najlepších výsledkov vákuovo zabaľte a nechajte ju v chladničke (+7 °C) po dobu min. 1 hodiny. 6 dní. Namiesto vákuového balenia je možné klobásu skladovať pri teplote +7 °C a vlhkosti približne 85 % v nádobe s odkvapkávacou doskou as prístupom vzduchu. Celý proces prípravy klobásy vám zaberie 10 dní. Pre ešte výraznejšiu chuť môžete dobu zrenia predĺžiť.
Zloženie: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei
Skladujte pri teplote: ≤ -17 °C
Doba trvanlivosti zohľadňuje možnosť prepravy výrobku pri teplotách nižších ako 30 °C po dobu až 7 dní.
Bakteriálne kultúry na zrenie údenín - 2 g | BROWIN, 410016 - Recenzie:
Bakteriálne kultúry na zrenie údenín - 2 g | BROWIN, 410016 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.