Gastronádoba GN 1/1 – 530×325 mm, výška: 65 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Gastronádoba GN 1/3 – 325×175 mm, výška: 150 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/3 vyrobené z nerezovej ocele.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/1 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 65 mm
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/6 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 150 mm
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 150 mm
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/3 – 325×175 mm, výška: 150 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/1 – 530×325 mm, výška: 200 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/3 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/4 – 265×162 mm, výška: 150 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Plech na pečenie perforovaný z hliníka
Do úschovne
Gastro nádoba GN 1/4 – 265×162 mm, výška: 100 mm, plastová (z polypropylénu) HACCP. Nádoby v rozmeroch GN z nepriehľadného polyprepylenu neabsorbujúce zápach. Každá nádoba je vybavená tesným vekom, systém ColorClip na označenie veka a gastronádoby. Možno umývať v umývačke na riad. Doporučená teplota od-40°C do +95°C.
Do úschovne
Gastronádoba GN 1/2 – 325×265 mm, výška: 65 mm, vyrobená z nerezovej ocele, možno ich používát v teplotách od -20°C do 300°C. Môže byť použitá vo vodních kúpeliach, konvektomatoch, rúrach, chladiacich skriniach a mrazničkách.
Do úschovne
Stohovacia gastronádoba GN 1/9 vyrobená z nerezovej ocele. Jednoduchá na čistenie. Môže byť použitá v konvektomate, chladničke, vodnom kúpeli, Chafing. Špeciálne zosilnené rohy zaisťujú stabilitu. výška: 100 mm
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/6 vyrobené z nerezovej ocele.
Do úschovne
Veko na gastronádoby GN 1/9 Kitchen Line vyrobené z nerezovej ocele. Vysoko kvalitná akosť. Ideálny štandard GN. Jednoduché čištenie. Možno použiť v konvektomatoch, mrazničkách apod.
Do úschovne
Deliaca lišta 32,5 cm umožňuje rozdeliť vodnú kúpeľ, chladničku apod., pre všetky druhy gastronádob.
Do úschovne
Ďalšou výhodou, ktorú gastronádoby vareniu prinášajú, je aj možnosť jednotlivé nádoby stohovať na seba. Dobre do seba zapadajú, ušetria významne priestor a minimalizujú pády.
Konštrukcia gastro nádob je veľmi premyslená a svojím formátom je kompatibilná so všetkými profesionálnymi zariadeniami v obore, vychádza z normy Gastronorm GN. Základným plošným rozmerom je modul GN 1/1, teda 53 cm 32,5 cm a každý výrobca profesionálnych nádob pre gostronómiu rozmer GN plne rešpektuje. Tento premyslený systém veľkostí má samozrejme dlhoročnú tradíciu, ktorú používali a zaviedli majstri gastronómie už v roku 1964 vo Švajčiarsku. Len na okraj, a aby to všetko nebolo také ľahké, americký trh používa svoj vlastný systém, ktorý vychádza z nemetrickej miery, a základný modul tu býva o niečo väčší. Pozor! Na európskom trhu sa môžete tiež stretnúť s gastronomickými nádobami, ktoré vychádzajú z normy, ktorá sa nazýva EURONORM. Aj tá síce využíva rovnaký systém proporcionality ako norma GN, ale vychádza z celkom iného modulu, ktorý má rozmery 60 cm x 40 cm.
Celý systém gastronádob je veľmi dômyselný a pri jeho výrobe je kladený vysoký dôraz na maximálnu kvalitu. Dnešný trh je veľmi pestrý, ale najlepšie je zamerať sa na renomovaných osvedčených výrobcov : Stalgast, Hendi, Araven, Tomgast, Paderno, APS, Contacto, RM Gastro nebo Cheffy. Najobľúbenejšími a najčastejšie používanými gastronádobami sú nádoby vyrobené z nerezu. Používa sa potravinárska oceľ so silou 0,7 mm a nádoby je možné používať aj pri teplotách od -40 °C do +300 °C. Nerez, ktorý sa najčastejšie používa na varenie, pečenie či pri ďalšom spracovaní potravín, však nie je jediným možným materiálom, ktorý sa pri výrobe gastronádob využíva. Rada nádob, vrátane špeciálnych komponentov (veká a vložky), sa vyrába aj z ďalších unikátnych materiálov. Patria k nim polykarbonát, polypropylen či polyethersulfon, ale tiež napríklad porcelán. Na trhu sú k dispozícii tiež gastronádoby z hliníku alebo smaltu, ale napríklad aj špeciálny obojstranný podnos na grilovanie vyrobený z liatiny.
Nerez je pre svoju pevnosť, odolnosť, ľahkú umývateľnosť najviac využívaným materiálom v gastronómii nielen pri výrobe nádob, ale aj samotných spotrebičov a vybavenia kuchyne. Nerezové gastronádoby sú celosvetovo najvyužívanejším vybavením práve pre svoje všestranné vlastnosti. V nerezových gastronádobách je možné pokrmy pripravovať, ohrievať, vystavovať, skladovať, chladiť aj prevážať. Nerezové gastronádoby sú stohovateľné a v prázdnom stave tak nezaberajú zbytočný priestor na prevádzke.
Kde je u gastronádob vyžadovaná predovšetkým minimálna hmotnosť a možnosť hermetického uzavretia, teda predovšetkým v skladovaní potravín, nastupujú praktické polyethylénové gastronádoby. Polyethylén znesie hlbové zmrazenie na -40 °C, ale ohriatie len do 99 °C. Pre bežné chladenia a prechovávanie potravín v gastronomických zariadeniach to ale celkom vyhovuje. Navyše sú polyethylénové gastronádoby vybavené farebnými klipmi pre odlíšenie rôznych typov potravín, a materiál sám nezachycuje chute ani pachy.
Polypropylen je vo svojich vlastnostiach veľmi podobný polyethylénu a tak i polypropylenové gastronádoby umožňujú napospol rovnaký rozsah využitia a výhod. Konzultujte so svojím predajcom, ktorý typ je pre Vás vhodnejší.
Priehľadný polykarbonát umožňuje vizuálnu kontrolu obsahu skladovaných potravín a v niektorých prípadoch je veľmi praktický pri prezentácii. Preto polykarbonátové gastronádoby zaujímajú dôležité miesto vo vybavení všetkých gastronomických zariadení. Pevný, umývateľný a odolný polykarbonát patrí k plastom vhodným pre využitie v gastronómii a gastronádoby z polykarbonátu sú opäť stohovateľné a skladné. Z polykarbonátu sa vyrábajú aj veká na všetky ostatné typy pevných gastronádob (oceľ, keramika..).
Melamín je na rozdiel od ostatných plastov využívaných v gastronómii skutočne pevný a nerozbitný zároveň. Melamínové gastronádoby vypadajú ako z porcelánu, sú biele, lesklé, a zachovávajú tvar. K tomu sú navyše veľmi odolné hrubému zachádzaniu. Melamínové nádoby sa masovo používajú v škôlkach, čo je najlepší záťažový test.
Smalt do kuchyne patrí už desiatky rokov a stále je v rade faktorov neprekonateľný. Pečenie s veľmi dobrým rozložením tepla a s nízko priliehavým povrchom je hlavnou výhodou smaltovaných gastronádob. S tepelnou odolnosťou nad možnosťami nerezu, odolnosťou proti poškrabaniu a výhodami masívnych stien a tepelnej akumulácie sú smaltované gastronádoby i v dnešnej modernej dobe veľmi obľúbené a používané.
Vysoko kvalitná keramika predstavuje v gastronómii výhody v oblasti prezentácie, ale i pečenia. Perfektné akumulačné schopnosti a rovnomerné rozloženie teploty, odolnosť gastronádob voči naozaj vysokým teplotám, to všetko znamená, že sa s gastronádobami z vysoko kvalitného porcelánu sa ľahko stretnete v každom profesionálnom gastronomickom zariadení.
Možnosť tepelnej prípravy pečením alebo smažením bez prítomnosti alebo s minimálnym množstvom tuku robí z nepriliehavých teflonových povrchov obľúbené vybavenie kuchyne navzdory určitej náchylnosti na poškrabanie. Gastronádoby s nepriliehavým PTFE povrchom sú vyrobené z kvalitného nerezu s vnútorným nástrekom. Veľmi vhodné sú pre prezentáciu a výdaj potravín, kde pri neustálom prihrievaní nehrozí prichytenie ku dnu.
Výrobcovia gastronádob vychádzajú zo skúseností šéfkuchárov a reagujú na špeciálne potreby profesionálov z celého sveta. Vo svojej ponuke majú skutočne široký sortiment výrobkov, ktorý sa ale vždy odvíja od štandardného rozmeru GN 1/1. Môžete si teda vybrať veľkosť GN 2/1, GN 1/1, GN 2/3, GN 1/2, GN 1/3, GN 1/4, GN 1/6 či GN 1/9. V ponuke nájdete nielen plné nádoby, dierkované gastronádoby, nádoby pre mrazené výrobky, gastronádoby non-stick, podnosy, vodiace lišty, ale aj nádoby a rošty pre profesionálne konvektomaty a pece. Niektoré veľkosti gastronádob sú vyrábané pre lepšiu manipuláciu aj s bezpečnostnými uchami. K bežným gastronádobám si môžete objednať aj celú radu špeciálnych doplnkov. V ponuke sú veká rôznych rozmerov, špeciálne pokrievky s výrezom pre naberačku alebo aj pokrievky s tesnením.
Základný modul má veľkosť GN 1/1 , teda 53 cm x 32,5 cm. Nádoby s normou GN sú samozrejme vyrábané vo všetkých potrebných veľkostiach, napríklad nádoby s rozmerom GN 1/3 sú menšie a majú tretinovú veľkosť 32,5 cm x 17,5. Nádoba GN 2/3 má rozmer dvoch tretín základného modulu a veľkosť 35,4 cm 32,5 cm. Výrobcovia počítajú napríklad aj s rozmermi GN 1/12 o veľkosti 10,8 cm x 13,2 cm. Čo sa týka tvarov, všetky gastronádoby do seba zapadajú, a tak sa mení v zásade len ich hĺbka, ak sa nejedná o špeciálny typ ako je napríklad nádoba na špíz na jahňa a prasiatko. Záleží len a len na vás, na vašich potrebách, požiadavkách a osobnom vkuse.
Kvalitné gastronádoby všetkých rozmerov, tvarov a materiálov vrátane doplnkov si môžete objednať už dnes na našich stránkach www.gastromania.sk. Tu získate aj inšpiráciu a všetky potrebné informácie, ktoré vám uľahčia výber kvalitných gastronádob. Uvidíte, že budete spokojní.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.