-
Gastronádoba GN ¼ 200 mm | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Plech na pečenie GN 1/1 perforovaná | HENDI, 808306
bez DPH: s DPH: -
Odkvapkávač GN 1/6 z polykarbonátu | HENDI, 868577
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/3 65 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Perforovaná gastronádoba GN 1/2 65 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Veko GN 1/6, biely polykarbonát | HENDI, 862995
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/2 150 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/1 150 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/1 40 mm | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/1 65 mm, čierny polykarbonát | HENDI, 862209
bez DPH: s DPH: -
Nádoba z polypropylénu GN 1/1 65 mm, HACCP | HENDI, 880036
bez DPH: s DPH: -
Deliaca lišta 1/1 | HENDI, 808153
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/3 150 mm, dierovaná | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN ¼ 65 mm | HENDI, Budget Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/3 100 mm, biely polykarbonát | HENDI, 862575
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/6 65 mm, HACCP polypropylén | HENDI, 880487
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 1/4 65 mm | HENDI, Kitchen Line
bez DPH: s DPH: -
Gastronádoba GN 2/4 150 mm | HENDI, Profi Line
bez DPH: s DPH:
Gastronádoby
(1791)Všetky kategórie v sekcii Gastronádoby
- Nerezové gastronádoby
- Gastronádoby polypropylénové
- Gastronádoby polykarbonátové
- Gastronádoby melamínové
- Gastronádoby smaltované
- Gastronádoby porcelánové
- Gastronádoby non-stick
- Veká a pokrievky na gastronádoby
- Plechy GN
- Deliace lišty GN
- Vložky do gastronádob
- Rošty na konvektomaty a pece
- Stojany na gastronádoby
Kategória Gastronádoby | GASTROMANIA.SK zahrňuje širokú ponuku gastronádob vyrobených z nerezu, pokykarbonátu a keramiky. Vhodné do vašej reštaurácie i catering a jednálňu.
Gastronádoby využívajú všetci profesionáli v obore
Gastro nádoby patria k základnej výbave každej profesionálnej kuchyni a sú už roky s obľubou využívané vo všetkých typoch gastro zariadení. Hodia sa nielen na varenie, pre profesionálne konvektomaty a pece, trúby na pečenie, výdajne vodných kúpeľov, ale aj pre prepravné termoboxy, chladničky a pre regály v skladoch. Skrátka, sú ideálnou nádobou pre profesionálne varenie, pre prepravu či skladovanie jedál. Gastrošky, ako sú ľuďmi z oboru s obľubou nazývané, tiež významne prispievajú k navýšeniu efektivity práce. Stačí si len všetko dobre naplánovať a vo väčšine prípadov nemusíte už hotové pokrmy prekladať z jednej nádoby do druhej. Ďalšou výhodou, ktorú gastronádoby vareniu prinášajú, je aj možnosť jednotlivé nádoby stohovať na seba. Dobre do seba zapadajú, ušetria významne priestor a minimalizujú pády.
Ďalšou výhodou, ktorú gastronádoby vareniu prinášajú, je aj možnosť jednotlivé nádoby stohovať na seba. Dobre do seba zapadajú, ušetria významne priestor a minimalizujú pády.
Nádoby GN vychádzajú z jednotného rozmeru
Konštrukcia gastro nádob je veľmi premyslená a svojím formátom je kompatibilná so všetkými profesionálnymi zariadeniami v obore, vychádza z normy Gastronorm GN. Základným plošným rozmerom je modul GN 1/1, teda 53 cm 32,5 cm a každý výrobca profesionálnych nádob pre gostronómiu rozmer GN plne rešpektuje. Tento premyslený systém veľkostí má samozrejme dlhoročnú tradíciu, ktorú používali a zaviedli majstri gastronómie už v roku 1964 vo Švajčiarsku. Len na okraj, a aby to všetko nebolo také ľahké, americký trh používa svoj vlastný systém, ktorý vychádza z nemetrickej miery, a základný modul tu býva o niečo väčší. Pozor! Na európskom trhu sa môžete tiež stretnúť s gastronomickými nádobami, ktoré vychádzajú z normy, ktorá sa nazýva EURONORM. Aj tá síce využíva rovnaký systém proporcionality ako norma GN, ale vychádza z celkom iného modulu, ktorý má rozmery 60 cm x 40 cm.
Gastronádoby sú vyrábané z najkvalitnejších materiálov
Celý systém gastronádob je veľmi dômyselný a pri jeho výrobe je kladený vysoký dôraz na maximálnu kvalitu. Dnešný trh je veľmi pestrý, ale najlepšie je zamerať sa na renomovaných osvedčených výrobcov : Stalgast, Hendi, Araven, Tomgast, Paderno, APS, Contacto, RM Gastro nebo Cheffy. Najobľúbenejšími a najčastejšie používanými gastronádobami sú nádoby vyrobené z nerezu. Používa sa potravinárska oceľ so silou 0,7 mm a nádoby je možné používať aj pri teplotách od -40 °C do +300 °C. Nerez, ktorý sa najčastejšie používa na varenie, pečenie či pri ďalšom spracovaní potravín, však nie je jediným možným materiálom, ktorý sa pri výrobe gastronádob využíva. Rada nádob, vrátane špeciálnych komponentov (veká a vložky), sa vyrába aj z ďalších unikátnych materiálov. Patria k nim polykarbonát, polypropylen či polyethersulfon, ale tiež napríklad porcelán. Na trhu sú k dispozícii tiež gastronádoby z hliníku alebo smaltu, ale napríklad aj špeciálny obojstranný podnos na grilovanie vyrobený z liatiny.
Nerezové gastronádoby
Nerez je pre svoju pevnosť, odolnosť, ľahkú umývateľnosť najviac využívaným materiálom v gastronómii nielen pri výrobe nádob, ale aj samotných spotrebičov a vybavenia kuchyne. Nerezové gastronádoby sú celosvetovo najvyužívanejším vybavením práve pre svoje všestranné vlastnosti. V nerezových gastronádobách je možné pokrmy pripravovať, ohrievať, vystavovať, skladovať, chladiť aj prevážať. Nerezové gastronádoby sú stohovateľné a v prázdnom stave tak nezaberajú zbytočný priestor na prevádzke.
Polyethylénové gatronádoby
Kde je u gastronádob vyžadovaná predovšetkým minimálna hmotnosť a možnosť hermetického uzavretia, teda predovšetkým v skladovaní potravín, nastupujú praktické polyethylénové gastronádoby. Polyethylén znesie hlbové zmrazenie na -40 °C, ale ohriatie len do 99 °C. Pre bežné chladenia a prechovávanie potravín v gastronomických zariadeniach to ale celkom vyhovuje. Navyše sú polyethylénové gastronádoby vybavené farebnými klipmi pre odlíšenie rôznych typov potravín, a materiál sám nezachycuje chute ani pachy.
Polypropylenové gastronádoby
Polypropylen je vo svojich vlastnostiach veľmi podobný polyethylénu a tak i polypropylenové gastronádoby umožňujú napospol rovnaký rozsah využitia a výhod. Konzultujte so svojím predajcom, ktorý typ je pre Vás vhodnejší.
Polykarbonátové gastronádoby
Priehľadný polykarbonát umožňuje vizuálnu kontrolu obsahu skladovaných potravín a v niektorých prípadoch je veľmi praktický pri prezentácii. Preto polykarbonátové gastronádoby zaujímajú dôležité miesto vo vybavení všetkých gastronomických zariadení. Pevný, umývateľný a odolný polykarbonát patrí k plastom vhodným pre využitie v gastronómii a gastronádoby z polykarbonátu sú opäť stohovateľné a skladné. Z polykarbonátu sa vyrábajú aj veká na všetky ostatné typy pevných gastronádob (oceľ, keramika..).
Melamínové gastronádoby
Melamín je na rozdiel od ostatných plastov využívaných v gastronómii skutočne pevný a nerozbitný zároveň. Melamínové gastronádoby vypadajú ako z porcelánu, sú biele, lesklé, a zachovávajú tvar. K tomu sú navyše veľmi odolné hrubému zachádzaniu. Melamínové nádoby sa masovo používajú v škôlkach, čo je najlepší záťažový test.
Smaltované gastronádoby
Smalt do kuchyne patrí už desiatky rokov a stále je v rade faktorov neprekonateľný. Pečenie s veľmi dobrým rozložením tepla a s nízko priliehavým povrchom je hlavnou výhodou smaltovaných gastronádob. S tepelnou odolnosťou nad možnosťami nerezu, odolnosťou proti poškrabaniu a výhodami masívnych stien a tepelnej akumulácie sú smaltované gastronádoby i v dnešnej modernej dobe veľmi obľúbené a používané.
Porcelánové gastronádoby
Vysoko kvalitná keramika predstavuje v gastronómii výhody v oblasti prezentácie, ale i pečenia. Perfektné akumulačné schopnosti a rovnomerné rozloženie teploty, odolnosť gastronádob voči naozaj vysokým teplotám, to všetko znamená, že sa s gastronádobami z vysoko kvalitného porcelánu sa ľahko stretnete v každom profesionálnom gastronomickom zariadení.
Nepriliehavé gastronádoby
Možnosť tepelnej prípravy pečením alebo smažením bez prítomnosti alebo s minimálnym množstvom tuku robí z nepriliehavých teflonových povrchov obľúbené vybavenie kuchyne navzdory určitej náchylnosti na poškrabanie. Gastronádoby s nepriliehavým PTFE povrchom sú vyrobené z kvalitného nerezu s vnútorným nástrekom. Veľmi vhodné sú pre prezentáciu a výdaj potravín, kde pri neustálom prihrievaní nehrozí prichytenie ku dnu.
V ponuke nájdete širokú škálu nádob.
Výrobcovia gastronádob vychádzajú zo skúseností šéfkuchárov a reagujú na špeciálne potreby profesionálov z celého sveta. Vo svojej ponuke majú skutočne široký sortiment výrobkov, ktorý sa ale vždy odvíja od štandardného rozmeru GN 1/1. Môžete si teda vybrať veľkosť GN 2/1, GN 1/1, GN 2/3, GN 1/2, GN 1/3, GN 1/4, GN 1/6 či GN 1/9. V ponuke nájdete nielen plné nádoby, dierkované gastronádoby, nádoby pre mrazené výrobky, gastronádoby non-stick, podnosy, vodiace lišty, ale aj nádoby a rošty pre profesionálne konvektomaty a pece. Niektoré veľkosti gastronádob sú vyrábané pre lepšiu manipuláciu aj s bezpečnostnými uchami. K bežným gastronádobám si môžete objednať aj celú radu špeciálnych doplnkov. V ponuke sú veká rôznych rozmerov, špeciálne pokrievky s výrezom pre naberačku alebo aj pokrievky s tesnením.
Ako sú na tom gastronádoby s veľkosťami a tvarmi?
Základný modul má veľkosť GN 1/1 , teda 53 cm x 32,5 cm. Nádoby s normou GN sú samozrejme vyrábané vo všetkých potrebných veľkostiach, napríklad nádoby s rozmerom GN 1/3 sú menšie a majú tretinovú veľkosť 32,5 cm x 17,5. Nádoba GN 2/3 má rozmer dvoch tretín základného modulu a veľkosť 35,4 cm 32,5 cm. Výrobcovia počítajú napríklad aj s rozmermi GN 1/12 o veľkosti 10,8 cm x 13,2 cm. Čo sa týka tvarov, všetky gastronádoby do seba zapadajú, a tak sa mení v zásade len ich hĺbka, ak sa nejedná o špeciálny typ ako je napríklad nádoba na špíz na jahňa a prasiatko. Záleží len a len na vás, na vašich potrebách, požiadavkách a osobnom vkuse.
Kvalitné gastronádoby všetkých rozmerov, tvarov a materiálov vrátane doplnkov si môžete objednať už dnes na našich stránkach www.gastromania.sk. Tu získate aj inšpiráciu a všetky potrebné informácie, ktoré vám uľahčia výber kvalitných gastronádob. Uvidíte, že budete spokojní.