Mlynčeky na mäso pre gastronómiu

Mlynčeky na mäso, ktoré sa používajú v domácnostiach aj v gastronomických zariadeniach. Môžu byť použité napríklad v reštauráciách, jedálňach, cukrovinkách, pekárňach, ale napríklad aj v mäsiarenskom priemysle, ale aj v iných odvetviach, kde sa ovocie a zelenina spracúvajú. Zariadenie sa používa na mletie mäsa, vnútorností, rýb, ale aj na mletie orechov a semien. Väčšina brúsok je navrhnutá tak, aby sa surovina určená na brúsenie vložila do brúsky cez otvor umiestnený na zariadení. Odtiaľ sa tlačí pomocou slimáka k nožu a sitá s požadovaným otvorom.

Čítať viac >

Mlynčeky - aké sú rozdiely?

V závislosti od požiadaviek na brúsku je potrebné vybrať si ten, ktorý spĺňa dané kritériá, v závislosti od toho, či sa bude používať v domácnostiach alebo v gastronomických zariadeniach. Malé mlynčeky, ako sú manuálne, ako aj elektrické, ktoré sa používajú v domácnostiach, nie sú vhodné na nepretržitú prácu. Ak potrebujete brúsku s výkonom od 50 kg / h, musíte si vybrať profesionálne zariadenie prednostne s výkonom niekoľko stoviek kilogramov za hodinu. Odporúčame zvoliť si kúpu takéhoto zariadenia, ktoré má potrebný hodinový výkon a tiež možnosť ponúkaného príslušenstva. Mlynčeky na mäso sú rozdelené podľa a podľa systému zloženia použitého zariadenia. V štandardnom systéme podnikového typu je zariadenie vybavené nasledovne: slimák, nôž a sito. Rozšírená verzia tohto systému sa tiež označuje ako UNGER 3, navyše tento systém zahŕňa aj sito s obličkovými otvormi, čo výrazne uľahčuje mletie tým, že tento nôž môže nakrájať mäso na menšie kúsky mäsa pred požadovaným mletím, aby bol lepšie mletý. Najrozšírenejšia verzia mlynčeka na mäso sa označuje ako UNGER 5, ktorá sa skladá zo: šneku, sita s obličkovými otvormi, nožom, sitom a ďalej je navyše pridaný ďalší nôž a sito. Mlynček na mäso môžeme rozdeliť na samochladenie (majú chladiaci systém) a zariadenie bez ďalšieho chladenia.

Mlynčeky na mäso - čo to je?

Mlynčeky na mäso to nie je nič iné ako mlynček, ktorý je umiestnený väčšinou na pracovnom povrchu, je to zariadenie, ktoré sa používa hlavne na mletie mäsa. Sú široko používané v gastronomických zariadeniach. Hlavnou prioritou dodávateľov je ponúknuť také veľmi výkonné a presné zariadenia, ktoré sa týkajú najmä brúsenia surovín na požadovanú drsnosť, najmä bez použitia fyzickej sily, ako to bolo v prípade ich predchodcov, a to ručných mlynov.

Mlynčeky na mäso v ponuke v Gastromania.sk

V našej ponuke nájdete plne vybavené mlynčeky na mäso od rôznych dodávateľov. Medzi týchto dodávateľov patria spoločnosti ako: Hendi, Stalgast alebo RM Gastro. Tieto brúsky od týchto spoločností patria medzi najobľúbenejšie a sú vhodné aj pre profesionálne vybavenie. V našej ponuke nájdete aj menej populárne, alebo skôr žiadané a priemyselné, ktoré majú v nich tiež chladiace zariadenia, aby sa zabránilo prehriatiu zariadenia počas jeho práce. Takéto zariadenia majú veľmi vysoký hodinový výkon, ktorý je pravdepodobnejšie, že ich budú vyžadovať väčšie podniky alebo priamo mäsový priemysel. V prípade akýchkoľvek otázok alebo neistôt neváhajte kontaktovať našich zamestnancov, ktorí vám radi pomôžu s výberom vybavenia podľa vašich požiadaviek.

Náhradné diely pre mlynčeky na mäso pre Gastromania.sk

Naša spoločnosť spolupracuje s rôznymi dodávateľmi, ktorí ponúkajú aj mlynčeky na mäso alebo spoločnosti, ktoré sa špecializujú na dodávku náhradných sitkov pre mlynčeky, moderné aj takmer nové. Ponúkajú tiež náhradné slimáky, nože a mnoho ďalších náhradných dielov, ktoré tvoria mlynček na mäso, ako aj ďalšie gastronomické vybavenie a doplnky. Ak máte záujem o kúpu náhradného dielu, obráťte sa na servisné oddelenie Gastromania.sk, kde vám radi pomôžu a poradia.

Servis a čistenie mlynčekov na mäso

Mlynčeky na mäso, rovnako ako všetky zariadenia, sú určené pre gastronomické zariadenia, ale aj pre priemyselné podniky, pokiaľ spĺňajú dané požiadavky z hľadiska výkonnosti. Rovnako ako každé zariadenie, mlyn sa musí čistiť pravidelne a správne, v súlade s pokynmi a v závislosti od požiadaviek na prevádzku. Vďaka pravidelnému čisteniu a kontrole brúsky, ako aj ďalšieho vybavenia je možné zabrániť zraneniam obsluhy. V prípade mlynčekov na mäso je potrebné pravidelne kontrolovať čepeľ noža, ak zistíte poškodenie alebo si všimnete, že nôž nie je ostrý, odporúčame ho vymeniť. Odporúčame tiež pravidelnú servisnú kontrolu, ktorú vykoná osoba vhodná na túto osobu, ak takúto osobu nepoznáte, kontaktujte našich zamestnancov na Gastromania.sk, kde vám s tým radi pomôžu, alebo odpovedať na akékoľvek otázky týkajúce sa akéhokoľvek zariadenia.