Vlastné údenárske výrobky priťahujú zákazníkov - to je eso každého malého aj veľkého stravovacieho zariadenia a každého výrobcu. Preto sme pre náš obchod vybrali tie najlepšie plničky klobás pre reštaurácie, obchody a gastro prevádzky. Ručné, elektrické aj hydraulické, vertikálne alebo horizontálne; od malých strojov, ktoré sa zmestia všade, až po stroje pre veľkovýrobu - v našom obchode nájdete to pravé riešenie pre vás. A my vám radi poradíme.

Ponúkame profesionálne aj domáce plničky mäsa od uznávaných značiek gastronomického vybavenia (vrátane Hendi, Stalgast, Resto Quality, Browin). Vybrali sme kuchynské stroje, ktoré sú osvedčené, so sadami potrebného príslušenstva, robustné a ľahko sa čistia. Srdečne vás pozývame na využitie našej ponuky.

Čítať viac >

Profesionálne plničky klobás - ako vybrať tú správnu?

Ak chcete vybrať to správne zariadenie na vybavenie kuchyne, odhadnite objem výroby, naplánujte priestor pre zariadenie (kde ho budete používať a skladovať) a stanovte si priority (rýchla prevádzka, efektivita výroby, ľahká údržba, nízke náklady). To vám pomôže zúžiť a urýchliť hľadanie zariadenia na plnenie klobás.

  • Ručné plniace stroje - nižšie obstarávacie a prevádzkové náklady, jednoduché použitie a spoľahlivosť. Obvykle majú kapacitu do niekoľkých litrov, takže sú vhodné pre menšie aj väčšie reštaurácie. Ich obsluha vyžaduje trochu námahy, ale zariadenie umiestnite kamkoľvek (nepotrebuje napájanie) av jednoduchom mechanizme sa skrátka nič nerozbije. K dobrej výrobe a presnosti plnenia je však potrebný trochu cviku.
  • Elektrické plniace stroje - efektívna a rýchla výroba, nastaviteľné. Elektrické plničky mäsa sú drahšie, ale piestom už pohybuje motor, takže obsluha je bezproblémová a intuitívna. Rýchlosť piestu je nastaviteľná: môžete ju prispôsobiť hustote plnky, veľkosti a hrúbke črievka, takže je ľahšie dosiahnuť profesionálny výsledok. Takáto plnička klobás sa obvykle ovláda pomocou nožného pedála - odpadá tak neustále umývanie rúk. S kapacitou až niekoľko litrov spĺňa potreby malých aj veľkých prevádzok.
  • Hydraulické plničky – pre veľkovýrobu v mäsiarstvach, veľkých reštauráciách a cateringových spoločnostiach. Ich kapacita je už oveľa väčšia: od desiatok až po niekoľko desiatok litrov. Hydraulický mechanizmus zaisťuje efektívnu a rýchlu výrobu údenín z veľkého množstva mäsa. Výrobky sú dokonale tvarované: bez vzduchových bublín. Tieto stroje sú však veľké; vyžadujú tiež odbornú údržbu a väčší obstarávací rozpočet.
  • Vertikálne verzus horizontálne plničky. Plničky klobás, najmä ručné, sa vyrábajú v dvoch variantoch. Ak chcete ušetriť čo najviac miesta, zvoľte vertikálne. Je tiež o niečo jednoduchšie kontrolovať rýchlosť plnenia. Horizontálna plnička klobás zaberie viac miesta na kuchynskej linke, ale je stabilnejšia. Môžete ju tiež obsluhovať v pohodlnejšej polohe (aj v sede).
  • Plničky klobás rôznych objemov. Profesionálna plnička klobás nemusí byť nutne priemyselné zariadenie. Veľké hydraulické stroje sa odporúčajú skôr pre mäsiarstvo, potravinárske podniky, veľké hotelové kuchyne alebo cateringové spoločnosti. Menšie a väčšie reštaurácie, regionálne hostince a agroturistické farmy obvykle volia plničky s kapacitou do 15 litrov, čo zodpovedá približne 13 kilogramom náplne.

Plničky klobás pre profesionálny catering - na čo sa zamerať?

  • Plnička z nerezovej ocele. Z nerezovej ocele musí byť vyrobený aspoň plnič - potom je odolný proti pádom, poškriabaniu, pretlačeniu a vysokým teplotám pri čistení, takže vydrží dlhšie. Všetky pohyblivé časti: ložiská a prevody by mali byť vyrobené z kalenej ocele - tento materiál zaisťuje odolnosť voči mechanickému namáhaniu.
  • Nastaviteľná rýchlosť plnenia. Keď sa rozhodnete pre elektrickú plničku, nezabudnite skontrolovať jej nastaviteľnosť. Vďaka nej si zaistíte profesionálne a kvalitné výrobky, pretože rýchlosť plnenia môžete presne prispôsobiť konzistenciu plnky a veľkosti a hrúbke klobás. Prácu vám uľahčí aj automatické dávkovanie, aj keď nie je nevyhnutné.
  • Praktické doplnky a príslušenstvo v cene. Je dobré, keď si spolu s plničkou zaobstaráte sadu niekoľkých lievikov rôznych priemerov - nemusíte ich montovať zvlášť. Pozornosť venujte tiež protišmykovým nožičkám alebo nástavcu na dosku stola a ergonómiu rukovätí: zlepší komfort práce. Tesnenie piestu by malo byť pružné a vymeniteľné. Piest alebo lieviky by mali mať odvzdušňovací systém, ktorý odstráni prípadné vzduchové bubliny a uľahčí profesionálne tvarovanie výrobkov.
  • Čistenie častí, ktoré prichádzajú do styku s potravinami. Všetky časti, ktoré prichádzajú do styku s potravinami, musia byť možné vybrať a dôkladne vyčistiť. Mali by tiež spĺňať hygienické normy pre potraviny. Výrobky dostupné v obchode Gastromania tieto požiadavky spĺňajú.

Ostatné stroje na výrobu vlastných údenárskych výrobkov

Výrobu vlastných údenárskych výrobkov vám uľahčia aj ďalšie stroje pre gastronómiu: okrem iného miešačky na plnky, naklepávače mäsa alebo stroje na krájanie. Pokiaľ je vaša kuchyňa preslávená mäsom (alebo sa jej chce stať), potom sa vám pri každodennej práci budú hodiť krájače, lisy, sekáčiky alebo formovače mäsových guličiek. Už roky vybavujeme gastronomické prevádzky – radi vám poradíme s výberom. Pomôžeme Vám zostaviť vybavenie, ktoré zaistí kvalitu Vašej kuchyne, priláka zákazníkov a tým zaistí zisky.