Krájacie kotúče sú kľúčovou súčasťou vybavenia kuchýň verejného stravovania. V obchode Gastromania.sk ponúkame rezacie kotúče, ktoré sú vhodné pre krájacie stroje rôznych výrobcov. Nami ponúkané produkty sú vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele, čo zaisťuje ich trvanlivosť a odolnosť voči korózii a mechanickému poškodeniu.

Plátkovacie kotúče z našej ponuky umožňujú krájať zeleninu na plátky s hrúbkou od 1 mm do 25 mm. Možnosť voľby hrúbky plátkov vám umožní prispôsobiť ich konkrétnej potravine. V našej ponuke nájdete hladké aj zvlnené krájacie kotúče zeleniny pre dekoratívne krájanie.

Čítať viac >

Na čo je plátkovací kotúč vhodný?

Plátkovací kotúč je veľmi užitočným doplnkom každej kuchyne a jeho vhodnosť pre určité úlohy závisí predovšetkým od hrúbky rezu. Tenké plátky s hrúbkou 1 až 2 mm sú vynikajúcou voľbou na prípravu ľahkých šalátov, kde zelenina, ako je uhorka, reďkovka alebo mrkva, dodá pokrmu chrumkavosť a ľahkosť. Tieto typy tenkých plátkov sa tiež dobre hodia do pokrmov, ako je carpaccio - a to ako v mäsovej, tak zeleninovej verzii, napríklad z červenej repy. Okrem toho je možné tenké plátky použiť ako dekoratívne prvky na tanieroch a dodať tak pokrmom estetický vzhľad.

Stredne hrubé plátky s hrúbkou 3 až 5 mm sa používajú na rôzne pochutiny - skvele sa hodia na krájanie paradajok, cukiet alebo jabĺk. Plátky tejto hrúbky sú tiež ideálne na grilovanie - zelenina, ako je baklažán, paprika alebo cuketa, si pri opekaní zachováva svoju štruktúru.

Naopak hrubšie plátky s hrúbkou 6 až 10 mm a viac sú ideálne napríklad na zapekanie, kedy sa zelenina, ako sú zemiaky, červená repa alebo cuketa, počas pečenia nerozpadá a zachováva si svoju štruktúru.

Na čo sa zamerať pri nákupe krájacích kotúčov?

Výrobcovia strojov na spracovanie zeleniny zavádzajú vlastné normy pre vlastnosti kotúčov, čo znamená, že ich výber treba dobre zvážiť. Rozdiely sa týkajú nielen veľkosti, ale aj upevňovacích mechanizmov. Z tohto dôvodu je nesmierne dôležité sa pred nákupom uistiť, že vybraný kotúč bude vhodný pre konkrétny model krájača. Je tiež vhodné venovať pozornosť roku výroby - disky určené pre stroje vyrobené v určitom roku nemusia fungovať so strojmi o niekoľko rokov staršími.

Profesionálny krájací kotúč - dokonalý rez pri každom otočení

Stroje na krájanie zeleniny sú v profesionálnej kuchyni nenahraditeľné. Umožňujú rýchle a presné krájanie zeleniny, čo je dôležité na prípravu šalátov, nákypov, predjedál aj na zdobenie pokrmov. Naše kotúče na krájanie na plátky sú ideálne na krájanie zemiakov, uhoriek, cukiet alebo mrkvy, čím zaistia pravidelné plátky príslušnej zeleniny.

V Gastromania.sk ponúkame krájacie kotúče, ktoré kombinujú vysokú kvalitu a inovatívne technológie. Vďaka spolupráci s renomovanými výrobcami, ako sú STALGAST, ROBOT COUPE, BARTSCHER, HENDI a SAMMIC, spĺňajú naše výrobky najvyššie štandardy. Dostupné kotúče sa líšia priemerom a typom rezu, čo umožňuje ich prispôsobenie konkrétnym modelom strúhačov a individuálnym potrebám užívateľov.

Dokonale nakrájaná zelenina - základ každej kuchyne

Kľúčovú úlohu v krájačoch zeleniny hrajú gastro kotúče - závisia od nich typy dostupných rezov. Gastro krájače sú nepostrádateľné v prevádzkach s vysokou prevádzkou, pretože umožňujú rýchlu prípravu surovín s rovnomerným krájaním. Je dôležité vybrať kotúče, ktoré sú kompatibilné s modelom krájača, ktorý máte, aby bola zaručená správna prevádzka stroja.

Kotúče na plátky sú ideálne na prípravu surovín s rôznou štruktúrou. Ploché alebo vlnité, tenké alebo hrubé plátky - výber závisí od typu pokrmu a použitej zeleniny. Vysoká kvalita výsledného produktu zostáva zachovaná. Odporúčame tiež ďalšie kotúče na bežné kocky alebo tenké tyčinky. Ponúkame tiež gastronomické kuchynské stroje a vybavenie kuchyne, ktoré komplexne vybavia každú prevádzkareň HoReCa.