Profesionálne krájače zeleniny pre gastronómiu šetria čas takmer v každej reštaurácii. Gastro krájače zeleniny využívajú vymeniteľné krájacie disky na dosiahnutie požadovanej veľkosti a tvaru krájaných produktov. Tieto kuchynské stroje dokážu krájať zeleninu alebo ovocie na plátky, hranolky, rezančeky alebo kocky. Dokážu napríklad predpripraviť zemiaky na hranolky alebo zemiakové placky – strúhač na zemiaky, nakrájať kapustu – elektrický strúhač kapusty alebo nakrájať cibuľu, ktorú je nepohodlné krájať tradičným spôsobom.

Elektrický krájač zeleniny je vďaka svojmu vysokému výkonu a presnému krájaniu ideálny pre zariadenia hromadného stravovania, jedálne, cateringové spoločnosti, ale aj pre všetky reštaurácie, ktoré hostia veľký počet hostí naraz.

Čítať viac >

Krájače pre gastronómiu - jeden prístroj - mnoho výhod

Hlavnými prednosťami gastro krájača sú vysoký výkon, jednoduchá obsluha a bezpečnosť pri používaní gastro krájača zeleniny.

  • Účinnosť – strúhač na zeleninu je väčšinou schopný nasekať niekoľko sto kilogramov ovocia a zeleniny za hodinu, kapacitne väčší strúhací robot môže dosiahnuť výkon presahujúci aj 1 000 kg/h. Takto vysoký výkon gastro krájača umožňuje efektívnu prípravu pokrmov, čo sa premieta na spokojnosti hostí v reštaurácii. Najvýkonnejšie modely sú skvelou voľbou pre spracovateľov ovocia a zeleniny, lahôdkarstva alebo iné potravinárske podniky.
  • Jednoduchá obsluha- napriek svojmu vynikajúcemu výkonu sú strúhače zeleniny stroje, ktoré nevyžadujú zdĺhavé zaškolenie. Vďaka tomu môžu takýto robot na krúženie zeleniny po krátkom zoznámení s mechanizmami ľahko obsluhovať aj noví zamestnanci.
  • Bezpečnosť - moderné krájače zeleniny pre gastronómiu obsahujú rad bezpečnostných prvkov, ktoré znižujú riziko zranenia na minimum. Patrí medzi ne bezpečnostný spínač, ktorý má každý profi krájač zeleniny a zabráni prevádzke stroja, pokiaľ nie sú všetky jeho súčasti na svojom mieste. Vo väčšine prípadov tieto krájače zeleniny nevytvárajú výrazný hluk, takže ich možno bez problémov používať aj po dlhú dobu.
  • To však nie sú jediné výhody tohto stroja na spracovanie zeleniny. O niečo menšia kapacita niektorých strojov je kompenzovaná ich väčšou kompaktnosťou a ľahšou prepravou. Robustné motory s dostatočnou ventiláciou sa neprehrievajú ani pri intenzívnom používaní a veľké vstupné otvory umožňujú vkladať aj veľkú zeleninu, ako je napríklad kapusta. Jednoduchá demontáž súčastí stroja a ich možnosť umývania v umývačke je navyše výhodou v každej kuchyni - umožňuje bezproblémovú prevádzku a údržbu stroja.

Elektrické krájače - rýchle a ľahké krájanie zeleniny

V prevádzkach, ktoré spracovávajú veľké množstvo zeleniny, je pre vybavenie kuchyne použitie gastro krájača zeleniny nevyhnutnosťou - ručné krájanie by bolo veľmi pracné. Krájač zeleniny pre gastronómiu je navrhnutý pre nepretržité a intenzívne používanie.

Väčšina kľúčových súčastí stroja, ako sú rezné kotúče alebo misy na hotovú zeleninu, je vyrobená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele alebo hliníka . To zaručuje dlhú životnosť a vynikajúcu odolnosť proti zaťaženiu. Ergonomické usporiadanie vstupných a výstupných otvorov umožňuje zachovať plnú kontrolu nad krájaním a zaisťuje tak pohodlnú obsluhu.

Mnohé riešenia používané v krájačoch pre gastronómiusú tiež navrhnuté tak, aby uľahčili krúženie zeleniny menej typického tvarua tiež produktov, ktoré sa krájajú ťažko - napríklad paradajok.

Krúhače od uznávaných výrobcov gastronomických zariadení

Dôležitou súčasťou nášho sortimentu sú cateringové stroje od uznávaných výrobcov, ako sú Hallde, Hendi, Sammic alebo Robot Coupe. Osvedčené značky sú zárukou účinnosti a výkonu zariadenia.

V našom internetovom obchode môžete zaobstarať nielen krájač na zeleninu, ale zásobiť sa môžete aj krájacími kotúčmi a ďalším príslušenstvom - k dispozícii v samostatných kategóriách. Pozrite sa na našu širokú ponuku elektrických krájačov. Pokiaľ si budete chcieť elektrický krájač zeleniny zaobstarať, alebo v prípade akýchkoľvek ďalších otázok nás neváhajte kontaktovať!