Všetky kategórie v sekcii Mlynčeky na ľad

Studené nápoje, najmä v letnej sezóne, môžu byť pre mnoho gastronomických prevádzok dobrým zdrojom príjmov. V špičke určite dobre poslúži elektrický drvič ľadu Stalgast, zatiaľ čo pre menšie prevádzky a malé množstvo potrebného ľadu je optimálnou voľbou ručný drvič ľadu. Odporúčame vás prezrieť si túto kategóriu.

Čítať viac >

Ručný drvič ľadu Stalgast

Ručný drvič ľadu je pre gastronomické zariadenie najlepším riešením hneď v niekoľkých prípadoch:

  • keď je priestor v prevádzke veľmi obmedzený,
  • keď je dopyt po drvenom ľade po väčšinu času nízky
  • keď chcete ušetriť elektrickú energiu a nemáte vysoký dopyt po studených nápojoch.

Drvič na ľad Stalgast s ručným ovládaním tvorí kryt, nádoba na ľad a zásuvka z plastu. Nože sú naproti tomu vyrobené z nerezovej ocele. Vďaka šírke iba 16 cm a výške 27 cm je možné toto zariadenie umiestniť aj do tých najužších priestorov. Vďaka kvalitným materiálom a spracovaniu výrobku je ručné drvenie ľadu rýchle a bezproblémové a prístroj rozhodne patrí medzi bezporuchové. Výroba ľadu však nie je taká pohodlná ako pri elektrických strojoch.

Elektrický drvič - výrobník drveného ľadu Stalgast

Drviče ľadu Stalgast s elektromotorom sú najlepšou voľbou pre bary, krčmy a kluby, ale uplatnia sa aj v reštaurácii, hoteli alebo pre cateringovú spoločnosť. Elektrické mlynčeky na ľad Stalgast dosahujú vysokú kapacitu až 90 kg ľadu za hodinu. Aj tu máme čo do činenia s kvalitnými nerezovými nožmi, tentoraz sú však poháňané silným a výkonným motorom, ktorý vyniká tichým chodom. To môže byť veľké plus v komorných prevádzkach, kde by hlučná prevádzka rušila zákazníkov.

Prácu obsluhe uľahčuje veľký otvor na podávanie ľadu, ktorý umožňuje presné odmeranie požadovaných porcií. Ďalšou výbavou takého drviča je vyhradená nádoba na drvený ľad. Vysoký výkon prístroja ide ruka v ruke s jednoduchou obsluhou a o niečo väčšími rozmermi ako pri ručnej verzii, ale stále kompaktnými. Dlhodobú prevádzku bez porúch a poškodení zaisťuje motor odolný proti preťaženiu a nerezová oceľ použitá na nože v srdci prístroja.

Ako vybrať optimálny drvič ľadu pre gastronomické zariadenie?

Stroje na výrobu ľadu by mali pokiaľ možno kombinovať účinnosť a malé rozmery. Drviče značky Stalgast sú viac ako schopné túto požiadavku splniť. Napriek tomu sa oplatí nákup takéhoto stroja dôkladne premyslieť. Pre malé prevádzky, kde záleží na každom centimetri, je oveľa lepšou voľbou ručný variant drviča.

Tam, kde je požadovaný vysoký pracovný výkon a môžete si dovoliť o niečo väčšie zariadenie, oplatí sa zvoliť prístroj s elektromotorom. Pre odhad produktivity je najlepšie si uvedomiť, koľko nápojov alebo dezertov s drveným ľadom sa celkom vydá za deň, koľko v špičke a koľko za bežnej prevádzky. Takéto odhady vám uľahčia konečné rozhodnutie.

Drviče ľadu - nepostrádateľné vybavenie pre gastronómiu

Barové vybavenie sa nezaobíde bez kvalitného a účinného drviča. Veď veľké množstvo drveného ľadu je potrebné pri príprave nápojov, granity, chladených sýtených nápojov, ľadovej kávy, dezertov a mnohých ďalších produktov.

Drvič ľadu Stalgast je dôležitým prístrojom v každom bare, ale aj zaujímavou pomôckou v domácej kuchyni. Komplexné vybavenie reštaurácie, baru, hotela alebo klubu je potrebné doplniť aj ďalšími prístrojmi, ako sú výrobníky ľadu, ľadovače, výrobníky šupinového ľadu - všetky nájdete v našom obchode. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo otázok vám vždy radi pomôžeme.