-
Lapač škrobu a šupiek pre 789060 | STALGAST, 789003
bez DPH: s DPH: -
Lapač šupiek a škrobu 100kg/h | GASTRO-TIP, 7110098
bez DPH: s DPH: -
Pre škrabky ŠKBZ12/20/40 | GASTRO-TIP, 7110099
bez DPH: s DPH:
Lapače škrobu a šupiek
(6)Separátory šupiek určite nie sú prioritnou voľbou pri zostavovaní kuchynského vybavenia pre stravovacie zariadenia – to je však veľká chyba. V konečnom dôsledku sú to práve doplnky a detaily, ktoré rozhodujú o tom, či bude reštaurácia alebo bar fungovať efektívnejšie a účinnejšie ako konkurencia. Separátory na šupky, ktoré vznikajú pri používaní lúpačiek, je presne to, čo zabráni upchatiu reštauračného potrubia a minimalizuje riziko porúch a zbytočných prestojov.
Vďaka rade dostupných veľkostí môžete lapače škrobu a šupiek ľahko prispôsobiť kapacite lúpačky cibule, alebo škrabky na zemiaky a priestoru v kuchyni aj aktuálnemu dopytu. Prezrite si našu ponuku a postarajte sa o každý detail vo svojej kuchyni.
Na čo potrebujete separátor šupiek?
Separátor šupiek u lúpačiek na verejné stravovanie je časť stroja, ktorá slúži na oddelenie a odstránenie šupiek a ďalšieho odpadu vznikajúceho pri lúpaní ovocia a zeleniny spolu so špinavou vodou. Jeho hlavnou funkciou je zadržiavať odpad a škrob vznikajúci pri používaní škrabky na koreňovej zeleniny, aby sa nedostal do kanalizácie, čo výrazne uľahčuje udržanie vysokej účinnosti a čistoty. Nielen pokiaľ ide o kuchynské stroje na lúpanie zeleniny, ale aj pokiaľ ide o bezpečnosť a efektivitu celej kuchyne.
Šupky a ďalší odpad sa odvádzajú z lúpaných produktov a zadržiavajú sa v separátore, čo je obvykle štvorcové alebo okrúhle sito. Tým sa zabráni vniknutiu šupiek do kanalizácie - tie sa potom ľahko zlikvidujú alebo spracujú.
Separátor šupiek v Gastromanii – výhody
- Efektivita - separátory zvyšujú efektivitu lúpania tým, že umožňujú nepretržitú prevádzku. Minimalizujú totiž riziko upchatia odtokov a porúch spôsobených upchatým potrubím.
- Hygiena - oddelením odpadu od olúpaných výrobkov a ich zastavením predtým, než sa dostanú do kanalizácie, je udržiavaná hygiena a zaistí sa prietok a čistota potrubia. To je dôležité najmä v kuchyniach verejného stravovania, kde sú štandardy veľmi vysoké.
- Úspora času - automatické zastavenie lúpania skracuje dobu potrebnú na čistenie a vyčistenie odtokov. To je dôležité najmä v rušných reštauračných kuchyniach, kde sa stroje na lúpanie cibule alebo zemiakov používajú každý deň.
- Ochrana kanalizácie - separátor tiež pomáha chrániť časti kanalizácie a potrubia pred poškodením alebo upchatím nahromadeným odpadom.
Kde je separátor šupiek užitočný?
Profesionálne nerezové separátory šupiek sa budú hodiť v rôznych typoch stravovacích zariadení, kde treba rýchlo a efektívne pripraviť veľké množstvo ovocia a zeleniny. Tieto stroje na verejné stravovanie sa osvedčia najmä v:
- reštauráciách
- predajniach rýchleho občerstvenia,
- hoteloch,
- cateringových spoločnostiach,
- jedálňach
- rýchlych občerstveniach,
- food trucoch,
- potravinárskych závodoch.