Všetky kategórie v sekcii Konvektomaty

Do všetkých typov stravovacích prevádzok s vyššími nárokmi na rýchlosť a množstvo pripravovaných pokrmov patria neodmysliteľne práve konvektomaty. Prístroje umožňujúce podľa veľkosti prípravu až 600 jedál naraz nahradia trúbu aj pec a prinesú nezanedbateľnú úsporu energie pri varení.

Čítať viac >

Čo konvektomat vie?

Prístroje Unox, Retigo a Eloma dokážu piecť, grilovať, variť vo vodnej pare, blanžírovať aj dusiť: mäso, ryby, zeleninu, huby. To všetko veľmi zdravo, s využitím minimálneho množstva elektrickej energie a vody, bez straty chute, vône, tvaru, vitamínov a minerálnych látok v pokrme. Pri varení navyše nemusíte používať žiadne oleje ani tuky. Strata objemu pečeného mäsa je o polovicu menšia ako pri pečení v teplovzdušnej trúbe.

Ako pracujú konvektomaty?

  • Teplovzdušné – fungujú rovnako ako pec. Rozvod vzduchu je ale úplne dokonalý a vďaka mikrosenzorom si konvektomat stráži rovnomerné rozloženie tepla vo všetkých bodoch priestoru. Mód je používaný pre pečenie a grilovanie.
  • Parné – s parou sa z konvektomatu stáva výkonné a k potravinám nesmierne šetrné zariadenie, ktoré varí, dusí a blanžíruje. Privádzaná či vytváraná para má vždy optimálne, termostatom nastavenú teplotu a vďaka ventilátoru je rozvádzaná do všetkých miest vnútorného priestoru rovnomerne.
  • Kombinované – zlučujú výhody oboch predchádzajúcich typov.

Čím je dosiahnutá nízka spotreba

Nízka spotreba energií je zaistená skvelou izoláciou prístroja od vonkajšieho prostredia a dvojitými sklami, ktoré neprepúšťajú teplo ani cez presklené dvierka. Šírka izolácie dosahuje až 4 cm a okolité prostredie sa od konvektomatu nezahrieva. Režim rekuperácie sa stará o dokonalé využitie dodanej vody, ktorá je použitá opakovane. Odvádzaná vodná para, viac nevyužívaná, je čiastočne znovu skvapalnená pre zníženie záťaže odpadu. Časť zahriatej vody je využívaná tiež pri automatickom umývaní vnútorného priestoru. Spotreba vody u menších a stredných konvektomatov je cca 20 litrov za hodinu prevádzky. Pre vodu platí, že by mala vykazovať maximálnu tvrdosť do 6 dH.

Konštrukčné riešenie na mieru

Návrhy veľkosti a tvarov – reflektujú potrebu zachovania maximálneho voľného priestoru v kuchyni a zároveň umožňujú a podporujú užitie normalizovaných GN regálov a GN nádob bežne využívaných vo všetkých gastro prevádzkach. GN využívajú snack bary, reštaurácie aj závodné jedálne.

Typy konvektomatov

Podľa spôsobu tvorenia pary delíme konvektomaty na:

Ponúkame kvalitu

Vaša spokojnosť je v našom záujme. Preto ponúkame výhradne overené a kvalitné výrobky renomovaných značiek.

Neviete si rady?

Stačí zavolať na našu info linku a poradíme vám optimálny prístroj práve pre vaše podmienky odpovedajúce požiadavkám prevádzky a jeho dispozíciám. Odporučujeme vhodného výrobcu, výkon, triedu a prevedenie. Zaisťujeme montáž aj servis všetkých typov konvektomatov.