Misa je špeciálna nádoba, v ktorej sa miešajú ingrediencie. Je to hlboká misa, ktorá slúži na uchovávanie prísad pri miešaní, miesení alebo miešaní. V minulosti sa vyrábali z drevených častí a okrajov, dnes sa kotlíky pre mixéry však vyrábajú z prvotriednej ocele, odolnej voči všetkým druhom vonkajších vplyvov.

Kotlík je neoddeliteľnou súčasťou planetárnych mixérov a ďalších profesionálnych kuchynských robotov. Na stránkach Gastromania.sk ponúkame vysoko kvalitné kotlíky pre planetárne gastronomické mixéry od spoločností, ako sú KitchenAid, Hendi, Bartscher, Sammic, Stalgast a Resto Quality a ďalšie.

Čítať viac >

Misy pre palnetárne mixéry - aplikácia

Mixovacie nádoby nerezové sú príslušenstvom, ktoré je dobre známe v cukrárstve a pekárstve. V dnešnej dobe si bez nich možno len ťažko predstaviť prácu, najmä pri veľkej prevádzke. Toto spoľahlivé vybavenie kuchyne slúži na kysnutie múky a umožňuje efektívne miesenie chlebového i cukrárskeho cesta. Ich rozsah použitia však nekončí iba u týchto dvoch odvetví gastronómie. Možno ich použiť na miesenie cesta na pizzu a knedle, rovnako ako na šľahanie vajec a smotany, prípravu palacinkového cesta alebo na spájanie suchých a mokrých prísad.

Pekárske misy na planetárne mixéry sú vďaka svojej univerzálnosti základom cateringových kuchýň, ale nevynikajú len tam. Tieto nádoby na planetárne mixéry nájdete aj v mnohých domácich kuchyniach. Sú obľúbené u milovníkov varenia, ktorí sa zaujímajú o praktické riešenia. Tieto nádoby na planetárne mixéry nájdete aj v mnohých domácich kuchyniach. Sú obľúbené u milovníkov varenia, ktorí sa zaujímajú o praktické riešenia.

Misy na prípravu cesta - záruka úspešného pečenia

Sortiment Gastromania.cz zahŕňa predovšetkým nerezové miešacie misy vyrobené z nerezovej ocele, ktorá má veľký význam pre proces kysnutia chlebového cesta a ďalších druhov hmôt. Vďaka svojej pevnosti a vynikajúcim tepelným vlastnostiam poskytuje táto oceľ optimálne podmienky na prácu s cestom, najmä kysnutým. Proces začína dôkladným premiešaním ingrediencií, ktoré prebieha priamo v mise pomocou háku na cesto, ktorým sú planétárne mixéry a ďalšie podobné kuchynské stroje vybavené. Nerezová oceľ, ktorá sa vyznačuje odolnosťou voči deformáciám a kyselinám obsiahnutým v prísadách, zaručuje trvanlivosť a stabilitu aj pri intenzívnom používaní.

Počas miesenia sa lepok obsiahnutý v múke rozvíja, kým nie je dostatočne pružná. Veľký objem misy umožňuje, aby cesto počas procesu fermentácie voľne vykyslo. Nerezová oceľ má dobré vlastnosti vedenia tepla, čo umožňuje rovnomerné rozloženie teploty počas procesu kysnutia. To je dôležité, pretože fermentácia prebieha najlepšie pri konštantnej, miernej teplote. Nerezová misa nielen uľahčuje mechanický proces miesenia, ale tiež poskytuje ideálne podmienky na kysnutie cesta. To je nevyhnutné pre ľahkú a nadýchanú štruktúru pečiva.

Miešacie misy - základné vybavenie pre gastronómiu

Tieto gastro mixéry s príslušenstvom, ako je napríklad kotlík na cesto na robot, by mali byť predovšetkým v každej pekárni a cukrárni. Misy sú zárukou vysokej kvality cesta a efektivity výrobného procesu, ktorý sa tak stáva oveľa jednoduchším a príjemnejším. Vďaka svojej robustnej konštrukcii a optimálnym tepelným vlastnostiam poskytujú misy vynikajúce podmienky na miesenie a kysnutie cesta. Výsledkom je, že chlieb a ďalšie pečivo má správnu štruktúru a zákazníci sa môžu tešiť jedinečnou chuťou.

Okrem misiek sú v sortimente obchodu Gastromania.sk tiež rôzne typy gastronomických strojov a mixérov, ktoré sú nevyhnutné ako pre domáce kuchyne, tak aj pre profesionálne zariadenia.