Tradičné japonské nože s drevenou rúčkou. Vyrobené z vysokej kvality uhlíkovej ocele X500CrMoV15. Výrobný proces pozostáva z 50 etáp. Každý nôž je zabalený v samostatnom obale. Neodporúča sa umývanie v umývačkách riadu.
Do úschovne
Tradičné japonské nože s drevenou rúčkou. Vyrobené z vysokej kvality uhlíkovej ocele X500CrMoV15. Výrobný proces pozostáva z 50 etáp. Každý nôž je zabalený v samostatnom obale. Neodporúča sa umývanie v umývačkách riadu.
Do úschovne
Vreckový nôž Higonokami 9,5mm
Technické údaje:
- Celková dĺžka-210 mm
- Dĺžka čepele- 9,5 cm
- Tvrdost- 60-62 HRC
- Typ ocele- vysokouhlíková oceľ SK-5
Do úschovne
Tradičné japonské nože s drevenou rúčkou. Vyrobené z vysokej kvality uhlíkovej ocele X500CrMoV15. Výrobný proces pozostáva z 50 etáp. Každý nôž je zabalený v samostatnom obale. Neodporúča sa umývanie v umývačkách riadu.
Do úschovne
Tradičné japonské nože s drevenou rúčkou. Vyrobené z vysokej kvality uhlíkovej ocele X500CrMoV15. Výrobný proces pozostáva z 50 etáp. Každý nôž je zabalený v samostatnom obale. Neodporúča sa umývanie v umývačkách riadu.
Do úschovne
Satake Tomoko kuchynský nôž na pečivo, 20 cm
Špeciálny, kuchynský nôž je určený na krájanie všetkých druhov pečiva. Vďaka veľmi ostrej čepeli si nôž hravo poradí s čerstvým, chrumkavým pečivom. Dlhá čepeľ umožňuje rozkrojiť tie najväčšie bochníky chleba, bez toho, aby rozmliaždilo nadýchané cesto vnútri.
Technické parametre:
Ostrie – oceľ 420J2
Tvrdosť – 56 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 32,6 cm
Dĺžka čepele – 20 cm
Šírka čepele – 3 cm
Hrúbka čepele – okolo 1,1 mm
Váha – okolo 75 g
Kuchynské nože Satake Tomoko sú skvelým riešením pre priaznivcov ekonomického riešenia pri každodennej práci v kuchyni. Ťažká čepeľ nožov je vyrobená z vysoko uhlíkovej, nerezovej ocele 420J2, ktorá je veľmi odolná proti korózii a ľahko sa brúsi. Jednoduchá drevená rukoväť je príjemná na dotyk. Nože z tejto série sa ľahko udržujú a perfektne plnia tie najzákladnejšie úlohy v každej kuchyni. Pre milovníkov japonských nožov, je cena za tieto nože veľmi dostupná.
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tsuhime Black Satake 18 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, filírovanie a sekanie najrôznejších pokrmov. Pretože má ostrý hrot, možno ho tiež použiť na oddelenie mäsa od kostí, porciovanie kurčaťa alebo porcovanie menších rýb, ak je to potrebné. Čepeľ s optimálnou dĺžkou umožňuje rezať väčšie plochy a zaručuje plnú kontrolu nad nožom. Kvalitný kuchársky nôž je nepostrádateľnou súčasťou výbavy každého kuchára. Titánová vrstva pokrývajúca čepeľ je netoxický kov, vďaka čomu nakrájané jedlo zostáva chemicky neutrálne.
Technické údaje:
Čepeľ – molybdén vanadiová oceľ s čiernym titánovým povlakom
Rukoväť – gaštanové drevo s plastovým prstencom
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 33,8 cm
Dĺžka čepele – 18,3 cm
Šírka čepele – 3,9 cm
Hrúbka čepele – 1,8 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný
Hmotnosť – cca 108 g
Do úschovne
Nôž S/D Satake sashimi Yanagiba, ľavý 27 cm
Sashimi nôž (Yanagi) je tradičný japonský nôž, ktorý sa používa na rezanie čerstvých filé na takmer priehľadné plátky. Je ideálna pre prípravu sushi, rybieho carpaccio a ďalších pokrmov z veľmi jemných surovín. Dlhá, úzka a tuhá čepeľ zaisťuje starostlivú presnosť a jednostranné brúsenie zaisťuje čistý rez. Najlepší spôsob, ako používať nôž Yanagi, je plynulý pohyb v jednom smere: smerom k sebe. Určené pre ľavákov.
Technické údaje:
Čepeľ – oceľ 420J2
Tvrdosť – 56 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 40,7 cm
Dĺžka čepele – 27 cm
Šírka čepele – 2,3 cm
Hrúbka čepele – cca 3 mm
Hmotnosť – cca 120 g
Do úschovne
Saya Jap. Lak Red, pre nôž šéfkuchára, 21cm
Saya je vyrobená z dreva červenej magnólie pochádzajúceho zo stromov Honoka v Japonsku, z rovnakého materiálu, ktorý sa po stáročia používa na ochranu japonských katan. Ochranný povlak zvyšuje trvanlivosť a odolnosť proti poškriabaniu. Z bezpečnostných dôvodov sa k udržaniu čepele a krytu na správnom mieste používa čap.
Saya sa hodí na všetky nože Mcusta Zanmai s dĺžkou 21 cm
Do úschovne
Japonský nôž Sashimi 210 mm určený pre ázíjsku kuchyňu. Špeciálne vytvarované ostrie vyrobený z vysoko kvalitnej nerezovej ocele. Drevená rukoväť. Nedávať do umývačky riadu.
Do úschovne
Nôž Satake Satoru Santoku Bunka, 17 cm
Všestranný japonský kuchynský nôž určený na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa a rýb. Široká čepeľ uľahčuje prenášanie nakrájaných potravín do šalátovej misy alebo panvice a je tiež vhodná na drvenie cesnaku. Vysoká rukoväť zabraňuje nárazu kĺbov o dosku. Vďaka svojim veľkým rozmerom je nôž ideálny pre krájanie veľkého ovocia a zeleniny, ako je melón, cuketa alebo kapusta.
Technické údaje:
Čepeľ – molybdén vanadiová oceľ
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 30,0 cm
Dĺžka čepele – 17,0 cm
Šírka čepele – 4,8 cm
Hrúbka čepele – 2,2 mm
Hmotnosť – cca 170 g
Kuchynské nože Satake Satoru ponúkajú užívateľom optimálny pomer ceny a kvality. Odolné čepele sú vyrobené zo silnej nerezovej ocele s prídavkom molybdénu, ktorý zvyšuje ich životnosť a odolnosť proti korózii. Nitované rukoväte sú vyrábané z hladkého bakelitu s výplňou z drevitej múčky, ktorá je odolná proti poškriabaniu a vysokým teplotám. Nože tejto rady sú pevné, vyvážené a sú ideálne pre každodennú prácu.
Do úschovne
Nôž na ovocie Satake, v drevenom púzdre
Jednoduchý nôž na ovocie vyrobený z ocele 420J2, perfektne sa hodí pre lúpanie a krájanie ovocia. Je vybavený dreveným puzdrom, ktoré zaisťuje ochranu čepele, takže sa skvele hodí do prírody, na tábor alebo na výlet.
Technické údaje:
Čepeľ – oceľ 420J2
Rukoväť – čerešňové drevo s plastovým krúžkom
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 19,5 cm
Dĺžka čepele – 9,5 cm
Šírka čepele – 2,1 cm
Hrúbka čepele – 1,0 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný rez
Hmotnosť v puzdre / bez – 33/24 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Satake Saku Magoroku, 21 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, filírovanie a sekanie najrôznejších pokrmov. Pretože má ostrý hrot, možno ho tiež použiť na oddelenie mäsa od kostí, porciovanie kurčaťa alebo porcovanie menších rýb, ak je to potrebné. Čepeľ s optimálnou dĺžkou umožňuje rezať väčšie plochy a zaručuje plnú kontrolu nad nožom. Kvalitný kuchársky nôž je nepostrádateľnou súčasťou výbavy každého kuchára.
Technické údaje:
Čepeľ – molybdénu vanadiová oceľ
Rukoväť- magnólia, plastový prstenec
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 34 cm
Dĺžka čepele – 21,3 cm
Šírka čepele – 4,6 cm
Hrúbka čepele – cca 1,6 mm
Spôsob ostrenia- obojstranný
Hmotnosť – cca 115 g
Do úschovne
Satake Satoru kuchynský nôž Nakira 16 cm
Japonský nôž je určený na krájanie byliniek a zeleniny. Tenká, obdĺžniková čepeľ je schopná krájať skoro priehľadné plátky (metóda katsura-muki) a vďaka svojej veľkosti s ňou môžete nakrájané suroviny rovno prenášať do šalátu alebo priamo na panvicu. Rovná čepeľ sa používa predovšetkým na zvislé krájanie za pomocou rôznych techník, ako je napr. julienne a chiffonade.
Technické parametre:
Ostrie – molybdén-vanádiová oceľ
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 29,7 cm
Dĺžka čepele – 16 cm
Šírka čepele – 4,8 cm
Hrúbka čepele – okolo 1,7 mm
Váha – okolo 175 g
Kuchynské nože Satake Satoru ponúkajú svojim užívateľom skvelú kvalitu za optimálnu cenu. Odolná čepeľ je vyrobená zo silnej nerezovej ocele s prídavkom molybdénu, ktorý zvyšuje životnosť noža a odolnosť proti korózii. Nitovaná rukoväť z hladkého bakelitu plneného dreveou dreňou, je odolná proti poškriabaniu a vysokým teplotám. Nože z tejto série sú pevné, vyvážené a sú ideálne pre každodennú prácu v kuchyni.
Do úschovne
Nôž japonský Santoku 16 cm. Rukoväť Sanelli je vyrobená z dvoch druhov plastu: tvrdý (červený), mäkký (zelený), které zaisťujú pohodlné uchopenie. Čepeľ je navrhnutá pre profesionálne použitie. Tvrdosť (54-56 HRC). Možno umývať v umývačke.
Do úschovne
Do úschovne
Nôž Tsuhime Black Satake Santoku 17 cm
Všestranný japonský kuchynský nôž určený na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa a rýb. Široká čepeľ uľahčuje prenášanie nakrájaných potravín do šalátovej misy alebo panvice a je tiež vhodná na drvenie cesnaku. Vysoká rukoväť zabraňuje nárazu kĺbov o dosku. Vďaka svojim veľkým rozmerom je nôž ideálny pre krájanie veľkého ovocia a zeleniny, ako je melón, cuketa alebo kapusta. Titánová vrstva pokrývajúca čepeľ je netoxický kov, vďaka čomu nakrájané jedlo zostáva chemicky neutrálne.
Technické údaje:
Čepeľ – molybdén vanadiová oceľ s čiernym titánovým povlakom
Rukoväť – gaštanové drevo s plastovým prstencom
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 29,8 cm
Dĺžka čepele – 17,0 cm
Šírka čepele – 4,3 cm
Hrúbka čepele – 1,7 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný
Hmotnosť – cca 115 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Bunka Satoru Satake 20 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, filírování a sekanie najrôznejších pokrmov. Pretože má ostrý hrot, možno ho tiež použiť na oddelenie mäsa od kostí, porciovanie kurčaťa alebo porcovanie menších rýb, ak je to potrebné. Čepeľ s optimálnou dĺžkou umožňuje rezať väčšie plochy a zaručuje plnú kontrolu nad nožom. Kvalitný kuchársky nôž je nepostrádateľnou súčasťou výbavy každého kuchára.
Technické údaje:
Čepeľ – molybdén vanadiová oceľ
Tvrdosť – 56-58 HRC
Celková dĺžka – 33,4 cm
Dĺžka čepele – 20 cm
Šírka čepele – 4,4 cm
Hrúbka čepele – cca 2,0 mm
Hmotnosť – cca 175 g
Kuchynské nože Satake Satoru ponúkajú užívateľom optimálny pomer ceny a kvality. Odolné čepele sú vyrobené zo silnej nerezovej ocele s prídavkom molybdénu, ktorý zvyšuje ich životnosť a odolnosť proti korózii. Nitované rukoväte sú vyrábané z hladkého bakelitu s výplňou z drevitej múčky, ktorá je odolná proti poškriabaniu a vysokým teplotám. Nože tejto rady sú pevné, vyvážené a sú ideálne pre každodennú prácu.
Do úschovne
Nože z valcovanej ocele – japonské, ktoré sú v našej ponuke, majú mnohostranné využitie. Sú ideálne na prípravu sushi, krájanie zeleniny, filetovanie rýb, krájanie ovocia a mnoho ďalších kuchynských prác. Každý z nich je vybavený ergonomickou a pohodlnou rukoväťou, ktorá bezpečne a stabilne padne do ruky.
Radi by sme Vás pozvali na prehliadku našej ponuky, ktorá zahŕňa nielen špičkové nože z valcovanej ocele – japonské, ale aj ďalšie užitočné kuchynské spotrebiče, pomôcky a príslušenstvo. Gastronómia je našou vášňou, preto Vám radi poradíme a navrhneme najlepšie riešenie. Odporúčame Vám tiež, aby ste sa v prípade akýchkoľvek otázok alebo obáv obrátili priamo na náš tím. Srdečne Vás vítame!
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.