Praktické a odolné sitko je nemenej dôležité ako dobrý hrniec na cestoviny a to najmä v profesionálnej kuchyni. Na našom eshope ponúkame vložky na cestoviny, cedníky, ktoré vám uľahčia a urýchlia varenie nielen cestovín, ale aj ryže, knedlí a ďalších múčnych výrobkov. Varné vložky do hrnca slúži ako na varenie rôznych surovín v jednom univerzálnom hrnci, tak na ich cedenie. Vzhľadom k potrebám a požiadavkám profesionálnych kuchýň ponúkame predovšetkým cedníky vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele 18/10 uznávaných značiek, ako sú Hendi, Contacto a Stalgast.

Čítať viac >

Kovové sitko - varná vložka a sitko v jednom

Väčšina vložiek v našej ponuke je praktickým riešením 2 v 1 – to znamená, že slúži na varenie a zároveň na cedenie cestovín, ryže, knedlí a ďalších. Umožňujú rýchlo uvariť porciu ingrediencií alebo jedla a potom ju scediť a vložiť priamo na tanier, aby ste mohli rovnakú vodu použiť na uvarenie ďalšej porcie pokrmu. Vložky na cestoviny sú vybavené úchytmi a väčšina z nich aj háčiky, ktoré umožňujú ich zavesenie na okraji gastro hrnca a tým pádom dôkladné odkvapkanie pokrmu. Kuchári tak ušetria čas a ich práca je pohodlnejšia, čo sa prejaví v efektivite.

Vložky na cestoviny sa dodávajú v rôznych podobách. Môžete sa rozhodnúť pre univerzálny model - vysoký a objemný perforovaný kôš s úchytmi, ktorý sa dobre hodí na varenie cestovín, ryže alebo múčnych výrobkov. Pokiaľ však v kuchyni pripravujete veľké množstvo rôznych druhov cestovín, odporučili by sme vám skôr varné vložky do hrnca špeciálne určené na tento účel.

Kovové sitká naopak nie sú vždy vhodné na naparovanie. Aj tu odporúčame špeciálne vložky do hrncov (plytšie a hustejšie perforované) alebo prírodné bambusové koše. Obe riešenia umožňujú rýchle a zdravé varenie bez straty vitamínov. Fungujú však trochu inak – v prípade pochybností vám radi poradíme.

Vložka do hrnca pre rôzne druhy cestovín

Na varenie cestovín obvykle odporúčame sitká zložené zo štyroch častí, tzv "štvrtok". Možno ich používať samostatne alebo súčasne na varenie rôznych druhov cestovín. Každá z nich má vlastnú rukoväť a háčik, za ktorý ju možno zavesiť na okraj hrnca, aby mohla odkvapkať prebytočná voda. Použitím rovnakého hrnca a rovnakej vody, iba dodržaním rôznych dôb varenia, môže kuchár pripraviť cestoviny pre niekoľko pokrmov, aby efektívne obslúžil hostí naraz alebo si jednoducho urýchlil prácu v kuchyni.

Základom pre výber cedníkov, či už viacúčelových, alebo určených špeciálne na varenie cestovín, sú gastro hrnce pre stravovanie. Vložky sa líšia veľkosťou alebo tvarom - treba ich prispôsobiť priemeru, tvaru a objemu hrncov.

Cedník z nerezovej ocele 18/10 - odolný a hygienický

Všetky vložky na cestoviny a cedníky ktoré ponúkame v našom obchode sú výrobky osvedčených značiek, ako sú Hendi, Contacto alebo Stalgast - výrobcov známych vo svete gastronómie. Sú vyrobené z nerezovej ocele 18/10, tzn. s prídavkom niklu a chrómu, ktoré zaisťujú vysokú odolnosť, trvanlivosť, hygienu a bezpečnosť pri styku s potravinami a ľahké čistenie. Nerezová oceľ je odolná voči poškodeniu a teplu, nereaguje s kyslými/alkalickými/ zložkami a väčšinou čistiacich prostriedkov. Oceľový hrniec na cestoviny možno obvykle čistiť v priemyselnej umývačke riadu alebo ručne pomocou kefy a prípravkov určených pre nerezovú oceľ. Ľahko sa čistí aj po zaschnutí zvyškov potravín – stačí ho namočiť. Po dôkladnom vysušení nezostanú na riade žiadne šmuhy. Na odstránenie farebných škvŕn (od minerálnych usadenín) stačí trocha octu alebo kyseliny citrónovej.

Na stránkach Gastromania.sk môžete nielen zakúpiť produkt, ktorý potrebujete, ale taktiež využiť profesionálnu podporu odborníkov v odbore. Radi Vám poradíme s výberom tovaru, navrhneme a vybavíme pre Vás celé zázemie podniku.