Výrobník ľadu so zásobníkom je vhodným riešením pre všetky gastronomické zariadenia. Tieto stroje majú schopnosť nielen vyrábať, ale aj skladovať kocky ľadu, takže kuchári alebo barmani k nim majú neustály prístup. Takéto výrobníky ľadu so zásobníkom je štandardným vybavením profesionálneho podniku. V našej ponuke nájdete široký sortiment výrobníkov ľadu so zásobníkom vytvorený známymi a uznávanými výrobcami v odbore, ako sú okrem iného Maja alebo Brema.

Čítať viac >

Výrobník ľadu so zásobníkom na Gastromanii

Správne barové vybavenie alebo reštaurácia je nevyhnutné. Prístroje dostupné v našom obchode sú vysoko kvalitné výrobníky ľadu vyrobené prevažne z odolného ABS plastu, ktorý dobre funguje za všetkých podmienok. Výrobníky kociek ľadu so zásobníkom sú kompaktné, takže sa zmestia napríklad pod pult. Týmto spôsobom je možné výrazne ušetriť miesto a efektívnejšie využiť priestor baru alebo reštaurácie. Výroba ľadu pomocou takého stroja je pohodlná a ergonomická.

Výrobníky so zásobníkom - chladiaci systém

  • Vzduchové chladenie - výrobníky ľadu chladené vzduchom využívajú ventilátory na cirkuláciu vzduchu cez chladiaci systém, ktorý odvádza teplo z vnútra stroja von. Chladiaci vzduch je privádzaný do kondenzátora, kde je chladený chladiacim okruhom. Inštalácia týchto strojov na výrobu kociek ľadu je často ekonomickejšia, pretože nevyžadujú pripojenie k externému zdroju vody. Dôležité sú aj nižšie náklady na údržbu, pretože nie je potrebné meniť vodu ani súvisiace filtre. Tento spôsob chladenia je však menej účinný pri vysokých okolitých teplotách.
  • Vodné chladenie - vodou chladené výrobníky ľadu, ľadovače používajú vodu na chladenie kondenzátora, ktorý odvádza teplo zvnútra stroja. Voda je čerpaná do kondenzátora, kde absorbuje teplo a potom je odvádzaná do externej nádrže alebo kanalizácie. Táto jednotka je tiež účinnejšia v podmienkach vysokej okolitej teploty, pretože voda má väčšiu schopnosť absorbovať teplo ako vzduch. Zároveň je tento typ výrobníka kociek menej náchylný na prehrievanie, čo môže zvýšiť účinnosť a spoľahlivosť jednotky.