Ocieľka, Tamahagane keramická, 26 cm
Keramická ocieľka, bola špeciálne vyvinutá pre ostrenie nožov Tamhagane. Vhodná k ostrenie všetkých vysoko kvalitných oceľových nožov. Je ideálny ako základný nástroj pre rýchle ostrenie alebo pre vyrovnanie hrany čepele. Je vybavená plastovým krytom, ktorý chráni ruku.
Šľachtená keramika je jedna z najtvrdších materiálov na svete, takže obnovuje čepeľ rýchlosťou blesku. Korundová keramika použitá na ocieľke je extrémne tvrdá a uľahčuje proces ostrenia. Nože sa odporúča pravidelne ostriť po každom dlhšom rezaní, krájanie alebo drvenie.
Do úschovne
Ocieľka, Tamahagane diamantová, 30 cm
Diamantová ocieľka Tamahagane bola galvanicky pokrytá dvoma miliónmi častíc syntetického diamantu. Ďalší technický chrómovaný povlak zvyšuje odolnosť ocieľky proti opotrebeniu. Takto pokročilé riešenie zaisťuje optimálne výsledky ostrenie, ktoré vydržia po dlhú dobu. Oceľová tyč s diamantovým povlakom je nerozbitná a bezpečná pre kontakt s potravinami.
Diamantová ocieľka je jednou z najrýchlejších a najúčinnejších metód vyrovnávanie noža, a to aj u nožov z veľmi tvrdej ocele. Nože sa odporúča pravidelne ostriť po každom dlhšom rezaní, krájanie alebo drvenie.
Do úschovne
Súprava steakových nožov Tamahagane + steaková vidlička
Je nutnosťou pre každého fanúšika steakov. Uľahčujú rezanie steakov, nože s hladkým ostrím poskytujú čistejší rez než zúbkované nože. Naviac je ich možné doma naostriť kruhovou brúskou alebo brúsnym kameňom. Nože sú vyrobené z nerezovej ocele VG-5 o tvrdosti 61 HRC.
Do úschovne
Nôž Tamahagane Kyoto VG-5 Santoku, 17,5 cm
Japonský nôž s univerzálnym použitím, určený hlavne na mäso, zeleninu a ryby. Pretože má tenkú čepeľ, bude tiež ideálny pre krájanie chleba, krájanie ovocia alebo sekanie bylín. Veľká čepeľ uľahčuje prenos nakrájaných produktov na misku na šalát alebo na panvicu.
Technické údaje:
Čepeľ – 63 vrstvová nerezová oceľ SUS410, jadro VG-5
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 30,8 cm
Dĺžka čepele – 17,5 cm
Šírka čepele – 5,0 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný, symetrický
Hmotnosť – 202 g
Do úschovne
Lúpací nôž, Tamahagane Kyoto VG-5, 9 cm
Šikovný kuchynský nôž, ideálny pre spracovanie drobných potravín. Krátka a tenká čepeľ umožňuje ľahké manévrovanie a naostrená špička pomáha vypichnúť nejedlé časti v ovocí a zelenine.
Technické údaje:
Čepeľ – 63 vrstvová nerezová oceľ SUS410, jadro VG-5
Rukoväť- čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 21,5 cm
Dĺžka čepele – 9,0 cm
Šírka čepele – 2,7 cm
Hrúbka čepele – 1,6 mm
Spôsob ostrenia- obojstranný symetrický
Hmotnosť – cca 87 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane Tsubame Black VG-5, 18 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,3 cm
Dĺžka čepele – 18,1 cm
Šírka čepele – 4,2 cm
Hrúbka čepele – 1,8 mm
Spôsob ostrenie – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 184 g
Do úschovne
Univerzálny nôž Tamahagane Kyoto VG-5, 12 cm
Všestranný nôž určený na krájanie a lúpanie zeleniny alebo ovocia, rovnako ako k odstraňovaniu semienok či jadrovníkov. Krátka, tenká čepeľ u tohto modelu bola mierne rozšírená, aby sa zvýšil komfort práce.
Technické údaje:
Čepeľ – 63vrstvá nerezová oceľ SUS410 jadro VG-5
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 23,6 cm
Dĺžka čepele – 12,2 cm
Šírka čepele – 3,0 cm
Hrúbka čepele – 1,7 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 92 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane Kyoto VG-5, 21 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ – 63 vrstvová nerezová oceľ SUS410, jadro VG-5
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 34,2 cm
Dĺžka čepele – 21,0 cm
Šírka čepele – 4,5 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 203 g
Do úschovne
Univerzálny nôž Tamahagane San Brown VG-5, 12 cm
Všestranný nôž určený na krájanie a lúpanie zeleniny alebo ovocia, rovnako ako k odstraňovaniu semienok či jadrovníkov. Krátka, tenká čepeľ u tohto modelu bola mierne rozšírená, aby sa zvýšil komfort práce.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 23,5 cm
Dĺžka čepele – 12,1 cm
Šírka čepele – 2,8 cm
Hrúbka čepele – 1,6 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 84 g
Do úschovne
Čínsky nôž- sekáčik, Tamahagane SAN Brown VG-5, 18 cm
Čínsky sekáčik, sa v ázijskej kuchyni používa každý deň na krájanie rôznych potravín a slúži ako kuchársky nôž. Má pevnú, ale relatívne tenkú čepeľ, takže by ste s ňou nemali sekať kosti ani mrazené jedlo. Široký, ostrý nôž je dokonalým nástrojom pre úlohy, ako je krájanie zeleniny, porciovanie hydiny, krájanie surového mäsa a drvenie cesnaku alebo zázvoru.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované nerezovou ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,1 cm
Dĺžka čepele – 17,8 cm
Šírka čepele – 8,7 cm
Hrúbka čepele – 2,3 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 373 g
Do úschovne
Nôž Sashimi, Tamahagane Tsubame Brown, VG-5, 27 cm
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované z nerezovej ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 42,0 cm
Dĺžka čepele – 27,0 cm
Šírka čepele – 3,3 cm
Hrúbka čepele – 2,8 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 210 g
Do úschovne
Nôž Sashimi, Tamahagane Tsubame Brown, VG-5, 21 cm
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5 okované z nerezovej ocele SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 35,9 cm
Dĺžka čepele – 21,0 cm
Šírka čepele – 3,1 cm
Hrúbka čepele – 2,8 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 171 g
Do úschovne
Nôž Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nakiri, 18 cm
Japonský nôž určený na krájanie a sekanie bylín a rôznych druhov zeleniny. Široká čepeľ japonského noža Nakiriumožňuje nakrájané ingrediencie rýchlo preniesť do šalátovej misy alebo panvice. Tenká obdĺžniková čepeľ je veľmi užitočná pri krájaní tvrdej zeleniny na prúžky, ako je napríklad mrkva či biela redkvička.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5, podkúvanie nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – čierna Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 31,5 cm
Dĺžka čepele – 18,0 cm
Šírka čepele – 4,9 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný, symetrický
Hmotnosť – cca 220 g
Do úschovne
Nôž šéfkuchára Tamahagane San Brown VG-5, 21 cm
Najuniverzálnejší kuchynský nôž určený na krájanie, sekanie, filirovanie a rezanie rôznych pokrmov. Šéfkuchárov nôž je dostatočne dlhý na to, aby rezal naozaj veľké plochy, a je riadne profilovaný, aby zaručil užívateľský komfort a slobodu pohybu.
Technické údaje:
Čepeľ -jádro VG-5 okované nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 33,8 cm
Dĺžka čepele – 21,0 cm
Šírka čepele – 4,5 cm
Hrúbka čepele – 2,0 mm
Spôsob ostrenia – symetrický obojstranný
Hmotnosť – cca 174 g
Do úschovne
Nôž Tamahagane SAN Brown VG-5 Santoku, 17,5 cm
Japonský nôž s univerzálnym použitím, určený hlavne na mäso, zeleninu a ryby. Pretože má tenkú čepeľ, bude tiež ideálny na krájanie chleba, krájanie ovocia alebo sekanie bylín. Veľká čepeľ uľahčuje prenos nakrájaných produktov do misky na šalát alebo na panvicu.
Technické údaje:
Čepeľ – jadro VG-5, podkúvanie nerezovou oceľou SUS410
Rukoväť – hnedá Micarta
Tvrdosť – 61 HRC +/- 1
Celková dĺžka – 30,7 cm
Dĺžka čepele – 17,5 cm
Šírka čepele – 4,9 cm
Hrúbka čepele – 1,9 mm
Spôsob ostrenia – obojstranný, symetrický
Hmotnosť – 175 g
Do úschovne
Brúsny kameň Tamahagane 6000
Profesionálny kameň na ostrenie oceľových kuchynských nožov, vybavený praktickou základňou, ktorá zaisťuje stabilitu kameňa počas prevádzky. Granulácia 6000 sa používa pre finálne leštenie čepele tzv. Na zrkadlo.
Rozmery: 181×61×20 mm
Návod na použitie
1. Ponorte kameň do vody, kým sa neprestanú uvoľňovať vzduchové bubliny.
2. Nasaďte čepeľ pod uhol 10 – 15 °, jednou rukou uchopte rukoväť a druhou rukou uchopte čepeľ. Posuňte reznú hranu po celej dĺžke kameňa tak, že nôž zatlačíte od seba a smerom k sebe rovnomerným a pevným pohybom s rovnakým uhlom sklonu. Ak počujete rovnaký zvuk pri každom pohybe noža, udržujte konštantný uhol sklonu.
Varovanie! Obrus, ktorým sa v priebehu ostrenia pokrýva kameň proces urýchľuje. Za žiadnych okolností by sa nemal umyť a ak kameň počas ostrenia vyschne, pokropte ho vodou.
3. Ostrenie opakujte na oboch stranách noža, pokiaľ nebude celý okraj ostrý a nikde nezostanú otrepy.
4. Po naostrení kameň opláchnite vodou a udržujte ho suchý.
Do úschovne
Brúsny kameň Tamahagane 2000
Veľmi kvalitný japonský brúsny vodný kameň, ideálne na brúsenie domácich kuchynských nožov. Zrnitosť 2000 je určená pre bežné ostrenie takých nožov, ktoré nie sú nijako poškodené alebo úplne zatupené.
Rozmery: 181×61×20 mm
Návod na použitie
1. Ponorte kameň do vody, kým sa neprestanú uvoľňovať vzduchové bubliny.
2. Nasaďte čepeľ pod uhol 10 – 15 °, jednou rukou uchopte rukoväť a druhou rukou uchopte čepeľ. Posuňte reznú hranu po celej dĺžke kameňa tak, že nôž zatlačíte od seba a smerom k sebe rovnomerným a pevným pohybom s rovnakým uhlom sklonu. Ak počujete rovnaký zvuk pri každom pohybe noža, udržujte konštantný uhol sklonu.
Varovanie! Obrus, ktorým sa v priebehu ostrenia pokrýva kameň proces urýchľuje. Za žiadnych okolností by sa nemal umyť a ak kameň počas ostrenia vyschne, pokropte ho vodou.
3. Ostrenie opakujte na oboch stranách noža, pokiaľ nebude celý okraj ostrý a nikde nezostanú otrepy.
4. Po naostrení kameň opláchnite vodou a udržujte ho suchý.
Do úschovne
Tamahagane magnetický blok
Minimalistický priehľadný blok na nože je konštruovaný tak aby sa do neho vliezli nože v dvoch radoch.
Rozmery: 27× 17× 14 mm
Do úschovne
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.