Kategória Pece na pizzu pre pizzerie a reštaurácie | GASTROMANIA zahrňuje širokú ponuku kuchynských šamotových pecí v rôznych veľkostiach, ako pre profesionálne zariadenia, tak i pre menšie priestory. Navrhujeme, projektujeme, vybavujeme a následne tiež vykonávame servis pre všetky gastronomické zariadenia.

Pizza pec je výhrevné zariadenie, ktoré patrí k základnému vybaveniu pizzerie. Všetky profesionálne pizza pece pre pizzerie, reštaurácie a iné gastro prevádzky majú buď nerezový povrch alebo prevedenie z lakovaného plechu, s tepelnou izoláciou medzi krytom a vyhrievacou komorou. Veľkou prednosťou je silná izolácia, ktorá zabraňuje úniku tepla. Vo vyššom rade pizza pecí sú samozrejmosťou dole umiestnené šamotové dosky, ktoré oddeľujú pracovný priestor od spodných vyhrievacích telies. Súčasťou pece sú tiež horné vyhrievacie telesá. Niektoré modely pece na pizzu sú vybavené hornou a bočnou šamotovou doskou. Pece rozlišujeme podľa množstva komôr a ich veľkosti, druhu zdroja energie (elektrické pece na pizzu, plynové pizza pece a pece na drevo).

Niekoľko rád, aká pizza pec bude najvhodnejšia práve pre Vás

V prvom rade by ste mali mať predstavu o prednostiach Vašej pizzerie. Prajete si, aby Vaša pizza mala výnimočnú chuť a bola dokonale prepečená, čo Vám zaistí prísun klientely v širokom okolí? Vaša pozícia na trhu vyžaduje nielen dosiahnuť kvalít Vašej konkurencie, dôležité je dosiahnutie tej správnej chuti a chrumkavosti. Výnimočnosť chuti nezávisí len na skúsenosti kuchára a kvalite surovín, ale aj na výbere toho správneho zariadenia. Len za týchto predpokladov môžete dosiahnuť vysnený cieľ. Predstavu na otvorenie Vašej výnimočnej pizzerie už máte. Teraz je potrebné vyriešiť kúpu tej správnej pizza pece. Vychádzame zásadne z rozmerov pizzy a počtu tepelných komôr, v závislosti od kapacity podniku. Najbežnejšie parametre tepelných komôr na elektrické a plynové pizza pece:

  • cca 700×700 mm – 4 x pizza 330 mm
  • cca 700×1050 mm – 6 x pizza 330 mm
  • cca. 1050×700 mm – 6 x pizza 330 mm
  • cca 1050×1050 mm – 9 x pizza 330 mm

Ak sme sa už rozhodli v rámci výberu vhodnej vyhrievacej komory, ďalšou dilemou sa stáva cena zariadenia a jeho napájací zdroj. Naši zákazníci sa často pýtajú, prečo cenový rozdiel medzi pecou značky X a pecou značky Y, ktoré majú podobné rozmery a kapacity, dosahuje niekedy až 400%. Nikto z Vás určite nechce utrácať len za umiestnenie loga známeho talianskeho výrobcu na vonkajšej strane výrobku. Pritom si nie sme stopercentne istí, či vyššia cena pece môže mať až taký veľký vplyv na najchutnejší gastronomický zážitok. Ako dovozca a distribútor pizza pecí môžeme s plnou zodpovednosťou skonštatovať, že cena zariadenia sa vždy odráža na jeho kvalite, a tým aj na kvalite pizzy. Z toho nakoniec plynie aj spokojnosť Vašich zákazníkov. Tu uvádzame niekoľko konkrétnych argumentov.

Znateľné nevýhody lacnejších verzií pizza pecí:

  • medzery medzi osadením šamotových dosiek. Omrvinky, ktoré padajú na vyhrievacie teleso umiestnené pod šamotovými doskami postupom času skracujú jeho životnosť. Ďalej dochádza k šíreniu nepríjemného pachu spáleného cesta.
  • nevyhovujúce zavesenie vyhrievacích telies vyrobených z nekvalitnej ocele. Pod vplyvom vysokých teplôt dochádza k deformácii telesa, čo spôsobuje nerovnomerné vyhrievanie komory na pečenie. Dôsledkom toho sa pizza pripaľuje.
  • zle fungujúci mechanický teplomer, ktorý môže v niektorých prípadoch dosahovať odchýlku až 100°C. Ďalším rizikovým faktorom sú nie moc kvalitné termostaty, pričom dochádza k nerovnomernému rozloženiu teploty v komore na pečenie. Pizza bude miestami pripálená a miestami nedopečená.
  • riziko vypadávania ochranných sklíčok v osvetlení komory na pečenie. Prehriate sklo pri niekoľko sto stupňovej teplote môže pri styku so studenou lopatou na pizzu explodovať. Následné čistenie poréznych povrchov šamotových dosiek od sklenených črepov je veľmi náročné, a to nielen časovo. Postačí troška nepozornosti a riskujeme, že sklo sa následne môže dostať aj do cesta.
  • zlá kvalita použitých materiálov. Bežne vady ako: prepálenie vyhrievacieho telesa, poškodenie termostatu a pántov dverí. Závadná pizza pec nemôže upiecť kvalitnú pizzu. Ani servis nie je zárukou rýchleho odstránenia vzniknutej vady. Nie je tajomstvom, že ďalší výrobok z radu, navonok úplne rovnakého vzhľadu, sa nelíši kvalitou komponentov. Potom nastáva problém z ich dovozom. V krajných prípadoch je nutné závadnú súčiastku vyrobiť na mieru.
  • zle zvolený výkon komory na pečenie. Pri nízkom výkone sa vytvára para, dôsledkom toho prechádza pizza skôr procesom varenia a nie pečenia.

Väčšinou sa tieto vady vyskytujú súčasne vo výrobkoch nižšej cenovej kategórie. Stáva sa len zriedkakedy, že v lacnejšom variante pizza pece nenájdeme žiadnu z vyššie popísaných vád.

Čítať viac >

Výhody drahších pizza pecí:

  • šamotové dosky priľahlé tesne vedľa seba. Už pizza pece strednej cenovej relácie – RESTO ITALIA sú vybavené šamotovými doskami veľmi vysokej kvality. Tým, že sa nevyskytujú zmienené medzery, nedochádza k prepadaniu omrviniek, čím je ovplyvnená životnosť pece. Chuť pizzy je v rukách Vášho kuchára a nie je závislá na technickej nedokonalosti a nepríjemných pachoch.
  • PIZZAGROUP má patentovaný systém umiestnenia vyhrievacích telies v šamotových doskách – ActiveStone. Dochádza k lepšiemu rozloženiu teploty a k rýchlejšiemu zahrievaniu komory na pečenie. V porovnaní s tradičným systémom dochádza k úspore až 25% energie.
  • vysoko kvalitné komponenty, ako napr. v peciach PIZZA MASTER. Prevádzka pece je nastavená presne podľa jej špecifikácie: rúra dosiahne teplotu, ktorá je kompatibilná s požadovanou hodnotou pizzermena. Presné elektronické zobrazenie zaisťuje nanajvýš odchýlky teplôt v minimálnom rozmedzí. V peciach PIZZAGROUP série MASTER je tomu tak vďaka pôsobeniu dvoch teplotných čidiel v každej komore. Lepšia kvalita použitých materiálov pri konštrukcii pece zaisťuje dlhšiu životnosť tohto zariadenia.
  • nastavenie presnej teploty horných a dolných vyhrievacích telies v peciach PIZZAGROUP a PIZZAMASTER umožňuje vyvinúť individuálne proporcie tepla, podľa priania zákazníka
  • vyhrievacie teleso je vyrobené z veľmi kvalitnej ocele. Jeho solídne zavesenie spolu s kvalitou materiálu zabezpečuje rozhodne lepšie rozloženie teploty v komore na pečenie. To všetko garantuje rovnomerné prepečenie pizze.
  • Horné šamotové dosky s tepelnými telesami – prevedenie v systéme ActiveStone v peciach PIZZAGROUP. Ďalšia úspora energie a ešte dokonalejšie rozloženie teploty.
  • veľmi kvalitné osvetlenie komory na pečenie. Kvalitná konštrukcia a špecifický dizajn osvetlenia skutočne eliminujú riziko vypadávania a rozbitia sklíčok.

Pec na pizzu doma?

Domáca pizza pec splní svoj účel predovšetkým vtedy, keď je používaná na domáce účely. Neexistuje domáca rúra, ktorá by bola schopná upiecť kvalitnú pizzu pri parametroch na úrovni 200-250°C. Kompaktné pizza pece vyrábané firmou PIZZAMASTER sú ideálnym riešením na domáce použitie. Hodia sa taktiež do menších gastro zariadení. Výhodou týchto pecí je vyššia dosiahnuteľná teplota (350°C a voliteľné verzie až 500°C). Renomovaný výrobca garantuje najvyššiu kvalitu, pekný a moderný dizajn a jednoduché použitie.

Pec na pizzu

Každý, kto prevádzkuje vlastné reštauračné zariadenie si je dobre vedomí toho, že dopyt po kvalitnom zariadení je sprevádzaná rovnako veľkou ponukou stravovacích priestorov. A práve konkrétne špecializácie na konkrétnu kuchyňu je najväčšia šanca na úspech. Koniec koncov, expert na všetko je odborník na nič. Najlepším riešením je, nájsť medzeru v ponuke a snažiť sa jej vyplnením naplniť potreby zákazníka. To samozrejme obnáša veľké výdaje na profesionálne vybavenie a kvalitný riad. Medzi toto vybavenie patrí napr. pece na pizzu, ktoré vám v našom obchode ponúkame. Talianska pizza je koniec koncov jedným z najobľúbenejších jedál v Slovensku a možno i na celom svete. Z tohto dôvodu existuje veľa reštaurácií s rýchlym občerstvením, kde sa nekladie dôraz na kvalitu, ale na množstvo vydaných jedál denne. Tu je nutné sa zamerať na stále narastajúcu modernú klientelu, ktorá túži po jedinečnej chuti a tiež vzhľadu servírovaných pokrmov.

Zaručí vám krásny priestor úspech?

Aby sme dosiahli požadovanej spokojnosti zákazníka, nestačí len krásne usporiadať a zariadiť samotné priestory, kde sa zákazníci stravujú. Je tiež nevyhnutné vybrať vhodné vybavenie do samotnej kuchyne. Mali by ste investovať do naozaj kvalitných pecí na pizzu. Na trhu existuje mnoho rôznych modelov, preto dbajte na výber. Moderná a funkčná rúra nemusí vždy spĺňať vaše očakávania a cena nemusí ísť vždy ruka v ruke s ozajstnou kvalitou. Každý si nájde v našom obchode to svoje podľa svojich potrieb. Pre menšie zariadenia bude vhodná menšia pec na pizzu (napríklad od firmy Hendi), v ktorej ľahko a rýchlo pripravíte pizzu pre jedného. Vďaka svojej konštrukcii z vysoko kvalitnej nerezovej ocele je veľmi trvanlivá a má vynikajúce výhrevné vlastnosti. Užitočné doplnky k tejto peci pridávajú na jej kvalite, napr. časovač. Výhrevné telesá sú v hornej i spodnej časti pece, takže pizza sa bude piecť rovnomerne. Hodia sa tiež na rozmrazovanie.

Pece na pizzu pre väčšie priestory

Pokiaľ je našou ambíciou prevádzkovať väčšiu pizzeriu, pec na pizzu Bartscher CT 100 je pre nás ideálnou voľbou. Šamotová vnútorná časť, ktorá udržiava vysokú teplotu a termostat, ktorý umožní vyhriať pec až na 400 stupňov nie sú jedinou výhodou tohto zariadenia. V peci môžete piecť tiež domáci chlieb, ktorý v ponuke jedálneho lístka vypadá vždy dobre. Pokiaľ sa naša reštaurácia špecializuje na pečenie pizze, je potrebné vybaviť kuchyňu väčším množstvom spotrebičov. Dobrým riešením budú viacposchodové pece. Napr. Hendi XL Plus 44 je veľmi objemná pec s možnosťou použitia oboch pecí súčasne. Má atraktívny vzhľad – povrch pece je vyrobený z nerezovej ocele, odolné voči poškrabaniu, ktorá má navyše skvelé výhrevné vlastnosti. Steny pece sú vyplnené minerálnou vlnou, šamotovým obkladom a výhrevnými telesami v spodnej i hornej stene. To zaručí profesionálne pečenie v najvyššej kvalite. Navyše je každá pec vybavená samostatným termostatom, ktorým sa dá individuálne nastaviť teplota každej komory zvlášť. Pretože kvalita takého zariadenia, ktorého životnosť a funkčnosť počas prevádzky môžete ľahko previesť na peniaze, mali by byť pri výbere pece opatrní. Je dobré voliť pri nákupe miesto, ktoré je overené. Internetový obchod gastromania.sk ponúka veľký výber pecí na pizzu, ktoré sú jedinečné svojím spracovaním a originalitou. Všetky ponúkané produkty pochádzajú od najväčších svetových výrobcov, ktorí majú skvelú povesť potvrdenú mnohoročnou pôsobnosťou na trhu. Gastromania.sk je ich oficiálnym distribútorom na slovenskom trhu. Máme veľkú ponuku produktov a záručnú podporu.