Ručné drviče ľadu (sekáčiky, vidličky, ihly na ľad, bodec na ľad a kladivka) sú vhodné pre všetky gastronomické zariadenia, kde sa podávajú studené nápoje, ako sú drinky alebo koktaily. Je možné s nimi v krátkom čase rozdrviť aj veľké bloky ľadu a zaistiť, aby mal pripravovaný nápoj nízku teplotu. Tieto nástroje môžu byť vyrobené z dreva alebo z nerezovej ocele s drevenou rukoväťou. Pozrite sa na ich kompletnú ponuku! A urobte výrobu ľadu a jeho spracovanie ľahkým a príjemným zážitkom.

Čítať viac >

Typy bodcov na ľad

Medzi nástroje na drvenie ľadu patria najčastejšie:

  1. Oceľový bodec na ľad - taký nástroj na drvenie ľadu je vyrobený z vysoko kvalitnej nerezovej ocele. Vďaka tomu ľahko prenikne aj veľmi zmrznutým ľadom a nepoškodí sa pri tom. Je zakončená robustnou drevenou rukoväťou, ktorá umožňuje pevné uchopenie pri údere do bloku ľadu. Taký špíz môže byť zakončený rôznymi hrotmi - jedným zubom, rovnako ako tromi alebo dokonca šiestimi zubami. S viacerými zubami môže preniknúť na niekoľkých miestach povrchom ľadu a ešte ľahšie rozdrviť veľký blok ľadu na mnoho drobnejších kúskov.
  2. Drevené kladivo - pri výrobe tohto nástroja sa používa drevo najvyššej kvality, vďaka čomu je mimoriadne odolné. S jeho pomocou sa dá veľký blok ľadu ľahko rozbiť na menšie kúsky a ľad rozdrviť na extrémne jemné kúsky.

Na čo si dať pozor pri výbere ihly na ľad?

Správny sekáčik na ľad by mal:

  • byť vyrobený z vysoko kvalitných materiálov - použitie vhodných materiálov (napríklad nerezovej ocele) umožní rýchle a presné drvenie ľadu a tiež zaistí bezpečnosť osoby, ktorá s týmto nástrojom manipuluje bez toho, aby sa pri úderoch poškodil.;
  • mať rukoväť prispôsobenú tvaru ruky - iba výrobok navrhnutý v súlade s ergonomickými zásadami umožní bezpečné uchopenie nástroja, a tým aj účinné drvenie ľadu. Nástroj s ergonomickou rukoväťou vám pri drvení ľadu nevypadne z ruky a bude úplne bezpečný pre každého, kto ho používa;
  • byť certifikovaný pre styk s potravinami - každý nástroj určený pre styk s potravinami by mal byť testovaný na kvalitu, mechanické vlastnosti a chemické zloženie a na základe toho by mal byť certifikovaný Štátnym zdravotným ústavom. Iba takýto výrobok zaistí úplnú bezpečnosť nápojov predávaných zákazníkom;
  • získať certifikát zhody CE - každý výrobok by mal mať okrem certifikátu pre styk s potravinami získať aj vyhlásenie o zhode CE. Takýto dokument potvrdí, že vybraná bodec či ihla spĺňa európske požiadavky a môže byť predávaná v európskych krajinách.

Všetky naberačky na zmrzlinu, ktoré sú k dispozícii v našom obchode, spĺňajú vyššie uvedené požiadavky a boli navrhnuté s ohľadom na funkčnosť a odolnosť - stačí sa teda zamerať na výber správneho modelu.

Kde všade sa sekáčiky na ľad hodí?

Ručné drviče ľadu a ďalšie príslušenstvo na ručné drvenie ľadu sú vhodné najmä pre malé prevádzky, kde je dôležitý každý centimeter priestoru. Ťažko by sa tam zmestili elektrické alebo dokonca ručné stroje na prípravu ľadu, ktoré by zaberali veľa miesta. V takom prípade sú ideálne ručné drviče ľadu, ktoré je možné dokonca ľahko uložiť do akejkoľvek zásuvky. O tomto výrobku môžu uvažovať aj zákazníci s väčšími prevádzkami - tým ručné sekáčiky na ľad umožnia rozbiť naozaj veľké bloky ľadu na menšie kúsky ešte pred ich vložením do elektrického alebo ručného drviča ľadu.

Náš obchod ponúka kompletný barové vybavenie - nielen zariadenie na drvenie ľadu, ale aj kávovary, mixéry a ďalšie barmanské príslušenstvo. Ak by ste mali s výberom vybavenia akékoľvek problémy, neváhajte sa na nás obrátiť - pomôžeme vám vybrať to správne vybavenie pre akúkoľvek gastronomickú prevádzkareň!