Široko používané

Profesionálne mixéry ovocia a zeleniny sú veľmi robusné, odolné a efektívne. Väčšie modely majú vysokorýchlostný motor s maximálnou rýchlosťou až 30 000 otáčok za minútu. Sú preto ideálne pre väčšie bary, reštaurácie, jedálne a všetky druhy gastronomických zariadení s veľkým počtom objednávok. Umožňujú rýchle a dôkladné mixovanie ovocia, prípravu sladkých kokteilov, zákuskov a zdravých smoothies, rovnako ako mixovanie polievok a zeleniny, ako i rýchle drvenie ľadu. Výber profesionálneho multifunkčného barmanského mixéra eliminuje potrebu investícií do ďalších smoothies mixérov alebo mixérov pre shakery.

Čítať viac >

Najdôležitejšie parametre

Pri výbere mixéra je treba venovať pozornosť niekoľkým parametrom, ktoré majú kľúčový vplyv na výkon zariadenia. Najdôležitejšie z nich sú sila, kapacita nádoby, počet a kvalita ostria a ďalšie funkcie. Čím väčší je výkon mixéra, tým väčšia je účinnosť a možnosti. Kapacita nádoby by mala byť prispôsobená priemerným denným požiadavkám. K výberu máme zariadenie s nádobami o objeme 1,25 až 2,6 litru. Vo väčšine modelov sa jedná o trvanlivé polykarbonátové nádoby. V počte ostria platí: čím viac, tým lepšie. Účinný barmanský mixér by mal mať najmenej dva páry ostria, najlepšie vyrobených z nerezovej ocele alebo ocele s titánovým povlakom. Je treba venovať pozornosť možnosti ich vybratiu – čisteniu mixéra je ľahšie a rýchlejšie. Drahšie, ale lepšie vybavené zariadenie majú mnoho ďalších funkcií a programov, ktoré umožňujú realizáciu rôznych potrieb súvisiacich s objednávkami.

Charakteristické vlastnosti

Barové mixéry vybavené vymeniteľnými čepeľami z nerezovej ocele s titánovým povlakom zaručujú dlhodobé používanie aj pri každodennej intenzívnej práci. Kokteilové mixéry, ktoré majú elektronický ovládací panel umožňujú individuálne programovať prevádzku zariadenia v závislosti na mixovanom produkte a aktuálnych potrebách. Pulzný režim zase umožňuje pohodlné mixovanie produktov, ktoré sú príliš tvrdé na rozdrobenie v kontinuálnom pracovnom systéme, a produktov, ktoré by mali byť kvôli ďalším faktorom postupne drvené.