Vodeodolný teplomer od firmy Testo s indexom 05601113 je vhodný do gastronomických zariadení, ako sú bary, jedálne, foodtruckov a kuchýň na meranie teploty ako hotových pokrmov, tak aj počas výroby surovín, kedy je nutné kontrolovať ich teplotu počas ich prípravy. Teplomer je možné používať pri meraní teplôt od -20 až do 230 °C. Presnosť merania je 1°C pri teplote -20 až +53,9 °C a +90,1 až 180 °C a 0,8 °C v rozmedzí od +54 do 90 °C a 1,5 °C 3 % s teplotou +180,1 až +230 °C. Teplomer je na batérie LR44, ktorú je možné ľahko vymeniť. Teplomer je s LCD displejom, a meranú teplotu ukazuje, ako v °C, tak aj °F. Teplomer je možné za poplatok nechať kalibrovať.
Do úschovne
Plastová krabička na 36 makróniek, priesvitná farba – 1 ks. Krabička 023/36, od talianskej firmy Alcas, je vyrobená z polykarbonátu a bola navrhnutá na elegantné vystavenie a bezpečnú manipuláciu či prenášanie makróniek (zložením dvoch krabičiek je možné vytvoriť krabičku s vekom). Je to ideálne riešenie pre cukrárne a cateringové firmy. Uvedená cena 1 ks
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 150×200 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Veko z plastu v priehľadnej farbe, ktoré pasuje na krabičku na 6, alebo 9 makróniek. Krabička 023/6-C od talianskej firmy Alcas, je vyrobená z polypropylénu. Veko je vhodné k prezentácii, alebo k transportu makróniek. Je to vhodný výrobok do cukrární a cateringových firiem. Výrobok je predávaný po 1 kuse. POZOR – produkt sa predáva bez krabičky. Krabička je dostupná pod kódom 023109060 i 023109090.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 200×200 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 200×300 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 250×350 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Originálna talianska *lopatka na zmrzlinu * s priehľadnou dlhou rukoväťou. Pracovná časť s dĺžkou 130 mm vyrobená z vysoko kvalitnej nerezovej ocele. Určená pre naloženie zmrzliny a sorbetov z nádoby – môže tiež slúžiť ako profesionálna porciovačka. Celkový rozmer: 260×65 mm.
Do úschovne
Sada jednorazových cukrárskych sáčkov ROLLH55 od talianskej firmy Martellato. Sáčky sú vyrobené z prvotriedneho polyethylénu, ktorý je bezpečný pre prácu a styk s potravinami. Sú ideálne pre zdobenie sladkých pochúťok – polevou, krémom, šľahačkou, cukrovou hmotou, a tiež slaných pochúťok – majonézou, kečupom, omáčkou. Sada jednorazových cukrárskych sáčkov ROLLH55 obsahuje 100 ks priesvitných sáčkov – dĺžka 55 cm. Odporúčame pre profesionálnych cukrárov, ale i pre domáce využitie. Jednorazové sáčky sú veľmi pohodlné a hygienické, pretože nevyžadujú čistenie ani zložité skladovanie, čo je obrovskou výhodou.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 150×250 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Lyžica na zmrzlinu 10SGC01 od talianskej firmy Martellato je ideálna alternatíva klasických porcovačov zmrzliny. Kvalitná nerezová oceľ, z ktorej bola lyžica vyrobená, zaručí dlhodobé používanie. Prelomový návrh rukoväti, ergonomický tvar a geniálny design je základ k úspechu. Lyžica na zmrzlinu 10SGC01 je 20 cm dlhá – z toho 10 cm dlhá, biela rukoväť. Odporúčame pre zmrzlinárne, cukrárne a iné gastronomické prevádzky.
Do úschovne
Krabička z plastu v striebornej farbe na 12 makróniek. Krabička 023/12 od talianskej firmy Alcas, je vyrobená z polypropylénu. Krabička je vhodná k prezentácii, alebo k transportu makróniek. Je to vhodný výrobok do cukrární a cateringových firiem. Výrobok je predávaný po 1 kuse. POZOR – produkt sa predáva bez veka. Veko je dostupné pod kódom 023201120.
Do úschovne
Kuchynská váha 50BI02 od inovatívnej talianskej firmy Martellato. Perfektná pre efektívnu prácu v domácnosti, cukrárňach, kaviarňach a iných gastronomických prevádzkach. Bola vyrobená z nerezovej ocele. Kuchynská váha 50BI02 pre precízne určenie váhy s maximálnym zaťažením1 5 kg. Balení obsahuje 4 batérie 1,5 V.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 250×300 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Krabička v priehľadnej farbe na tiramisu s vekom. Krabička 132/3 od talianskej firmy Alcas, je vyrobená z plastu. Krabička je vhodná k prezentácii, alebo k transportu tiramisu, alebo ďalších druhov dezertov, či pokrmov. Je to vhodný výrobok do cukrární a cateringových firiem. Výrobok je predávaný po 1 kusu.
Do úschovne
Veko z plastu v priehľadnej farbe, ktoré pasuje na krabičku na 12 makróniek. Krabička 023/12-C od talianskej firmy Alcas, je vyrobená z polypropylénu. Veko je vhodné k prezentácii, alebo k transportu makróniek. Je to vhodný výrobok do cukrární a cateringových firiem. Výrobok je predávaný po 1 kuse. POZOR – produkt sa predáva bez krabičky. Krabička je dostupná od kódom 023109120.
Do úschovne
Nôž na narezávanie chleba a bagiet CUTTER4 od inovatívnej talianskej firmy Martellato, je vyrobený z prvotriednych materiálov, ktoré sú veľmi odolné, vďaka tomu je nôž ergonomický a poslúži veľa rokov. Ostrie svojím vzhľadom pripomína žiletku a červená rukoväť je navrhnutá tak , aby bola pohodlná a na uchopenie i prácu. Nôž na narezávanie chleba a bagiet CUTTER4 je vybavený dômyselným otvorom na zavesenie a praktickým krytom na ochranu pred poškodením samotného ostria. Nôž odporúčame pre pekárne, cukrárne i do domácnosti. Má obdĺžny tvar ostria a je ideálny na krájanie pečiva.
Do úschovne
Vrecká na vákuové baličky 200×250 mm vyrobené z PA/PE fólia s hrúbkou 70 mikrónov. Balenie obsahuje 100 vrecúšok, ktoré spĺňajú príslušné požiadavky pre potravinársky priemysel a pre bezpečný kontakt s potravinami. Vrecká sú vyrobené z barierovej fólie z polyamidu a polyetylénu a sú určené na balenie všetkých potravinárskych výrobkov, ako sú: syry, mäso, ovocie a zelenina. Vákuové balenie potravinárskych výrobkov je jedným z najpopulárnejších spôsobov skladovania potravín a predĺženie ich trvanlivosti. Hermetické balenie výrobkov spočíva v odstránení vzduchu z vaku a jeho následnom utesnenie tak, aby sa zabránilo opätovnej migráciu vzduchu do obalu. Nedostatok vzduchu sa rovná značnému zníženiu vplyvu kyslíka na potravinársky výrobok, potlačenie rastu aeróbnych baktérií, húb a plesní, a tým predĺženie jeho trvanlivosti. Vyrábame tiež vaky iných veľkostí na vákuové balenie a vaky na balenie do zmesí inertných plynov alebo modifikovanej atmosféry – sme schopní dodať vaky vyrobené z PA/PE, PET/PE, OPA/PE fólia všetkých rozmerov od 10 × 10 cm do 90 × 140 cm v bezfarebnej verzii, hromadne farbené, s metalizovanými filmami, s povrchovým alebo medzivrstvou potlačou. Na prianie zákazníka môžeme dodať barierové vaky: typ DOYPACK, typ STAND UP, s europríveskom, s rezom EASY OPEN a so zapínaním na zips. Ponúkame vaky farebné aj so zlatým alebo strieborným podkladom. Môžeme tiež vyrobiť flexografické potlače ako povrchové tak aj medzivrstvové až do 8 farieb. Určené len pre komorové vákuové baličky.
Do úschovne
Investícia do vybavenia profesionálnej kuchyne prinesie každej reštaurácii značné zisky. Pre firmu Gastromania SK je prioritný vhodný výber gastronomického vybavenia do každej kuchyne. Ponúkame zariadenie najlepšej kvality od renomovaných svetových výrobcov, akými sú CHEFFY, STALGAST, HENDI, DICK, GIESSER MESSER, ROBOT COUPE, TOMGAST, EDESA, EDENOX, ASBER, KROMET, LOZAMET, DE BUYER, CAMBRO, CHEF CHOICE, UNIS, JANPOL, BARTSCHER, RATIONAL, APS a CONTACTO. Poradíme Vám, ako najlepšie vybaviť gastronomickú prevádzku tak, aby sa jej kuchyňa stala naozaj dôležitým srdcom v komplikovanom organizme, akým je reštaurácia. V našej ponuke nájdete v rámci kategórie Vybavenie kuchyne všetko potrebné vybavenie do profesionálnej kuchyne, od zariadení na mechanické a tepelné spracovanie potravín, cez kuchynské náčinie, nádoby, profesionálne hrnce, kuchynské doplnky a príslušenstvo či cukrárske pomôcky až po odevy pre kuchárov a čašníkov. Pomôžeme vybrať každý element do Vašej kuchyne – od najmenších detailov, akými sú lyžičky na cukor, po veľký konvektomat.
Ako je už známe, tepelné spracovanie potravín je podstatou varenia. Vďaka takému spracovaniu sa mäso a produkty rastlinného pôvodu stávajú pre človeka lepšie stráviteľnými. Okrem toho tepelne opracovaná potrava naberá požadovanú chuť, vôňu, farbu aj konzistenciu, a teda všetky tieto vlastnosti, ktoré si klient praje nájsť v potrave, ktorú si v reštaurácii kúpil.
Najznámejšími zariadeniami, ktoré sa používajú na tepelné spracovanie potravín vo veľkokapacitných kuchyniach, gastronómii a gastro prevádzkach sú rúry a pece, sporáky, varné dosky, mikrovlnné rúry a prístroje na vyprážanie a varenie. Pred kúpou jednotlivých prístrojov sa vyplatí dobre si rozmyslieť, aké prístroje budú vhodné pre našu gastro prevádzku. Stačí nám základné vybavenie ako je sporák, alebo budeme potrebovať varnú dosku? A možno chceme dať priestor našej fantázii a budeme využívať znalosti nášho šéfkuchára a umožníme mu tak prácu v konvektomate, ktorý poskytuje prakticky neobmedzené možnosti v príprave potravín? Nižšie Vám predstavíme krátku charakteristiku jednotlivých prístrojov.
Rúry sú prevažne súčasťou gastro sporáku, a pece sú najčastejšie voľne stojacie prístroje osadené na drevenom podstavci. Rozlišujeme klasické teplovzdušné pece, konvektomaty a pizza pece. Ako zvoliť najvhodnejšiu gastro pec? Samozrejme všetko záleží na individuálnych potrebách klienta.
Konvektomaty sú všeobecne najčastejšie odporúčaným riešením všetkých profesionálov. Ohrievajú potravu za použitia vodnej pary a horúceho vzduchu, ktoré môžu pracovať naraz alebo samostatne. V takej peci môžeme pripraviť na rôznych stupňoch niekoľko rôznych jedál naraz, napríklad pečenú hus a koláč. Ako je už známe, je to tuk, ktorý prenáša vôňu, preto majú profesionálne konvektomaty funkciu vysatia tuku zo vzduchu v komore, vďaka čomu sa vône rôznych pokrmov neprenášajú. Moderné pece majú taktiež funkciu regenerácie jedál, kysnutia cesta, cook-hold (uchovávanie hotových jedál v teple), pasterizácie, údenia a taktiež rýchleho schladenia. Veľkou výhodou konvektomatu je možnosť ľubovoľného nastavenia parametrov práce. Čím ďalej tým viac obľúbenou funkciou je možnosť uloženia do pamäte niekoľkých najčastejších programov pečenia potravín.
Pokrmy, ktoré k nám prichádzajú z kuchyne iných štátov, sa stávajú vo svete gastronómie čím ďalej, tým viac obľúbenými. Nepochybne najviac ,,módnou“ je pizza. Tým pádom je ponuka výrobcov gastronomického zariadenia čím ďalej tým viac pestrejšia. Na prípravu pizzy môžu byť používané elektrické pece s jednou komorou alebo dvoma, modernejšie pece s infračerveným žiarením alebo tzv. retiazkové. Tunelové pece ohrievajú pokrmy tým, že na nich naráža prúd teplého vzduchu. Vďaka tomu sa teplo rýchlejšie dostane dovnútra pokrmu. Takéto pece sú dobre izolované, a von sa uvoľní len minimum tepla. Deje sa tak okrem iného aj preto, že sú „priechodné“ – pokrm vkladáme z jednej strany a hotový berieme z druhej strany. Vďaka tomu sa výkon pečenia zvyšuje. Okrem toho sa pečenie v retiazkových peciach môže pochváliť prirodzenou chuťou a arómou, taktiež väčšou šťavnatosťou než pri príprave tradičným spôsobom. Pece na pizzu sú navrhnuté na spracovanie len jedného druhu pokrmu. Nahrievajú sa na teplotu až 500°C, pretože okrem špirál sa v jej komore často nachádza aj vložka vyrobená z prírodného kameňa (žuly, čadiča alebo vulkanickej lávy), ktorá sa veľmi silno nahrieva. Takáto vysoká teplota je nevyhnutná na prípravu naozajstnej pizze za niekoľko minút.
Na jednotlivé spôsoby vyprážania sú prispôsobené prístroje na vyprážanie. Dosky na spôsob platne sú odporúčané na beztukové vyprážanie, panvice na vyprážanie na nízkej hladine tuku alebo na dusenie, a fritézy na vyprážanie v tuku.
K profesionálnym prístrojom na varenie patria najmä varné a parné kotle
Varné kotle sú základným vybavením každej profesionálnej kuchyne. Existuje nespočetné množstvo ich druhov. Môžu byť stacionárne alebo sklápané, ohrievané plynom, elektricky alebo parou. Kotle môžeme rozdeliť podľa typu ohrievania:
Tlakové kotle ohrievajú potravu vodnou parou pri zvýšenom tlaku, vďaka čomu je čas prípravy kratší až trojnásobne a potraviny strácajú menej vitamínov a minerálnych látok než pri varení vo vode.
Dnes si reštauráciu, a ešte viac reštauráciu, nevieme predstaviť bez tak zásadného prístroja akým je mikrovlnná rúra. Jej základnou úlohou je rýchle ohriatie jedla alebo jeho rozmrazenie. Ohrievanie v mikrovlnnej rúre je o 60-70% rýchlejšie než pri použití konvenčných metód. Zdrojom mikrovlnného žiarenia v mikrovlnných rúrach je magnetrón.
V našom obchode predávame základné typy mikrovlnných rúr, ktoré sú používané hlavne v domácnostiach, a taktiež profesionálne rúry ako vybavenie gastronomických prevádzok. Prečo sú profesionálne mikrovlnné rúry najlepšie? V štandardných rúrach je ohrievané jedlo umiestnené na otočnom tanieri. Mikrovlnné žiarenie je smerované celý čas v rovnakom smere, preto jedlo nebude nikdy ohrievané ideálne a rovnomerne. V profesionálnych mikrovlnkách sa nachádzajú dva magnetróny, vďaka čomu sa mikrovlnné žiarenie rozkladá rovnomerne, potrava nemusí by umiestnená na otočnom tanieri a celé jedlo bude ohriate na identickú teplotu.
V našej ponuke v kategórii „kuchynský inventár“ máme taktiež široký výber profesionálnych nerezových hrncov, nádob na pečenie a zapekanie, kuchynských mís, profesionálnych panvíc, rajníc, rôznych druhov gastronádob, viek na gastronádoby, foriem, plechov, panvíc a wokov.
Máme tu formy obdĺžnikové, okrúhle, rozkladacie, na torty, bábovky, formičky na cukrovinky a taktiež netypické formy na pečenie. V internetovom obchode www.gastromania.sk je taktiež špeciálne oddelený odbor ,,cukrárske potreby“, v ktorom ponúkame produkty vybrané konkrétne pre potreby profesionálnych cukrárov. Medzi nimi sú rôzne druhy vykrajovadiel, značkovačov, štetcov, valčekov, vrecúšok a dávkovačov, kuchárskych stierok, špachtlí, horákov na karamelizovanie a mnoho drobných nástrojov na prácu s cukrárskymi surovinami. Nezabudli sme ani na rôzne typy prístrojov na dekoráciu.
Na stránkach gastromania.sk ponúkame aj iné prístroje potrebné v profesionálnej gastronómii. Nájdete tu veľmi kvalitné, profesionálne vákuové balíčky, váhy pre gastronomické prevádzky, kuchynské teplomery, mäsokláty, mäsodosky a taktiež odev pre kuchárov.
V našej ponuke nájdete všetky potrebné prvky na vybavenie profesionálnej kuchyne reštaurácie, baru, jedálne, školských jedální, kaviarní, pizzerie a všetkých ostatných gastronomických zariadení, taktiež cukrární, pekární, mliekarní či pre priemyselných spracovateľov potravín.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.