Cena bez DPH: 4,27€
Cena s DPH: 5,12€
Dostupnosť: 14 dní
Množstvo na sklade: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 8,50€
V košíku

Ak máte otázku, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.sk Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
dĺžka 125 mm
šírka 3 mm
výška 186 mm
váha: 0.003 kg
EAN kód: 5908277717902

Bakteriálne kultúry pre syr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Popis:

Dokonale zladená zmes baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní vyrobiť si lahodný domáci syr gouda priamo u vás doma!

• Domáca výroba syrov na dosah ruky - mezotermofilné baktérie, pre polotvrdé a tvrdé syry vám pomôžu začať vaše syrárske dobrodružstvo!
• Domáci syr gouda - syrové kultúry gouda vám umožní vyrobiť si tento žltý polotvrdý syr vo vašej kuchyni!
• Na 50 l mlieka - jedno balenie vám umožní vyrobiť syr z 50 l mlieka!
• Zrenie počas 4 týždňov - gouda ako zrejúci syr vyžaduje trpezlivosť. Verte nám - čakanie sa oplatí!
• Skladujte v chladničke - doba trvanlivosti zohľadňuje, že výrobok môže byť prepravovaný pri teplote nižšej ako 30 °C až 7 dní.

Máte radi syr? Snívate o ručne vyrábaných pochúťok? Máme pre vás skvelú správu! Bakteriálne kultúry pre syr gouda je dokonale zladená zmes baktérií mliečneho kvasenia, ktorá vám umožní vyrobiť si lahodný domáci syr gouda priamo u vás doma! Mezo - termofilné baktérie, určené pre polotvrdé a tvrdé syry, budú dobre fungovať pre rôzne druhy syrov vrátane goudy, jedného z najobľúbenejších syrov u nás, ktorý je skvelým základom zdravej výživy, navyše bezlepkové. Vďaka použitiu lyofilizácie - špeciálnej metódy sušenia, ktorá je jednou z najdokonalejších metód konzervácie potravín - si tieto kultúry zachovávajú svoj plný potenciál po dlhú dobu. Jedno balenie vystačí na 50 l mlieka! Na výrobu vlastného syra môžete použiť mlieko priamo od kravy alebo mlieko z obchodu - čerstvé, málo pasterizované!

Upozornenie!
Doba trvanlivosti zohľadňuje možnosť prepravy výrobku pri teplotách nižších ako 30 °C po dobu až 7 dní.

Návod na použitie:
V prípade čerstvého kravského mlieka sa odporúča pasterizácia pri teplote približne 65 °C počas 30 minút.

Nalejte 6 l mlieka do hrnca a ohrejte na 33 °C. Odmerajte asi 0,5 g baktérií a rozpustite ich v pohári v malom množstve vlažnej vody. Celú zmes pridajte do mlieka a dôkladne premiešajte. Nechajte asi hodinu pod pokrievkou. Po tejto dobe, ak ste použili málo pasterizované kupované mlieko, pridajte približne 1 g voľného chloridu vápenatého, potom mlieko zohrejte na 38 °C a pridajte približne 0,6 g sušeného syridla rozpusteného v pohári vlažnej vody. Celú zmes premiešajte. Vypnite ohrev. Asi po 50 minútach nakrájajte syreninu na 1-2 cm veľké kocky a jemne premiešajte. Nechajte 10-15 minút, aby sa srvátka začala oddeľovať. Po tejto dobe zlejte asi 20-30% srvátky a namiesto nej pridajte vodu s teplotou asi 30-35 °C. Vzniknuté zrno potom za stáleho miešania zahrievajte po dobu 20-30 minút na 40-45 ° C, kým nie je dostatočne pružné, aby sa pod tlakom v ruke spojilo. Odlejte srvátku až po úroveň zrna, preložte ju do syrárskej látky a vložte do lisu na syr. Takto vytvorený syr nechajte asi 12 hodín pri izbovej teplote, čas od času ho v lise obracajte a stláčajte. Po uplynutí tejto doby syr vyberte, vložte do soľného nálevu (0,5 l vody + 0,5 l srvátky + 180 g soli) a nechajte 8 hodín odstáť. Potom sa syr vyberie zo soľného nálevu, prenesie sa na syrársku podložku a nechá sa 24 hodín sušiť pri izbovej teplote, pričom sa každých pár hodín otáča. Syr skladujte v chladničke. Keď sa na ňom vytvorí kôra, ochráňte ju syrárskou polevou alebo syrárskym voskom. Syr nechajte zrieť minimálne 4 týždne pri teplote 8.

Zloženie: Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, laktóza.

Účinnosť: 1U

Hmotnosť bakteriálnych kultúr sa môže líšiť v závislosti od ich aktivity.
Bakteriálne kultúry pre syr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Recenzie:
Len zákazníci, ktorí si daný tovar zakúpili môžu pridať recenziu.
Bakteriálne kultúry pre syr gouda 3 g | BROWIN, 411242 - Vrátenie a reklamácia:

V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.

Reklamačný formulár

Formulář pro odstoupení od smlouvy