Redukčný rošt vyrobený z chromovanej ocele.
Do úschovne
*% POZOR! Momentálne tovar nie je skladom. Dostupné bude opäť od 12.12.2016%
*% Nerezové opláštenie%
*% Digitálny časovač výkonu, teploty a času%
*% Ochrana proti prehriatiu, automatické zapnutie%
*% Vhodný pre indukčné hrnce a panvice s priemerom od 120 do 260 mm.%
Do úschovne
Nerezové opláštenie, regulácia výkonu. Vhodný pre indukčné hrnce a panvice s priemerom od 120 do 260 mm.
Do úschovne
Elektrický sporák so 4 liatinovými platničkami 2,5 kW, regulácia výkonu (6 úrovní), kontrolka. Vyrobený z nerezovej ocele.
Do úschovne
Elektrický varič, dvojplatničkový, 2K2500, Bartscher 150310 o rozmeroch 535×225×90 mm, varná plocha SCHOTT CERAN. Dve platničky s výkonom 2,5 kW o priemere 155 mm a 190 mm.
Do úschovne
Indukčný varič IK 35SK, Bartscher 105837 o rozmeroch 340×445×115 mm vyrobený z ocele. Má výhrevné pole, pokryté sklom, ktoré je zabezpečené, o priemere 228 mm. Výkon je 3,5 kW/230 V, a váha 7,2 kg. Zariadenie využívané cateringovými spoločnosťami, reštauráciami a barmi so záhradami s grily a bufety, vďaka širokému teplotnému rozsahu od 60°C do 240°C. Bude sa tiež dobre hodiť doma, keď počas slávnosti a osláv budete potrebovať ďalšiu výhrevnú plochu.
Do úschovne
Plynový gastro sporák, šesť horákov: (3,5+2×5+2×7+9 kW) s elektrickou rúrou 4xGN1/1 (3,3 kW), TG-6737/PKE-1. Vlastnosti zariadenia – plynový sporák: dvojkorunový plynový horák, ktoré rovnomerne zahrievajú dno nádoby a zvyšujú efektivitu využitia plynu, podľa potreby je možné použiť horák s výkonom 3,5; 5,0; 7,0; alebo 9,0 kW. Bezpečnostní ventil odpojující plyn v případě zhasnutí plamene, možnost nastavení tzv. “šetrného plamene”. Piezoelektrický zapaľovač: sporáky a varné stoličky jednohorákové, dvojhorákové a 3-horákové. Elektrické zapaľovanie: sporáky a stoličky 4-, 6-, 8-horákové. Vyberacie dosky horákov uľahčujú čistenie, smaltované rošty, rúrková plynová prípojka 1/2 palca, použité regulovateľné nožičky. Možnosť pripojenia na zemný plyn G 20 (GZ-50) alebo G 30 (propán, propán-bután PB), Lw – (GZ-35), Ls – (GZ-41,5). Vlastnosti zariadení – rúra: bezpečnostný ventil odpojujúci plyn v prípade zhasnutia plameňa. Rúrková plynová prípojka 1/2 palca. Rozmedzie teplôt 50-275°C. Výkon rúry: 3,3 kW. Objem rúry PKE-1: 4xGN 1/1. Vnútorné rozmery rúry (mm): š: 530 mm, h:450 mm, v: 300 mm. Rúry sú vyrobené z nerezovej ocele.
Do úschovne
Indukčný varič IK 3342, Bartscher 105858 o rozmeroch 510×485×65 mm vyrobený z plastu v čiernej farbe. Má 3 výhrevné polia pokryté sklom. Výkon je 3,4 kW/220-240 V, a váha 6,11 kg. Zariadenie využívané cateringovými spoločnosťami, reštauráciami a barmi so záhradami s grily a bufety, vďaka širokému teplotnému rozsahu od 60°C do 240°C. Bude sa tiež dobre hodiť doma, keď počas slávnosti a osláv budete potrebovať ďalšiu výhrevnú plochu.
Do úschovne
Indukčný varič IK 20, Bartscher 105820 o rozmeroch 285×340×60 mm vyrobený z plastu. Má výhrevné pole pokryté sklom, ktoré je zabezpečené, o priemere 210 mm. Výkon je 2 kW/230 V, a váha 2,5 kg. Zariadenie využívané cateringovými spoločnosťami, reštauráciami a barmi so záhradami s grily a bufety, vďaka širokému teplotnému rozsahu od 60°C do 240°C. Bude sa tiež dobre hodiť doma, keď počas slávnosti a osláv budete potrebovať ďalšiu výhrevnú plochu.
Do úschovne
Indukčný varič od firmy Stalgast, katalógové číslo 770351, výkon 3,5 kW. Je vybavený skleneným dotykovým ovládacím panelom so samostatným časovačom, keramickou pracovnou plochou, filtrom pre zachytenie nečistôt zo vzduchu, automatickú detekciu veľkosti hrnca – prispôsobenie výhrevnej plochy podľa veľkosti hrnca (2 zóny), 3 úrovne rýchleho nastavenia v závislosti na prevádzkovom režime: 1/10/20 pre výkon alebo 50/140/240 pre teplotu, 20 úrovní prevádzky pre režim príkon a teplota (od 1-20). Prevádzka s nastavenou teplotou 50-240°C (regulácia po 10°C). Prevádzka so stálym príkonom 10-20 úroveň (úroveň 1-9 impulzívna prevádzka). Možnosť práce s časovačom 001-479 min (nastavenie po 1 min). Opláštenie z nerezovej ocele. Odporúčame priemer používaných hrncov Ø 120 – Ø 320 mm. Bezpečnostný mechanizmus proti prehriatiu. Vždy používajte hrnce určené pre indukciu. Varič je ideálny pre reštaurácie, hotely, kancelárie, počas rôznych školení a tiež pre domáce hospodárstvo.
Do úschovne
Indukčný sporák Model 2000. Veľmi tenké steny (32mm) s oceľovým rámom. Plocha z keramického skla. Dotykový panel.
Do úschovne
Indukčný varič vyrobený z odolného plastu, pre menšie gastronomické prevádzky. Digitálna regulácia výkonu, teploty a času, ochrana proti prehriatiu. Vhodný pre indukčné hrnce a panvice s priemerom od 120 do 260 mm.
Do úschovne
Plynový sporák s 5 horákmi a s konvekčné rúrou od firmy HENDI zo série Kitchen Line s indexom 225707 s rozmermi 90×65,5×90 cm. Tento model je vhodný do menších kuchýň. Sporák je vyrobený z nerezovej ocele a je na zemný plyn, v sade sú aj trysky na propán-bután. Zloženie horákov je 3× 3kW, 1× 1,8 kW, 1× 3,5 kW. Sporák je s elektrickým zapaľovačom, teplotnými ventily a trojdielnym roštom. Rúra je elektrická 2,7 kW a je na gastronádoby GN 1/1. Má dva ventilátory, termostat od 100 do 275 ° C, časovač, vďaka hornému vykurovaciemu telesu s výkonom 2,5 kW sa dá grilovať. Rúra je osvetlená a s dvoma roštami s veľkosťou GN 1/1.
Do úschovne
Do úschovne
Plynový sporák 1K1050, Bartscher 1054603 o rozmeroch 410×540×180 mm vyrobený z liatiny. Má 1 horák s vložkami a ručným zapaľovaním, ktoré je zabezpečené. Regulačný tlak v tomto zariadením je 50 mbar. Výkon je 10,5 kW a váha 4,8 kg. Zariadenie využívané cateringovými spoločnosťami, reštauráciami a barmi so záhradami s grilmi a bufetmi.
Do úschovne
Plynový sporák zo série 600-520, Bartscher 1519811 o rozmeroch 900×600×900 mm. Oceľový sporák s 5 horákmi, roštom a rúrou s prevádzkovými teplotami od 50°C do 250°C. Poháňaný zemným plynom 20 mbar. Vďaka prehĺbeniu a zaobleným rohom sa výrazne znižuje šanca vyliatia varených tekutín a zvyšuje tak jednoduchosť a pohodlnosť pri čistení. Pevná a odolná konštrukcia zaručuje dlhú životnosť zariadenia. Rúra je vybavená osvetlením, funkciou gril, funkciou rozmrazovania, cirkuláciou teplého vzduchu a funkciou horný a spodný ohrev. Dvere majú dvojité sklo, horáky elektronické zapaľovanie. Súčasťou balenia sú 2 rošty, plech na pečenie, trysky na propán (50 mbar) a trysky na zemný plyn L (20 mbar).
Do úschovne
Vstavaná indukčná doska. Vykurovacia plocha z čierneho krištáľového skla. Desaž kroková regulácia výkonu, vybavená elektronickou ochranou proti prehriatiu. Dotykový panel a LED displej.
Do úschovne
Plynový gastro sporák s 4 horákmi a policou 20,5kW – propan-butan, voľne stojaci s liatinovými roštami ARC, horákmi ARC a ventilmi PEL. Konštrukcia vyrobená z nerezovej ocele. Možnosť konfigurácie horákov: 3,5kW, 5kW, 7kW (dvojkorunový horák) a 9kW (dvojkorunový horák) s hlavným horákom a bezpečnostnou poistkou. Redukcia výkonu horákov až 1/3.
Do úschovne
Väčšina technologických procesov v gastronómii spočíva v tepelnom spracovaní produktov. K takým procesom behom práce v profesionálnej kuchyni patria: blanžírovanie, sušenie, pečenie a vyprážanie. Tieto procesy nastanú behom tepelnej výmeny – teda sú úzko viazané s energetickou výmenou. Pohyb tepla je možný iba vtedy, keď existuje teplotný rozdiel medzi zdrojom tepla (napr. nahriata elektrická platňa) a príjemcom (napr. nerezový hrniec). Poznáme tri druhy tepelnej výmeny:
Najviac populárnymi strojmi pre tepelné spracovanie potravín je profesionálny gastro šporák, veľkokuchynské varidlo, variče, a šporáky s trúbou.
Vybavené sú horákmi, skladajúcimi sa z trysiek, ventilu s gombíkom, zmiešovača plynu so vzduchom a horáku (liatinová násada s otvormi na plameň). Veľmi často sa stáva, že horáky majú dvojkorunový alebo trojkorunový plameň. V moderných šporákoch sa používa veľa bezpečnostných opatrení pred výbuchom plynu napr.: bimetalické alebo elektromagnetické, ktoré uzatvárajú prívod plynu v prípade, že plameň zhasne. Profesionálne plynové šporáky a varidlá sú najčastejšie vybavené 4 plynovými horákmi s výkonom od 1 do 9 kW, ale existujú zariadenia s 2, 6, 8 alebo tiež s 12 horákmi. Varič definujeme ako stolné zariadenie s jedným horákom.
Vybavené sú varnou doskou, väčšinou vyrobené z liatiny, ktoré nazývame „elektrické platničky“. Tieto platne sa skladajú štandardne z vykurovacej špirály s liatinovým krytom, do ktorého sa prenáša teplo. V závislosti od výkonu špirály delíme dosky na štandardné a rýchlo ohrevné. Tie posledné sú najčastejšie označené červenou bodkou v strede. Podľa tvaru elektrickej platne ich delíme na guľaté, obdĺžnikové a štvorcové. Profesionálne elektrické platne sú často vybavené termovypínačom – po nahriatí na danú teplotu nastáva odpojenie z napájania a po vychladnutí platničky jeho opätovné zapojenie. Takéto riešenie výrazne znižuje spotrebu energie. Existujú tiež platne vybavené čidlom reagujúcim na prítomnosť nádob. Výkon jednotlivých elektrických platničiek sa pohybuje v závislosti od modelu od 1 do 6 kW a je štandardne dodatočne regulovaný pomocou termostatu. Elektrické platne vyžadujú zvláštnu starostlivosť obsluhy – nemôžeme ich rýchlo schladiť – napr. poliať studenou vodou (môžu prasknúť z dôvodu veľkej rozdielnej teploty), je nutné ich pravidelne čistiť a natierať špeciálnym konzervačným prípravkom.
Sklokeramické šporáky sú vybavené hladkou keramickou doskou, ktorá odolá veľkému zaťaženiu – žiarovzdorného skla s hrúbkou okolo 4 mm. Na doske sú vyznačené ohrevné zóny, pod ktorými sa nachádzajú vykurovacie špirály vyžarujúce teplo. Šporáky so sklokeramickou doskou majú veľa moderných riešení:
*dvojité ohrevné pole – pre veľké hrnce, panvice alebo rajnice
*HiLight – super rýchle varenie
*ohrevné zóny označené písmenom P s výkonom minimálne 3 kW, umožňujúce okamžité dosiahnutie vrenia a následne ochladnutia späť do pôvodne nastavenej teploty.
Využíva sa tu špeciálny druh keramickej dosky, ktorá na pohľad vypadá úplne rovnako ako sklokeramická doska. Rozdiel medzi nimi je však celkom zásadný pokiaľ ide o zdroj tepla – zdrojom tepla nie je vykurovacia špirála ale samotné dno hrnca alebo inej nádoby na indukciu. V tomto prípade elektrický prúd prúdiaci v cievke nachádzajúcej sa pod keramickou doskou vyvoláva striedavé, špirálové magnetické pole, ktoré vyvoláva vibrácie v elektricky vodivom dne nádoby, ktoré sa vďaka elektrickému odporu nádoby mení na teplo. Podmienkou používania indukčného ohrevu je použitie nádob, hrncov, panvíc alebo rajníc so špeciálnym, hrubým dnom, v ktorom je feromagnetický materiál a vďaka elektrickému odporu sa hrniec zahrieva. Výhodou indukčného zariadenia je obzvlášť energia. V porovnaní so sklokeramickými doskami sa úspora pohybuje okolo 25 %, a časovo ušetríte pri varení okolo 30 %. Indukčné dosky môžu byť však nebezpečné pre osoby s kardiostimulátorom – magnetické pole vytvárané indukčnou doskou môže narúšať prácu stimulátora srdca.
Profesionálne gastronomické prístroje sú v zásade vždy vyrobené z veľmi kvalitnej nerezovej ocele, ktorá spĺňa normy pre styk s potravinami. Gastro šporáky majú opláštenie z nerezovej ocele a tiež zosilnenú konštrukciu pre veľké zaťaženie. Profesionálne šporáky môžeme navyše rozdeliť na:
Dodatočne môžete rozdeliť všetky šporáky tiež podľa dodatočných funkcií:
Ak sa Vám v našej ponuke nedarí nájsť pre Vás zaujímavý prístroj – zavolajte, spoločne nájdeme prístroj, ktorý bude spĺňať všetko, čo od neho očakávate.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.