Rýchlo soľ nakladacia 720 g | BROWIN, 410024
Cena bez DPH:
2,05€
Cena s DPH:
2,46€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
váha: | 0.72 kg |
EAN kód: | 5904816004267 |
Rýchlo soľ nakladacia 720 g | BROWIN, 410024 - Popis:
Domáce klobásy sú výnimočne chutné a obvykle zmiznú zo stola behom okamihu. Pri vytváraní nových receptov a chuťových kompozícií by ste nemali zabúdať ani na správny spôsob konzervácie údenárskych výrobkov. Vďaka tomu si na nich budeme môcť dlhšie pochutnávať a budú bezpečné pre konzumáciu. Jedným z takýchto účinných spôsobov konzervácie je použitie rýchlo soľ.• Zachováva mikrobiologickú bezpečnosť - ochráni vaše špeciality pred rastom nežiaducich mikroorganizmov, predovšetkým Clostridium botulinum - baktérie botulizmu.
• Zvýrazňuje prirodzenú farbu mäsových výrobkov - ľahko a účinne chráni vaše výrobky pred stratou ich prirodzenej a chutnej červenoružovej farby.
• Na suché a mokré nakladanie - vyberte si pre seba najvhodnejší spôsob konzervácie mäsa.
• Jednoduché použitie - na obale nájdete stručný a jasný návod na použitie.
• Zdravotná nezávadnosť - výrobok spĺňa všetky bezpečnostné normy.
Čo je to nakladacia soľ, inak známa ako rýchlo soľ alebo soľanka? Nejde o nič iné ako o zmes nejodizovanej soli a dusitanu sodného (dusičnanu). Nakladacia soľ chráni mäso pred stratou jeho prirodzenej červenoružovej farby a predovšetkým chráni výrobky pred rastom nežiaducich mikroorganizmov, predovšetkým baktérií botulizmu. Urýchľuje aj premenu dusitanov na oxid dusnatý, čím zlepšuje farbu mäsových výrobkov. Je tiež vynikajúcim stabilizátorom. Použitie rýchlo soľ vám tiež umožní ďalšie spracovanie mäsa, napr. pri údení, sušení a zrení.
Viac rýchlo soli znamená, že môžete pripravovať chutné mäso a údeniny po dlhšiu dobu alebo vo väčšom množstve - bez toho aby ste museli kupovať ďalšie balenie.
Použite pri príprave 1 kg mäsa:
Mokrý spôsob: 58-65 g rýchlo soli nasypte do 1 l studenej vody, pridajte 4 g cukru a prípadne obľúbené korenie. Mäso v náleve vložte na 7-14 dní do chladničky.
Suchý spôsob: mäso potrite 18-25 g rýchlo soli a prípadne vašim obľúbeným korením. V chladničke vytvrdzujte 3-7 dní, pričom majte na pamäti, že najlepšie výsledky dosiahnete, keď uplatníte pravidlo: 1 cm hrúbky mäsa = 1 deň zrenia.
Nakladanie mäsa na sucho na výrobu klobás: na 1 kg mletého mäsa pridajte 13-17 g nakladacej soli a obľúbené korenie. Hotovú zmes nechajte 1 deň v chladničke.
Zloženie: nejodizovaná soľ, Ferrokyanid draselný: E536, dusitan sodný (0,6 %).
Rýchlo soľ nakladacia 720 g | BROWIN, 410024 - Recenzie:
Rýchlo soľ nakladacia 720 g | BROWIN, 410024 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.