Marináda na bôčik - 35 g | BROWIN, 410030
Cena bez DPH:
1,14€
Cena s DPH:
1,37€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
váha: | 0.035 kg |
EAN kód: | 5904816005646 |
Marináda na bôčik - 35 g | BROWIN, 410030 - Popis:
Starostlivo vybrané bylinky a korenie - dokonalá zmes, ktorá dodá vašim pokrmom zo slaniny dokonalú chuť, vôňu a vzhľad. Kvalita surovín a jednoduchý spôsob ich použitia sú dôležitými prednosťami tejto marinády. Ocení ich každý milovník domáceho mäsa, najmä lahodne ochuteného, chutného bôčika. Výrobok neobsahuje glutaman sodný, dusitany a cukor.• Lahodný domáci bôčik - dokonale vybraná zmes byliniek a korenia, ktorá zvýrazňuje chuť a vôňu tejto masovej špeciality.
• Na slaninu pripravovanú rôznymi spôsobmi - marináda určená na pečenie bôčika, dozrievanie slaniny a pod. V akejkoľvek podobe bude bôčik dokonale ochutený.
• Bez cukru, glutamanu sodného a dusitanov - váš obľúbený bôčik bude teraz nielen veľmi chutný, ale aj zdravší.
• Efektívny výrobok pripravený na použitie - obsah balenia (35 g zmesi) vystačí na prípravu približne 1 kg bôčika.
• Rýchlo a jednoducho - marináda na rýchle a jednoduché použitie. Napr. bôčik ktorý sa má opekať, stačí potrieť olejom a potrieť marinádou, aby bylinky a korenie mohli pôsobiť.
Recept na 1 kg pečeného bôčika:
• 1 kg bôčika (najlepšie v meších kúskoch)
• 3 mrkvy
• 3 petržleny
• 1 cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• 2 poháre vody
• 5 lyžice oleja
• 1 balenie marinády
• voliteľné malé zemiaky na opekanie
Príprava: Bôčik dôkladne umyte, potrite 2 lyžicami oleja a marinádou na bôčik. Prikryté ich nechajte v chladničke asi 12 hodín odležať. Približne. 30 minút pred pečením vyberte bôčik z chladničky a pripravte zeleninu. Zeleninu olúpte a nakrájajte - mrkva, petržlen a cesnak na plátky a cibuľu na kolieska. Vložte mäso a zeleninu do pekáča alebo zapekacej nádoby, pridajte dve lyžice oleja a dve šálky vody. Prikryte a vložte do teplej rúry. Pečte pri 180 °C po dobu 1,5 hodiny (ohrev na nízky a vysoký stupeň s ventilátorom), potom znížte teplotu na 150 °C a pečte ďalších 20 minút odkryté. Počas pečenia kontrolujte, či sa voda úplne neodparila. Presná doba pečenia závisí od hrúbky kúskov mäsa. Ak chcete pridať zemiaky, je najlepšie ich po 1 hodine pečenia blanšírovať 10 minút v horúcej vode a vložiť ich do misky s bôčikom.
Recept na 1 kg údeného bôčika:
• Zloženie ako v recepte na pečený bôčik plus 3 g dusičnanu draselného.
Príprava: Rozpustite soľ v pohári studenej vody (približne 40 ml) a roztok vmasírujte do mäsa. Ak máte injektor na mäso, vstreknite doň na niekoľkých miestach a zvyšok roztoku votrite do mäsa. Potom ho celé potrite Marinádou na bôčik. V ideálnom prípade vložte mäso na 2-3 dni do vákuového vrecka. Pokiaľ takú možnosť nemáte, nechajte slaninu v zakrytej nádobe 4-6 dní. Nezabudnite mäso každý deň obrátiť. Po uplynutí tejto doby slaninu vyberte a nechajte ju uschnúť pri izbovej teplote na vzdušnom mieste. Na urýchlenie sušenia môžete použiť studený ventilátor. Sušenie môže trvať niekoľko hodín. Ďalšou fázou je údenie - prebieha pri teplote 50-60 °C po dobu asi 3-4 hodín, potom sa mäso naparuje vo vode s teplotou 80-85 °C, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 70-72 °C.
Recept na 1 kg vyzretej/surovej slaniny:
• Zloženie ako v recepte na pečený bôčik plus 3 g dusičnanu draselného.
• 4 g cukru
• 0,2 g Bakteriálne kultúry na zrenie mäsa (1 g, 1/10 fľaštičky)
• 10 g soli na približne 50 ml studenej vody
Príprava: Bôčik nakrájajte na kúsky s hmotnosťou približne 300 g. Pripravte marinádu z približne 50 ml vody a bakteriálnych kultúr a soľanky. Mäso naložíme na niekoľkých miestach a zvyšok dobre potrieme. Potrite marinádou na bôčik a nechajte (najlepšie vákuovo zabalené) 7 dní odležať. Potom vyberte a osušte pri izbovej teplote - približne 24 hodín. Asi 5 h udíme studeným dymom, najlepšie čerešňovými trieskami. Po uplynutí tejto doby slaninu zavesíme pri izbovej teplote na ďalšie 2 dni. Keď je slanina pekne vysušená, vákuovo ju zabaľte a odložte na min. 3 mesiace, aby mohla dozrieť.
Zloženie: soľ, korenie (granulovaný cesnak, údená sladká paprika, čierne korenie), majorán, látka: E 536.
Výrobok môže obsahovať stopy horčice, zeleru, sóje, sezamu, lepku, orechov.
Skladujte na suchom mieste, nevystavujte priamemu UV žiareniu.
Marináda na bôčik - 35 g | BROWIN, 410030 - Recenzie:
Marináda na bôčik - 35 g | BROWIN, 410030 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.