Cena bez DPH: 1,98€
Cena s DPH: 2,38€
Dostupnosť: 48 hodín
Množstvo na sklade: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 8,50€
V košíku

Ak máte otázku, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.sk Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
dĺžka 100 mm
šírka 5 mm
výška 100 mm
váha: 0.002 kg
EAN kód: 5904816000955

Bakteriálne kultúry na zrenie mäsa - 2 g | BROWIN, 410017 - Popis:

• Zrejúce mäso na dosah ruky - odteraz si môžete pochutnávať na vlastnoručne pripravenom zrejúcom mäse. Kultúry vám umožnia pripraviť okrem iného bravčovú bábiku, sviečkovú, šunku alebo krkovicu.
• Zrenie mäsa už za 10 dní - dokonale vybrané bakteriálne kultúry umožňujú rýchle a hlavne bezpečné zrenie mäsa v domácich podmienkach!
• Mimoriadna bezpečnosť - pri použití našich bakteriálnych kultúr na zrenie mäsa máte istotu, že vaše domáce výrobky sú chránené a zabezpečené proti rastu škodlivých mikroorganizmov.
• Výrazná chuť a vôňa - výrobok nielen urýchľuje zrenie mäsa, ale tiež mu dodáva zvláštnu a jedinečnú vôňu a chuť, ktorá poteší všetkých vašich blízkych.
• Na 10 kg mäsa - fľaštička bakteriálnych kultúr na zrenie mäsa vám umožní pripraviť približne. 7 kg vašich obľúbených zrejúcich výrobkov!

Optimálne vybrané bakteriálne kultúry pre rýchle a bezpečné zrenie porciovaného mäsa, napr. bravčové kotlety, bábiky, stehná alebo krkovice. Bakteriálne kultúry: urýchľujú proces zrenia, chránia pred rozvojom škodlivých mikroorganizmov, dodávajú charakteristickú chuť a vôňu zrejúcemu mäsu. Jedna fľaštička vystačí na 10 kg mäsa.

Recept na zrenie bravčovej bábiky:
Zloženie: 1: Dusičnan draselný: 1 kg bravčovej bábiky (2 kusy po 0,5 kg), 2 g dusičnanu draselného (1/3 čajovej lyžičky), 75 g nejodovanej soli (3,5 polievkové lyžice), 0,2 g bakteriálnych kultúr (1/10 fľaštičky), 1 čajová lyžička cukru, 1 l vody.

Na prípravu soľného nálevu pridajte do 1 l vody dusičnan draselný, soľ a cukor. Rozpustite kultúru v 100 ml soľného roztoku a pridajte ju do soľného roztoku. Približne 50 ml soľného roztoku s kultúrami použite na injektážu mäsa. Potom vložte mäso do nálevu na 36 hodín pri izbovej teplote, aby sa pridané baktérie aktivovali. Po uplynutí tejto doby mäso osušte papierovou utierkou a nechajte ďalej sušiť 48 hodín v chladničke (+7 °C). Piaty deň procesu úplne suché mäso udíme pri teplote do 35 ° C počas 4 hodín, kým nezmení farbu na jasne oranžovú. Na údenie použite ovocné triesky (čerešne alebo slivky). Po vyúdení uchovávajte mäso pri teplote do 22 °C počas 2 dní. Na dosiahnutie najlepších výsledkov potom bravčové mäso vákuovo zabaľte a uložte do chladničky na minimálne 4 dni. Namiesto vákuového balenia je možné bravčovú bábiku skladovať aj pri teplote +7 °C a približne 80% vlhkosti, napr. v nádobe s odkvapkávacou doskou a prístupom vzduchu. Vyzretá bravčová bábika je hotová za 10 dní (0,5 kg kusy) alebo 20 dní (1 kg kus). Pre ešte výraznejšiu chuť predĺžite zrenie.

Zloženie: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.

Skladujte pri teplote: ≤ -17 °C

Doba trvanlivosti zohľadňuje možnosť prepravy výrobku pri teplotách nižších ako 30 °C po dobu až 7 dní.
Bakteriálne kultúry na zrenie mäsa - 2 g | BROWIN, 410017 - Recenzie:
Len zákazníci, ktorí si daný tovar zakúpili môžu pridať recenziu.
Bakteriálne kultúry na zrenie mäsa - 2 g | BROWIN, 410017 - Vrátenie a reklamácia:

V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.

Reklamačný formulár

Formulář pro odstoupení od smlouvy