Multimeter na meranie koncentrácie cukru a potenciálneho obsahu alkoholu | BROWIN, 405551
Cena bez DPH:
4,68€
Cena s DPH:
5,62€
Ak máte otázku, kontaktujte nás!
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
výška | 245 mm |
priemer: | 22 mm |
váha: | 0.06 kg |
EAN kód: | 5904816914863 |
Multimeter na meranie koncentrácie cukru a potenciálneho obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Popis:
Novinka na trhu! Indikátor používaný na meranie koncentrácie cukru v mušte alebo pivnej mladine vyjadrenej v g/l alebo Ballingových stupňoch a na stanovenie potenciálneho obsahu alkoholu vo víne alebo pive (%). Jeden Ballingov stupeň (1°Blg) zodpovedá približne 10 g cukru v 1L šťavy ( muštu). Toto zariadenie je odstupňované pri teplote 20°C. Hlavné prvky merača - plavák (hustomer) s tromi stupnicami (pre koncentráciu cukru v g/l av stupňoch Blg); a potenciálny obsah alkoholu v %,- skúmavka - na vykonanie merania.
SKÚMANIE MUŠTU
Na vykonanie merania by mala byť skúmavka naplnená do 2/3 jej výšky analyzovaným muštom alebo pivnou mladinou. Kvapalina by mala byť bez pevných častíc a plynových bublín. Množstvo kvapaliny by malo byť také, aby plavák umiestnený v skúmavke voľne plával a nedotýkal sa dna a stien skúmavky.
Príklad:
Predpokladajme, že odpočet u testovaného muštu bol 20 stupňov Blg, čo zodpovedá obsahu cukru 200g/l a znamená, že potenciálny obsah alkoholu vo víne bude 9,6%.
Pozor:
Na uľahčenie sú rozsahy počiatočných koncentrácií cukru v mušte označené rôznymi farbami na stupnici pre rôzne typy vín, ktoré chceme získať:
- bordová oblasť (22 - 25 Blg °) - dezertné vína (sladké),
- žltá oblasť (15 - 22 Blg°) - stolové vína (suché),
Pre správny priebeh fermentácie je dôležité, aby koncentrácia cukru NEPRESAHOVALA pred jej začiatkom 22 až 25 Blg°. Pokiaľ preferujete veľmi sladké vína, pridajte cukor vo viacerých dávkach, napr. 1., 5. a 12. deň kvasenia. Po ukončení fermentácie je možné víno tiež dosladiť.
TESTOVANIE PIVNEJ MLADINY
Obsah cukru v pivnej mladine sa meria rovnakým spôsobom ako pri víne. Rozsah odporúčaných počiatočných koncentrácií cukru v mladine je vyznačený na stupnici jantárovo (8 - 10 Blg °). Fermentácia mladiny sa považuje za ukončenú, keď je odpočet v rozmedzí označenom zelene (0 - 2 Blg°).
Rozmery produktu:
- multimeter:
výška 21,2 cm
priemer 1,75 cm
- skúmavka:
výška 24,5 cm
vonkajší priemer 2,2 cm
vnútorný priemer 2,0 cm
Multimeter na meranie koncentrácie cukru a potenciálneho obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Recenzie:
Multimeter na meranie koncentrácie cukru a potenciálneho obsahu alkoholu | BROWIN, 405551 - Vrátenie a reklamácia:
V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.