Cena bez DPH: 4,45€
Cena s DPH: 5,34€
Dostupnosť: 14 dní
Množstvo na sklade: 100 ks +
Náklady za dopravu: od 8,50€
V košíku

Ak máte otázku, kontaktujte nás!

+420 593 035 134 info@gastromania.sk Naša zákaznícka zóna je Vám k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 - 16:00
Informácie:
výška 167 mm
priemer: 25 mm
váha: 0.016 kg
EAN kód: 5904816913033

Hustomer, ukazovateľ obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Popis:

Hustomer na meranie koncentrácie cukru vyjadrenej v Ballingových stupňoch.

• Na nastavenie cukru vína, piva - merač je nevyhnutný pri výrobe spomínaných alkoholov.
• Nerozbitná skúmavka - vyrobená z plastu, vďaka čomu je odolná proti rozbitiu.
• Farebne vyznačené rozsahy odporúčaných koncentrácií - rozsahy koncentrácie cukru vhodné pre danú fázu kvasenia vína a piva sú vyznačené na stupnici hustomeru.
• Stupnica od 0 do 29 ° Blg - hustomer umožňuje širokú škálu meraní.
• Jednoduché meranie - prístroj sa extrémne ľahko používa. Meranie sa vykonáva priamo.

Cukromer je meracie zariadenie nevyhnutné na prípravu domáceho piva, vína a ďalších nápojov. S jeho pomocou môžete rýchlo a jednoducho zmerať obsah cukru v testovanej tekutine.

Plastová skúmavka, ktorá je súčasťou merača, je odolná a nerozbitná.

Prístroj je kalibrovaný pri teplote 20 ° C, preto je najlepšie vykonávať merania v podobných teplotných podmienkach.

Odčítanie meraní je jednoduchšie vďaka farebným rozsahom popísaným na stupnici podľa typu nápoja a fázy fermentácie.

Spôsob použitia:
Skúška vínneho muštu

Ak chcete vykonať meranie, jednoducho vložte cukromer do skúmavky a naplňte ju dostatočným množstvom kvapaliny, aby plavák voľne plával a nedotýkal sa dna a stien skúmavky. Kvapalina by mala byť bez pevných častíc a plynových bublín. Výsledok sa odpočíta zo stupnice na základe horného menisku. Na uľahčenie sú rozsahy počiatočných koncentrácií cukru v mušte označené rôznymi farbami na stupnici pre rôzne typy vín, ktoré chceme získať:
• bordová oblasť (22 - 25 ° Blg) - dezertné vína (sladké),
• žltá oblasť (15 - 22°Blg) - stolové vína (suché),

Pozor:
Pre správnu fermentáciu je dôležité, aby koncentrácia cukru pred jej začiatkom nepresiahla 22 až 25°Blg.
Pokiaľ preferujete veľmi sladké vína, pridajte cukor vo viacerých dávkach, napr. 1., 5. a 12. deň kvasenia. Po ukončení fermentácie je možné víno tiež dosladiť.

Testovanie pivnej mladiny
Obsah cukru v pivnej mladine sa meria rovnakým spôsobom ako pri víne.
Rozsah odporúčaných počiatočných koncentrácií cukru v mladine je vyznačený na stupnici jantárovou farbou (8 - 10°Blg).
Fermentácia pivnej mladiny sa považuje za dokončenú, keď je odpočet v rozmedzí označenom zelene (0 - 2°Blg).

Súprava obsahuje:
• plavák (hustomer) so stupnicou koncentrácie cukru v °Blg,
• skúmavka (plastová) - na vykonanie merania.

Rozmery produktu:

cukromer:
• výška 16 cm
• šírka 1,2 cm

skúmavka:
• výška 16,7 cm
• vonkajší priemer 2,5 cm
• vnútorný priemer 1,95 cm
Hustomer, ukazovateľ obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Recenzie:
Len zákazníci, ktorí si daný tovar zakúpili môžu pridať recenziu.
Hustomer, ukazovateľ obsahu cukru 0 - 29 st. Blg | BROWIN, 405550 - Vrátenie a reklamácia:

V prípade, že zakúpený tovar vám z akéhokoľvek dôvodu nebude vyhovovať, ako spotrebiteľ ho môžete vrátiť do 14 dní odo dňa zakúpenia. Vrátenie tovaru sa riadi článkom 5. našich obchodných podmienok. Doporučujeme vyplniť formulár, ktorý je možné stiahnuť na nižšie uvedenom odkaze a zaslať ho spolu s tovarom na našu prevádzkovú adresu. Výmena tovaru za iný je rovnako možná. Doporučujeme sa pred odstúpením alebo výmenou dohodnúť s našim obchodným oddelením. V prípade reklamácie tovaru vyplňte reklamačný formulár, ktorý je pod odkazem nižšie.

Reklamačný formulár

Formulář pro odstoupení od smlouvy