V tejto kategórii nášho obchodu nájdete profesionálne varné vložky do hrnca na prípravu pokrmov v pare (vyrobené z nerezovej ocele 18/10) a prírodné bambusové koše, ideálne na servírovanie pokrmov priamo na stôl. Všetky výrobky umožňujú profesionálne varenie v pare v univerzálnych nádobách bez naparovača, ale s rovnako skvelým výsledkom. Ponúkame výrobky od značiek uznávaných v odbore, ako sú Hendi, Contacto alebo Stalgast. Navrhujeme a komplexne vybavujeme reštaurácie, jedálne, firemné a hotelové kuchyne, rôzne ďalšie stravovacie zariadenia a pozývame Vás na spoluprácu.

Čítať viac >

Vložka do parného hrnca: varianty produktu

Základným riešením je oceľová naparovacia vložka do hrnca - týmto spôsobom je možné variť v pare takmer všetky potraviny a to od zeleniny cez ryby až po mäso, vhodná je tiež naparovacia vložka na knedle. Kovové vložky majú rôznu podobu, najčastejšie sú rozložiteľné a plytké, alebo jednoduché a hlboké. Výber závisí predovšetkým od počtu surovín, ktoré sa majú variť naraz, a od preferencií kuchárov. V prvom variante sa koše úplne zasunú do gastro hrnca, uprostred majú kruhovú rukoväť. Spravidla ich možno tiež rozložiť a prispôsobiť priemeru hrnca a počtu ingrediencií. Hlbšie vložky majú štandardne dve rukoväte a vyčnievajú nad hrniec. Všetko záleží na vašich preferenciách, ale pre mnoho ľudí môže byť druhé riešenie pri každodennom používaní o niečo pohodlnejšie.

Oceľové vložky sú k dispozícii v mnohých veľkostiach. Pri varení tak môžete používať rôzne gastro hrnce, stačí len zladiť priemer a hĺbku príslušenstva.

Oceľová naparovacia vložka - odolná a hygienická

Výhodou kovových naparovacích vložiek je ich pevnosť. Sú odolné, hygienické a ľahko sa čistia. Sú odolné voči teplu, vode, kyselinám, poškodeniu a poškriabaniu, takže vydržia mnoho rokov, bez toho, aby pri používaní spôsobovali akékoľvek problémy. Vložky dostupné v našom obchode sú vyrobené z nerezovej ocele 18/10 - tj. s prídavkom niklu a chrómu, ktoré im zaisťujú vysokú odolnosť proti korózii, estetický vzhľad a ľahké čistenie. Príslušenstvo je buď leštené (hladké, s vysokým leskom), alebo saténové (matné, s ľahkou štruktúrou) a niekedy sa oba postupy kombinujú (napr. saténovaná naparovacia vložka s lešteným okrajom).

Oceľové vložky do hrncov je možné čistiť v priemyselných umývačkách, ale nie je ťažké ich čistiť ručne. Stačí kefa a čistiaci prostriedok, najlepšie ten, ktorý je určený pre nerezovú oceľ. Pokiaľ zaschnú zvyšky jedla, je možné vložku na niekoľko minút namočiť. Vysušením príslušenstva po umytí zabránite vzniku šmúh a farebných škvŕn (minerálnych usadenín) Tie jednoducho odstránite pomocou kyseliny citrónovej alebo octu (oceľ je voči ich účinkom odolná).

Bambusová vložka do hrnca - varenie v pare

Varenie v pare, ktoré zachováva živiny v potravinách, sa používa takmer vo všetkých kuchyniach sveta, ale za použitia rôzneho riadu. V orientálnej kuchyni sa namiesto kovových vložiek obvykle používajú prírodné bambusové koše. Toto riešenie ochotne preberajú rôzne miestne gastronomické podniky.

Bambusové koše majú predovšetkým tú výhodu, že dobre absorbujú vlhkosť - para kondenzujúca na stenách a veku tak nekvapká na potraviny a nerozmáča ich, tým uľahčuje dosiahnutie ideálneho výsledku procesu. Bambus sa tiež nezahrieva, kôš sa dá ľahko bez ochrany rúk premiestniť. Ide tiež o vizuálne zaujímavé riešenie, je možné ho použiť na atraktívnu prezentáciu pokrmu pre hostí a servírovať ho v košíku priamo na stôl, bez prenášania na taniere. Bambusové naparovače majú samozrejme aj svoje nevýhody. Patrí k nim ťažšie čistenie a nutnosť riadneho vysušenia, aby neplesniveli alebo nepraskali. Najčastejšie sa v nich pripravuje zelenina, ale aj ryby a morské plody.

Neváhajte sa na nás obrátiť, radi Vám s výberom vhodného produktu poradíme. Denne tiež navrhujeme a komplexne vybavujeme stravovacie zariadenia. Radi sa postaráme o Vaše profesionálne kuchynské zázemie. Ste srdečne pozvaní!