Odklepávač kávovej usadeniny s katalógovým číslom 486014 je vyrobený z nerezovej ocele s valčekom na odklepávanie, ktorý je vyrobený z plastu. Rozmery: 26,5 × 16,2 × 10,2 cm. Odklepávač kávovej usadeniny Stalgast nájde svoje uplatnenie v kaviarňach, reštauráciách, cukrárňach a v ďalších zariadeniach, kde sa servíruje káva z kávovaru.
Do úschovne
Šuplík – hodí sa ako podstavec pod mlynček na kávu od firmy Hendi, s katalógovým číslom 208694, rozmery 350×250×90 mm. Vyrobený z uhlíkovej ocele. Má perforovaný povrch a vyberateľnú odklepávaciu tyč.
Do úschovne
Utláčacia podložka – jednotná, od firmy Hendi, katalógové číslo 208670, rozmery 150×100×45 mm. Vyrobená z čierneho silikónu. Podložka má výrez pre umiestnenie páky pre vtláčanie kávy a miesto pre jeden tamper.
Do úschovne
Do úschovne
Odklepávacia nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalógové číslo 208380, rozmery 275×175×110 mm, vnútorná nádoba (GN 1/4). Vyrobená z nerezovej ocele, s vyberateľnou odklepávacou tyčou obalenou silnou vrstvou silikónu pre nárazovú absorpciu. Vonkajší kryt je vyrobený z tmavého dreva.
Do úschovne
Odklepávacia nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalógové číslo 208335, rozmery 176×162×100 mm (GN 1/6). Vyrobená z nerezovej ocele, s vyberateľnou odklepávacou tyčou obalenou silnou vrstvou silikónu pre nárazovú absorpciu.
Do úschovne
Dynamometrický tamper (vtláčadlo na kávu), od firmy Hendi, katalógové číslo 208625, ktoré umožňuje kontrolu presného a správneho vtláčanie kávy – opakovane. Má univerzálnu veľkosť a je tak vhodný pre väčšinu pák. Vtláčadlo je vyrobené z nerezovej ocele s čiernou hliníkovou rukoväťou.
Do úschovne
Utláčacia stanica od firmy Hendi, katalógové číslo 208687, rozmery 93×142×60 mm. Je vybavená výrezom pre umiestnenie páky pri utláčaní kávy a miestom na jeden tamper.
Do úschovne
Okrúhla odklepávacia nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalógové číslo 208618, rozmery 153×185×165 mm, vyrobená z nerezovej ocele. Má vyverateľnú odklepávaciu tyč obalenú silnou vrstvou silikónu pre nárazovú absorpciu.
Do úschovne
Zásuvka pod kávovar na usadeniny, vyrobená z leštenej nerezovej ocele.
Do úschovne
Do úschovne
Odklepávacia nádoba na kávu, od firmy Hendi, katalógové číslo 208342, rozmery 265×162×100 mm (GN 1/4). Vyrobená z nerezovej ocele, s vyberateľnou odklepávacou tyčou obalenou silnou vrstvou silikónu pre nárazovú absorpciu.
Do úschovne
Odmerka na kávu z leštenej nerezovej ocele 18/10, plochý úchyt.
Do úschovne
Utláčacia podložka – dvojitá, od firmy Hendi, katalógové číslo 208649, rozmery 205×150×45 mm. Vyrobená z čierneho silikónu. Podložka má 2 výrezy pre umiestnenie páky pre vtláčanie kávy a miesto pre dva vtláčadlá – tampery.
Do úschovne
Odmerka na kávu z leštenej nerezovej ocele 18/10, drôtený úchyt.
Do úschovne
Sitko pre páku Coffeline, Bartscher 190180 o kapacite 7g. Vyrobené z chrómovanej mosadzi a plastu. Vyššie uvedená kapacita je ideálna pre jednu šálku kávy. Celkovo o rozmeroch 220×81×75 mm.
Do úschovne
Technológia espressa v pákových kávovaroch značky Graef má svoj počiatok v roku 1901. Jene mletá káva sa extrahuje do zariadenia pod vysokým tlakom (cca 9 barov) za približne 23 sekúnd. V pákových kávovaroch sa mletá káva dáva do ručne odnímateľného sita a pritlačuje sa.
Východzím bodom na prípravu dobrého espressa je zásada 4 M:
Do úschovne
Sitko pre páku Coffeline, Bartscher 190181 o kapacite 14g. Vyrobené z chrómovanej mosadzi a plastu. Vyššie uvedená kapacita je ideálna pre dve šálky kávy. Celkovo o rozmeroch 220×81×75 mm.
Do úschovne
Aby sme zákazníkom poskytli dokonale pripravenú kávu s trvale skvelou chuťou, vôňou a konzistenciou, vyplatí sa investovať do profesionálneho pákového kávovaru. Tieto kávovary sú drahšie zariadenia než automatické kávovary. Síce vyžadujú hlbšie školenie obsluhy, avšak umožňujú plnú kontrolu nad procesom prípravy kávy. Vďaka tomu kvalifikovaný barista aj menej skúsený barista vykúzli nápoj, ktorý poteší i tých najnáročnejších milovníkov malej čiernej.
Pri výbere správneho kávovaru zvážte potreby a počet obsluhovaných hostí. V cukrárňach, útulných baroch a ďalších malých gastronomických priestoroch, kde je podávaná káva len doplnkom hlavnej ponuky. Do týchto priestorov sa najlepšie hodia menšie jednopákové kávovary. Tieto zariadenia majú radu prvkov a užitočných funkcií. Niektoré modely poskytujú odmerkové dávkovanie a inovatívny systém SIS, ktorý pomáha uvoľňovať všetky arómy a silu chutí. Sú vybavené účinným systémom na napenenie, rotačnými čerpadlami a užitočným servisným modulom informujúcim o akýchkoľvek chybách.
Dvojpákové kávovary budú potrebné vo väčšine kaviarní a reštauráciách, rovnako ako vo stravovacích zariadeniach s veľkým počtom zákazníkov. Majú dvojitý dávkovací systém a umožňujú vám pripraviť až štyri šálky kávy súčasne, takže barista môže efektívnejšie spracovávať viac objednávok. Rovnako ako u jednopákových zariadení i najmodernejších modeloch dvojpákových kávovarov poskytujú odmerkové dávkovanie. Majú tiež systém SIS zodpovedný za uvoľňovanie najdôležitejších zložiek pripravovanej kávy.
Najväčšou výhodou, ktorú ponúkajú pákové kávovary, je možnosť získať espresso s konštantnými parametrami, čo je vynikajúci základ pre kávu v akomkoľvek štýle: americano, cappuccino, macchiato, latte a flat white.
Pákové kávovary predstavujú značné náklady, ale na oplátku dostávame záruku za podávanie vynikajúcej kávy za predpokladu, že používame kávové zrná najvyššej kvality od osvedčených pražiarní. Pokiaľ chceme, aby počet zákazníkov rástol, stojí za to vyskúšať niekoľko alebo dokonca tucet druhov kávy. Odporúčame nepoužívať obľúbené kávy dostupné v obchodoch a lahôdkach.
Ceny jednopákových kávovarov sa pohybujú medzi 360 a 960 EUR. Najpokrokovejšie modely stoja okolo 3600 EUR. Investície do stredne vybaveného dvojpákového kávovaru činia okolo 1700 EUR. Ceny niektorých modelov značkových výrobcov začínajú na 4 800 EUR. Najdrahšie modely s mnohými pokročilými funkciami, krásnym designom a skvelými výsledkami stojí až 9 600 EUR.
V prípade jedno a dvojpákových kávovarov sú drahšie zariadenia charakterizované zaujímavejším designom, a preto sa správne vybraný kávovar stane skutočnou ozdobou akéhokoľvek priestoru v bare.
Prihláste sa k odberu nášho newsletteru,
budeme Vás informovať o aktuálnych novinkách a zľavách.
+420 593 035 134
info@gastromania.sk
Pracovná doba:
pondelok – piatok: 8:00 – 16:00
Gastromania.sk 2011-2019. Všetky práva vyhradené.
Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštěvnosti súbory cookie. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte. Prečítajte si viac.